SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Ahad, 2 November 2008

I'm back..

hai.. sori la dah lamo sangat aku tak update blog aku nie.. sampai penuh dengan semak samun dah... Ala.. bukan sengaja pun.. aku bz la dengan kojo.. Ok la, skang aku nak sambung balik cito aku yang belum abis lagi.. Toingggg..(sound efek) kembali ke 1997.. Ari ni cam biasak la.. bangun pagi dah tak macam pagi dah.. tengok jam dah pukul 1 tgh ari.. aduss.. perut sudah lapar la plak.. Biasanya bapak aku akan amik adik aku yang skolah tadika.. depan umah aku je.. pastu dia akan kejut aku tido ajak g kedai.. tapi ari nie aku kene tinggal la.. mesti dia dah fed up dengan aku.. kene naik bas la jugak aku.. sebenarnya aku dah benti keje dengan cino mozek tu.. penat la.. nasib baik la mak aku ada.. boleh la jugak aku cari duit sikit wat belanja... maleh la plak aku nak naik bas.. muka ensem., body tough tapi naik bas... jatuh saham gua beb.. nasib baik la aku nie kira panjang jugak la akal.. apo lagi tipon barok la.. driver tak rasmi aku.. aduyai.. mamat nie kojo plak.. dia nie kojo kat kilang papan heavebod.. terpaksa la aku naik bas jugak.. aku dengan gitar kapuk aku tak penah berenggang.. macam artis la plak bawak gitar tapi naik bas.. hahaha.. lawak tul.. tapi korang nak tau tu la peneman aku kemana saja.. sampai kedai cam biasak la.. kene bebel dulu dengan mak aku.. aku wat selamber je la.. Tapi aku nak story la kat korang macam maner aku bleh terjebak dengan disko.. lepas tutup kedai je barok datang cam biasak la.. ajak merempit.. tapi ada satu malam tu, budak2 aku citer kat gemas skang dah ado disko.. umanggg aii... kiro dah maju gak gomeh nie.. kat golf club.. mase tu member aku zahrul. dia nie kiro sifu gitar aku la.. masa tu kat disko tu ada live band, so aku dengar member aku nie dapat kojo jadi band boy kat situ la.. apo lagi.. aku memang takleh dengar kalu ado band nie.. cargasss... ke disko.. mase tu la aku mula berjinak2 dengan disko.. tapi niat aku bukan nak mabuk ke berjoget ke.. aku just suka tgk orang main band.. memang dah minat beb.. boleh kata tiap-tiap malam jugak la aku lepak kat situ.. kiro skang nie dah kurang merempit la.. tapi aku rase hidup aku nie macam takde wawasan je...ah, lantaklah.. mudo lagi.. Aku meneruskan kojo tolong mak aku.. tiap2 petang aku akan lepak kat bawah payung depan kedai mak aku main gitar... tapi ado satu ari tu.. aku terpandang ado 2 orang awek bwk basikal menuju kat kedai aku tau.. Ish, bleh tahan jugak budak nie.. tapi nampak macam budak skolah je.. pada amatan aku maybe dalam form 1 atau form 2 kot.. tetibe je.. "bang, ABC dua bungkus".. aku cam biasak la Desparado kene la wat ABC dulu.. aku tgk dia perati je aku... lain macam dah aku rase nie.. tapi hero kene wat selambo la..pas aku bagi ABC tu.. aku tgk dia tersengih2... aku senyum dia pun senyum kat aku.. Sebenarnya aku nie pemalu dengan perempuan.. Ah, lantaklah.. sape la yg nak kat aku nie.. orang yg takde wawasan.. semua orang kat Gemas mmg dah tau aku nie memang macam sampah masyarakat.. Eh, korang nak tau apo cito awek tu tadi.. tunggu la episod yang akan datang.. aku dah ngantuk nie.. tadi makan ubat batuk la.. bukan utk stim tapi mmg aku batuk dengan selsema.. Korang tunggu kay.. Adios..

4 ulasan:

Nordiana berkata...

jeng..jeng...jeng...huh...saspenship...saspenship...awekk maanaa la tuh....hihihi....(sambil duk makan kacang pistashious tunggu nextt..episod..)

Nordiana berkata...

huk..huk...dah berpeket² kacang pistascheous abis dah..kulit kacang pistascheous pun acik dah tolan ni...neexxtt eppissoddd...taak gak muncul²....

AZMALNOR berkata...

mano next episode? tahap kerajinan lu menulis blog ni kronik betol ler.. hehe

sampai kena kutuk dengan mem sendiri..
wargh kahkahkah...

AZMALNOR berkata...

aku pun memang dari dulu minat tengok orang main band.. tak kira la kugiran kenduri kawen ke, konsert ke, kat pub ke
1st time aku masuk pub , kat Uptown, pub nama Colours.. masa tu band pecahan SYJ(otai band rock)
tapi aku mmg takde la nak minum2 nie. order coke pun tak berani minum sebab takut gelas bekas arak tak samak.. wahaha
cua layan head banging.. sampai la aku main band sendiri..lat2 kau pun trjebak jadi aku punya bassist..ha ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...