SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 27 Mei 2009

Irfan 11 Bulan

Hari ni Irfan genap 11 bulan....huhu...bulan depan dah 12 bulan @ setahun... copeknye anak bujang aku membesar.....

pekembangan irfan 11 bulan ni...hmmmm......memaaaang banyak....pastu melasak pun makin la ya ammmpunnn......huhuuu....tak kisah lah..janji die membesar dengan sihat sempurna..

skang ni dah pandai ralit tengok tv..macam la paham sangat.....tengok..sampai tertonggeng² la bontot dek asyik tengok tv.....paling die suke tengok citer katun my friends tiger & pooh...phd channel....memang die paham betul kalo aku bukak citer tuh....
tengok tak puas duduk siap berdiri lagi depan² tv tuh....irfan ooittt...kemain ko ye...macam la kalau duduk belakang tak nampak...aduuyaiiii.....
dah pandai ok....kalau berdiri nak lepas² tangan....pastu gedebuk jatuh....hahhahaa....tengok berdiri macam dah togap yoo......kemain betul ko irfan....mungkin skang ni die dah nak belajar berjalan sket² tu yang asal memanjat jer mesti kadang² cube lepas tangan....

merangkak pun skang dah laju dah....naik mengah² aku dok ikut mane die pegi...gamba ni mase irfan kat umah pengasuh...sebelah irfan tuh anak pengasuh irfan...dieorang sebaya...so kalau siang hari memang irfan dok main je la kat umah pengasuh tuh....

pastu skang dah pandai main tepuk tangan bile aku dok nyanyi lagu tepuk tangan 2 die pun same la tepuk...alahaiii......

haaa....skang ni dah makin garang...lepas² dah elok demam ni...asal salah sikit jer kemain marah lagi die...maybe sebab die skang ni dah nak tumbuh gigi 2 yang die tak selesa...asyik la nak hangen jer....huhuhu....

haaa...skang ni pantang kalo aku ngan papa die siap² nak kuar die pun mulelah tekun jer ikut buntut aku....sebab takut kene tinggal..hahahaa....yang ni memang aku rase kelakar....die paham jer kalau kiteorng bersiap² nak kuar berjalan..mengeletik la kaki die nak ikut.....

huh....cepatnye mase berlalu kan.....sampai skang ni aku masih ingat lagi macam mane rase sakit mase nak beranakkan irfan dulu rasenye baru je aku tempuh sume tuh..skang ni irfan dah nak berjalan dah.....rase rindu jer ragam die mase die kecik² ni....

-mamairfan-

2 ulasan:

maina berkata...

Irfan nak tumbuh gigi yer..
nant geget mama k.hahahaha

cepat nyer anak bjuang u membesar.
sedar2 nant dah bwk calon menantu.huhuhuhu

Nordiana berkata...

maina : tak yah tunggu gigi kluar...skang ni pun dengan gusi jer pun dan pandai geget aku....aduyaiii.....

wahhhhh.....cik maina ooittt...calon menantu tu anak sapa la yek...akekekekee......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...