SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Sabtu, 1 Mei 2010

Maina Kawen, Ipoh Perak - Dalam Kereta

Abang,

macam yang diana bagitau 2 3 hari lepas hari ni 1hb diana, irfan, ayu, awe ngan bibik g perak, sebab hari ni maina kawen. Awal pagi lagi irfan dah kene bangun pagi, sebab diana bajet nak gerak kul 9.00 pagi dari putrajaya. Gedebak gedebuk siap tu siap ni bagi irfan makan segala diana siap lagi ( sebenarnye yang lamenye sebab ni la..hahahaaa..abang tau kan..) dalam kul 9.30 pagi baru siap. Ok la kan...hehehe


Time ni diana ngan irfan dah siap, tengah panaskan enjin kete. Lepas dah siap2 ni memang diana teringat sangat2 kat abang, rase rindu la sesangat hmmm, takpelah, adehh diana sedih laa :((. Tema diana ngan irfan hari ni itam hehehe (my feveret kaler hihihi).

jap yeh nak tidokan irfan jap die dah tergolek terlentang kat atas lantai nak ajak diana tido nyer pasal..heheh

Ok dah irfan dah tido, sampai mane tadi hmmm. Eh dah la citer pasal nak siap hiks.

Lepas dah siap sume dalam sikit lebih kurang kul 9.30 pagi gak la kiteorang pun gerak. Singgah petronas jap isi minyak, beli segala bekalan kudapan untuk dalam kete then masuk highway Shah Alam.

As usual tempat biase irfan bile duduk dalam kete. mase die duduk kat situ kejap2 die tengok ayu kejap2 die tengok awe tengah drive. Sian irfan maybe die konpius kot sebab selalunye kalau die duduk kat tengah2 tu sebelah kiri kana die mama ngan papa die. hmmm :((

lepas die tengok kiri die ayu kanan die awe, terus die cari diana kat belakang. Sian kat anak abang, konpius die tengok diana duduk belakang. Papa work jauh irfan sayang..

Then macam biasak la irfan kalau jalan jauh2 nih, macam2 la aksi die nak tunjuk bile dah bosan dalam kete. mule2 buat kuak lentang, lunjur kaki kat badan diana pastu tonjol2 kaki kat pintu kete. Abang tau kan anak abang.

Agak2 dah bosan dengan adegan kuak lentang turun kat bawah pulak nampak air tin. haa ape lagi ade la akal die nak buat main dengan air tin tuh. sebelum nak lancarkan ape nak buat ngan air tin tuh tengok dulu bibik konon2 ade tak unsur2 nak kene marah kat bibik kalo die buat experimen kat air tuh.


tengok lagi...dalam hati die, ' hehehe macam clear je leh pegang straw tuh'.



mase ni die dah pegang dah straw tuh nak buat main, pastu bibik kate haippppp, terus die tak jadi pegang pastu tengok bibik dengan muke tak pueh hati die tuh...hahahaa... pastu die merajuk terus naik duduk kat diana.

haaa..still tak pueh hati tadi tuh, sekali baeekkk punye kaki die bagi nak bagi air tu tumpah terus...adoii la anak abanggg...


Time ni irfan dah boleh behave skit, sebab diana umpan die ngan Cadbury Bite kegemaran die.


Tengoklah anak abang, beriye bapak die makan, padahal dalam mulut tu ade lagi tuh. Selagi boleh sumbat die sumbat...adoyaiii....anak..anak..


adehhh...ngantuk la pulak, nanti esok2, senang kate kalau diana terajin lagik la, diana sambung lagi yeh. Pas ni nanti mase sampai kat umah tini pulak. Abang mesti tak caye ape yang nak diana citer nanti kat umah tini. hehehe pasal irfan jugak, kelakar pun ade tak caye pun ade gak. Abang tunggu je la yeh.

Diana nak tido dulu yeh, esok nak bangun awal lagi nak ke seremban la pulak...

Miss u soo muchh... sayang...

-mamairfan-

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...