SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Selasa, 13 Januari 2009

SALAM KURSUS DARI INSTITUT PENGURUSAN TENTERA DARAT...

salam.. hehe.. bro, walaupun aku menjanjikan untuk mengupdatekan blog aku nie sebaik mungkin tapi utk tahun 2009 agak terlewat skit la coz aku bz membuat persiapan utk menghadiri salah satu dari karier course utk aku sbg askar yg berwibawa.. kalu tak g nanti takleh nak naik gaji plak.. so, nak tak nak aku kene datang jugak la Kos ni.. kalu nak ikutkan ari nie dah masuk ari kedua aku kat sini.. Pehhh.. ramai giler student yg datang ada 100 orang beb.. tapi yang paling best adalah majoriti adalah dari skot2 aku iaitu 66 the Hell intake.. hahahaha.. pastu tambah plak yang datang utk amik kos AO lagi kursus BI lagi.. mmg ramai giler la skot2 aku kat sini.. meriah beb... Aku kat sini amik kursus G3. Aku lapor pagi smlm.. pagi2 buta lagi aku gerak dari umah aku kat Putrajaya dalam kul 7 jugak la.. Aku naik moto superbike aku tu la.. nasib baik aku ada skot yg prihatin utk tlg bawak barang2 aku yg kira katogori banyak jugak la.. Sotei bawak keta g umah aku kemarin.. Anyway thanks to him yg bersush payah datang umah aku semata mata utk loading barang aku.. kira aku naik moto tu bawak dokumen penting je la.. Aku sampai dalam kul 7.45 pagi.. hehehe.. tak la laju maner pun.. Aku sampai jer aku terkompius coz macam takdo orang jer.. pastu tetibe je sebijik keta perdana benti kat aku.. Cis junior aku si Kapt Hafizan Armor intake 67.. kitorang satu kos jugak dulu.. ada jugak la geng nak gi lapor nie.. tak lama pastu.. selai selai datang.. mak oi.. meriah giler jumpa skot2 yg dah lama tak jumpa... pas anto dokumen pastu cek BMI pastu wat pentadbiran yg macam siol tu.. sampai petang jugak la... Ari nie.. pagi tadi ada PT, korang bayangkan la.. dekat 2 thn aku simpan peluh ni kat MINDEF.. kene berlari aku rase dekat 5 KM jugak la.. rugi abis peluh aku keluar.. kaki aku nie dah rase macam nak Krem jer... tapi biasak la.. askar melayu maner bleh tunjuk pewai.. wat selamber je la... tapi aku rase tu satu persiapan utk aku wat UKA plak ptg bsok.. harap-harap aku tak la muntah angin sok.. pewai beb.. nie pun aku baru pas tipon bini aku utk aku lepaskan rindu aku.. aku rindu kat anak aku yg agak nakal tu.. irfan, malam tadi bini aku bagitau dia tak lena tido asyik nak nangis jer.... tapi nak wat camno.. aku jauh.. nak tak nak bini aku jugak la yg kene jaga.. cian dia sampai pening2 kepala tak tido malam tadi.. tapi aku hargai apa yg dia wat utk anak aku.. Thanks baybeh.. kay lah, aku nak siapkan baju bush jaket aku plak nie.. besok ado pembukaan.. mesti bosan punyer.. badan pun dah penat gilo dah nie.. gua nak membuta pas siap baju nie.. k c u... adios.....

1 ulasan:

Nordiana berkata...

ceepaat laa bulan 4....aaaamminnnnn....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...