SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 17 Oktober 2008

Tersebut lah al kisah...

Skang nie aku nak mulo story la kat korang mengenai life aku.. kiro when i was la nie.. kalau korang nak tau.. aku rase yang aku dapat rase life bermula mase aku habis skolah kat Sek Men Teknik Melaka Tengah, Melaka.. coz aku amik SPMV. Sblm tu aku skolah kat SMTAR Gemas. Abis je zaman skolah aku, cam biasak la mak dgn ayah aku suh tolong meniaga kt kedai makan kt gemas. bosan jek aku.. tapi sebab nak cari duit nak boli rokok aku pun tolong la jugak.. lamo jugak la aku tolong mak aku niaga.. pastu ada satu ari tu, ada la sorang tokey cino tu ajak aku keje dgn dia.. aku pun exited jugak la coz aku bleh keje dapat duit sendri.. tak payah la mintak kek mak aku lagi.. aku pun tanya la cino tu kojo apo.. dia cakap.. ikut dia pasang mozek kat umah org.. aiseymen.. aku dah bayangkan.. penatnye nak membancuh simen.. tapi berbekal kan pengalaman aku selalu tolong ayah aku dulu wat umah orang kira tak menjadi masalah sangat la.. lagi pun masa kat vokay dulu pun aku amik binaan bangunan.. besoknya aku pun bangun awal la coz cino tu suh aku tunggu kat umah dia datang amik dalam kul 7 pagi. mak aku pun kompius jugak tgk aku tetibe je bangun awal.. biasanya slagi lum kul 12 tghari toksah harap la nak bangun.. kengkadang tu mau lajak sampai kul 3 ptg.. nanti aku cito pasal apa aku jadi macam tuh.. Aku pun bagitau la kat mak aku ari nie aku stat kojo pasang mozek.. dia pun cakap poie la.. ari pertamo aku kojo.. kiro cino tu pun ajar la aku apo yang aku kono buat.. dia tak bagi aku pasang mozek lagi coz dia suh aku tgk je dulu.. so, tugas aku just pecahkan lantai sikit2, bancuh simen.. umanggg aaii.. naik kematu tangan aku.. tapi cam biasak la aku kuatkan la semangat untuk dapat gaji rm15 sehari.. seksa betul. aku abis kojo dalam kul 5 ptg, cino tu pun anto aku balik kt kedai mak aku.. sampai kedai je.. aku pun sambar kunci keto kat ayah aku, aku trus balik umah salin baju.. memang rutin aku tiap2 ptg aku akan bersukan.. sukan favorite aku, bola tampar.. pas abis main aku balik umah siap2 nak g kedai mak aku plak.. sambung kojo laie kat kedai.. penatnya.. ehhh... korang dah bosan ke.. rilek la.. aku lum abis lagi nie.. bilo malam je.. mmg time yg ditunggu2.. member aku, barok dah tunggu aku dengan moto RG kale itam dia.. dia akan tunggu aku sampai la aku tutup kedai.. sambil tunggu tu cam biasak la.. aku pun kono la blanjo dia air dengan nasik goreng.. alah.. cam biasak la.. aku suh je mak aku wat.. pastu time dia bayar tu.. wat2 la macam nak bayar. tapi haram tak bayar pun.. kiro aku blanja la.. biasanya aku tutup kedai dalam kul 11 lebih.. pastu je aku akan g la lepak kat taman jaya.. pot aku la beb.. biasanya aku akan wat panas line la.. aku pinjam la moto member aku tu (barok) ajak bdk2 kat taman tu beracing kat depan taman tu.. moto takdo, pakai moto orang pun kiro ok la.. aku bercita2 nak jadi rider utk race haram. penah skali tu, bangkai(polis) datang kat taman tu apo lagi kono kojar la kitorang.. run for ur life... aku lari g amik barok kat umah member aku yg kat taman tu pastu apo lagi, aku pun blah la ikut short cut yg ado kat taman tu.. skali diorg sudah wat blok daa.. hampeh boto polis nie.. kat jalan kecik pun diorang wat blok.. nasib baik la barok ni anak polis.. kebetulan plak yg tahan tu kwn bapak dia.. slow talk sikit.. dia pun bagi lepas.. apo laie aku aku pun baru teringat yg besok aku kono kojo la.. dah la nak bangun awal.. jam dah kul 2 pagi.. apo laie balik umah la tido.. macam tu la rutin aku selama 2 bulan jugak la.. apo yg akan terjadi lopeh nie.. korang tunggu kay...

3 ulasan:

AZMALNOR berkata...

cayalah Poik!! baru update post yang ke-2..tu pun lopeh kono perli dengan bini yo tak? haha.. dah lama tak makan kat kedai orang tua lu.. aku pun sama la cam member kau tu.. time nak bayar, mak kau takmau amik.. aku pun buat2 berkeras nak bayar..haha
sampai segan aku.. jangan lupa nanti story sekali cerita lu masuk lokap kena tangkap tengah race haram ok.. adios !!

AZMALNOR berkata...

bro....apcer? takkan sebulan satu post? boring la.. wa pun nak gak baca coretan terbaru dari lu...

Nordiana berkata...

ehem..ehem...pasni boleh la en mappiau pasang mozek kat umah sendirik yek.....hihihi...takyah dah panggil orang buatkan...saveee bajeett.....boleh gak bajeet upah orang tuh wat g slimmmworrldd.....hikksss..lariksss....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...