SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 26 Februari 2009

JUST SHARING

mase aku blog hopping tadi aku ader terbace ade satu blog ni pasal surirumah sepenuh mase..then aku rase aku setuju sangat dengan ape yang sipenulis rase..sebab aku pun rase sangat² dan alami ape yang si penulis ni rase..then ya its true..itulah yang aku alami skang nih..

ni aku copy dari blong si penulis tuh..

when i was workin before,kalau boleh hari2 i nak cuti,nak gi sana sini n buat suka hati.how i wish everyday is weekend so i can do lots of things n meet so many people.n i resigned when i was 4 months pregnant.had a better offer but had to turn it down.takkan nak kerja then maternity leave pulak?masa tu tak fikir yg ekonomi akan teruk mcm ni kan.

anyways,biasalah bila u tak kerja ni,ramai kawan2 yg envy u bcuz u re not workin n konon2 stay home doin nothin.well for my case,u guys re wrong.i prefer to be outside than stayin home.hehe.

even when i was pregnant,i did the laundry ( wash,hang and fold ),cookin,cleaning sometimes and that alone takes half of the day. hmm ke aku ni je yg buat kerja slow?

so now that i am still not workin,that doesnt mean i am doin nothin.

my routine with farell saja dah almost the whole day.i cant do other things when he s awake tho i know thats my own fault sebab i dont wanna miss a thing la kononnya.but bila dia tido or nap saje,cepat2 la aku lari sana sini to settle whatever.kdg2 i mandi pun nak tengahari dah.now ada maid but i tak prefer dia jaga farell,baik dia gi buat house chores kan?

imagine org yg takde maid.full time housewife.gila banyak kerja ok.i m not kidding.

now that i am almost recovered,my husband expect there s something to eat after balik kerja.so of course i akan usahakan.be it instant kuih ke apa.then there s dinner.if ada futsal,lain pulak meal dia.

sebab tu bila org cakap " bestnya u duk rumah je.." "..tak nak kerja ke?tak boring jaga anak?"

or " so ur husband kerja sorang?u buat pe?"

as if aku ni mcm such a burden pulak.heloooooooo?

cuba hang duk rumah sehari n buat semua kerja tu.kalau boleh try for a weeek.

baru tau maksud " yea,i duk rumah je


Nota Kaki :aku ingat aku je yang rase macam ni dan aku rase bertuah dan bersyukur sgt..sebab mappiau ringan tulang bantu aku utk settlekan all things at home..TERIMA KASIH SAYANG...tapi skang ni die kursus 3 bulan...isk..isk..isk...:p

-mamairfan-

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...