SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 14 Januari 2009

Seminggu Jer...

start hari Isnin hari tuh, sampai hari jumaat nih Irfan dijage oleh mak aku..hmmm..ni sume kes Irfan kat umah pengasuh yang baru tuh asyik la nanges² sampai demam+batuk+selsema teruk jugak lah...bile dah demam teruk macam tuh die punye meragam...huh..tuhan je la yang tau

pastu start hari isnin tu jugak mappiau dah start kursus kat PD, 3 bulan pulak tuh...huwaaaaaa.... lagi la bertambah² kesodihan aku... :((. slalunya bile irfan meragam mappiau ade.. jadi aku taklah panik sangat...tapi skang ni mappiau kursus bile malam² die buat hal, aku tak tau nak wat ape..last² aku nanges same ngan irfan..sampai irfan pun pelik..ape kes pulak mama die pulak yang emo lebih....hahahahaa...tapi ibu kan...bile anak nanges kite jadi panik..pastu suami pulak takde kat sisi...adusss....cepat la bulan 4.....AMMMMINNNNN

minggu ni aku tak la risau sangat sebab mak aku ade same teman dan tolong jage irfan..minggu depan tak tau la macam mane, berat sungguh la hati aku nak anto irfan kat umah pengasuh..tak sanggup aku kalo pagi aku anta sihat..petang amik batuk ngan selsema balik sebab asyik la nanges...aduss...tensen kejap pale otak aku pikir bende nih...

tapi sian pulak kat mak aku..tak pasal² kene tinggalkan ayah ngan adik aku yang darjah 6 tuh kat kampung...aduss...serba salah sungguh..nak tinggalkan kat kampung irfan tak nak isap botol lagi..die still menyusu badan sepenuhnya kalo waktu malam..waktu siang pulak menyusu pun gune inject ubat tuh...huh.....:(

dari isnin sampai hari ni, irfan ceria jer duk ngan uwan die..berat badan die pun dah naik sikit..senang hati aku...kalo tak sebelum ni hati aku asyik la tak senang, bile call pengasuh jer asyik la dengar irfan nanges jer...aduhhhh....sampai skang aku masih dalam dilema nak amik cuti tanpa gaji atau tak..


sukenye hati bile uwan ader....

mase ni irfan dah siap nak g amik mak lang die semalam..bile orang panggil buat muke...hehehe

irfan tengah teruja pegang tempat duduk depan..konon dah terer la tuh dapat pegang sendiri...hahaha

irfan ngan uwan (mak aku)

owhhh...aku tersangatlah rindu kat mappiau..seksa tul hati aku tanpa mappiau kat sisi... :((

-mamairfan-

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...