SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Ahad, 2 Mei 2010

Maina Kawen, Ipoh Perak - Kat Rumah Tini

Abang,

macam diana janji kan, ni diana sambung lagik citer mase maina kawen kat ipoh sabtu tu. Sebelum g umah maina diana singgah dulu kat umah tini kat Gopeng. Kiteorang sampai Gopeng lebih kurang 12.20 tgh macam tuh. Sebab tini nak join same g umah maina. Lagipun diana memang nak tengok anak die.

Sampai umah tini dalam kul 12.30 tgh macam tuh. Awe yang mule2 kuar kete dulu then ayah tini tunggu kat depan umah, lepas je awe kuar terus ayah tini cakap 'ajee ker..?" hahahaa sian awe terus terkebil2. Dan dengan pantasnye die jawab eh tak tak. hehehe. ayah ngan mak tini cakap dieorang still tak perasaan abang lagi, sebab mase abang g kenduri kawen tini dulu tak berape nak perasan sangat sebab dieorang duk sibuk kulu kilir kan time tuh. Tapi abang dun worri diana dah xplain baaeekk punye untuk cover abang. hehehe.

tapi kan sayang ade part yang tak best la..part ni;

mak tini : d, rindunye makcik kat d (sambil kiss2 pipi), cantik d skang

diana: hisshh mak cik ni, xdela biase2 jer... hiks(eceh...padahal dalam hati berbunge2 diana dengar. kembang kempis buntuit diana tahan...hahaha)

mak tini: cantik d, sejibik macam 'Maria Tunku Sabri'.

Diana: rase nak nangesss... :P


mak tini ni punye lawak boleh membunuh nafsu diana nak makan banyak kat umah maina nanti abang tau tak...adoyaiii....

nampak sangat kan diana dah debab... :((


Ni la anak tini name penuh penuh tak ingat la, name pendek je diana ingat, Ilyas ( tak tau la ejaan betul ke tak nanti diana cek tini yek, tapi diana panggil ilyas jerk :P). ni kalau tini tau diana tak ingat name anak die ni mesti kene maki berbakul2 nih, hahahaa.

kiut kan anak tini, rambut die exactly ikut tini, cume muke je diana tak berape pasti, kejap2 diana tengok ikut tini, pastu bile kaleh tang lain nampak cam ikut faiz pun ye, cube abang perati, kalau abang tengok nampak ikut rupe sape..

haa, part yang paling diana pun tak sangke, bukan diana je yang tak sangke ayu, awe ngan mak bapak tini pun tak sangka, irfan... punyelah die suke sangat kat anak tini tuh, siap cium2 sume, tepuk2 peha ilyas kasi tido, memang nampak sangat sifat seorang abang yang sayang sangatt kat adik die. Abang tak caye...?? meh tengok nih

.
.
.
.
.
.
.
v




tengok, betul kan..time nih die dok nak popok anak tini kasi tido la konon, pelan2 je die popok, takdelah nak kasar2 ngan ilyas tuh. hahahahaa


tengok, punye la die xcited ngan ilyas, siap nak cium lagi tuh, adehhh irfan.


tak caye lagi, haa tengok ni, cium lagi tuh. adoyaii irfan, pueh diana nak menjawab dengan peel irfan ni abang tau tak. sume dok kate " irfan nak adik ni d", " esok bile irfan ade adik nanti boleh di harap ni d", " abang yang penyayang irfan sok ni d".

"yolah...sok bapak irfan dah balik sok diana proses adik kasi irfan".

dah sonang kan diana jawab. maleh dah nak beta2 iyokan yolah. abang camne..?? hahahahaa...ni soklan bodo namo eh..

tapi kan, diana pun tak sangka irfan ade sifat penyayang macam tuh, rase sejuk jer perut diana ni nak mengandung lagi. Eh silap, rase sejukkk perut diana mengandungkan die. :P.

citer kat umah maina nanti2 diana sambung lagi yek, kat umah maina nanti lagi mencabar diana nak citer, ape lagi peel anak abang la.

nak teman irfan tido siang jap. heheehhe...

diana rindduu sangat2 kat abang...


-mamairfan-

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...