SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 9 Julai 2009

Irfan dah Setahun..

wohooo..dah dokek sebulan aku tak masuk blog nih...huish...macam bz je kekdahnye...padahal maleh...huhuhu..

alhamdulillah..sepanjang setahun irfan membesar ni macam² kepandaian die...ade jer bende baru hari² yang die nak buat....dah setahun ni ape yek progress pencapaian irfan...hmmmm...ohh...banyaknyer...banyak gilos kepandaian die...kemengadesan pun baaanyak...

- skang ni dah pandai la sebut papa..mama..huhu..berbunge² jer hati aku bile kadang² terkeluar dari mulut die panggil mamama...walaupun laju sebutannye tapi tersentuh jugak hati keibuan aku...huhuhu...(jiwang la pulak ayat nih...)

- dah pandai berjalan jatuh....bile suruh jalan sendiri punyelah maleh die nak jalan..asyik la nak berkepit kat kaki papa die kalo nak berjalan pastu nak suruh kite pegang tangan die baru nak jalan...bile lepaskan tangan die terkangkang² la kaki die duk imbang badan nak jalan...hikhikhik...

- paling suke g jalan²....kalo die nampak papa or mama bersiap die pun sibuk la menyelit bergayut jer kat kaki papa bajet dengan bergayut tu papa tak leh tinggalkan die lah..hek eleh..irfan..irfan..hahaha....

- dah pandai mengamuk n marah kat papa ngan mama balik wooo...bile di tegur or marah... die pun lagi la marah...hahaha..kadang² aku suke jer menyakat die...hihihi..sampai menangis irfan baru la pueh hati den... (hahaa..kijam..kijam..)

- kalo g berjalan dah tak nak berdukung dah...bajet nak jalan sendiri....aduiiyaiii...jalan pun tak togap lae ado hati nak lepas jalan sendiri....pastu dah tak nak lagi duk dalam stroler...tapi dalam troli carefour hinggin pulak ko ye irfan...kalau tau dulu aku belikan ko troli carefour tu jer irfan.. takyah buang duit beli stroler ko mahal² tau tak....huhu..

- 'mengemas' rumah tak yah cerita la...memang dah expert dah...melayang² pinggan mangkuk aku dikemas dek irfan....adoiii...(nampaknye lepas ni aku kene tukar sume pinggan kat dapo plastik...hehehe..ok gak kan boleh beli pinggan baru...hihii)

- dan yang paling touching bagi aku die dah pandai cium pipi mama ngan papa ...hohoho..seweeettt la sangat...bile kite sebut...sayaang..mama...sayaang papa...laju jer die cium pipi kiteorang..tapi siap ade pakej skali la....dengan air liur skali die tinggalkan cop kat pipi...hahaha....

- dah pandai wooo pujuk mama bile mama buat² nanges...hihihihi..siap peluk aku macam orang bosa pujuk....hahaha


hehehe..nilah hadiah besday irfan from papa ngan mama.....suke betul die dengan moto baru die..tiap petang sampai jer umah terus belek² moto konon² nak panaskan enjin...hahahaa

Selamat Hari Lahir Yang Pertama....

Mohamad Irfan Haziq bin Mohamad Nor Adha...

27 Jun 2009

Mudahan irfan jadi anak yang soleh.. dengar cakap papa ngan mama yea sayang.....

-mamairfan-

2 ulasan:

maina berkata...

Happy Birthday Irfan!!!

-Untie Maina-

Nordiana berkata...

maina: hehehe..mekasih yer aunty maina.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...