SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Ahad, 2 Mei 2010

Maina Kawen, Ipoh Perak - Klimaks

Abang,

ok diana sambung balik, dalam 15 minit lepak umah tini borak, makan, bla bla bla. Pastu kiteorang pun gerak g umah maina. Dari umah tini nak ke umah maina tak jauh pun. so, lebih kurang dalam kul 1 macam tu kiteorang sampai kat umah maina.

Mase kiteorang sampai tuh hujan renyai2 sket. tapi keadaan mendung la sket. Diana sampai time tuh maina dah sanding dah, baru lepas makan beradap, so diana terus jumpe maina . then kiss2 mane yang patut, ucapan ringkas sket then terus ngapppp (time ni dah tak ingat dah ayat membunuh mak tini tadi tuh, sebab lauk2 kat umah maina nampak menyelerakan dan ditambah dengan keadaan diana yang sedang lapar giloss, huhuhu)

Mase diana tengah makan, hujan turun lebat giloss. Pastu irfan pun macam dah boring duduk kat pangku diana then die nak turun nak buat aktiviti bebas die. Macam abang tau la kan irfan kek mano2 pun mesti nak cari pasal. Pastu nak pasal mesti ngan diana jugak.

Tengah diana syok2 makan irfan tarik tangan diana, alaa yang macam die buat perangai mase anta abang kat subang tuh haa macam tu la die dok tarik2 tangan diana pastu tunjuk2 pastu dok cakap jom jom jom. Padahal diana belum habis makan lagi, bibik pun tengah makan.

Bile diana tak layan die terus die menjerit2 kat situ, pastu nanges2 sume orang dah pandang diana. Kirenye satu khemah tu sambil dieorang makan sambil menonton tengok peel irfan. Diana macam biasak la buat muke maintain kooool la konon. Padahal dalam hati mendidihhhhhhhh.

Agak2 tak jalan gak dengan diana buat2 bolayan die, lagi la die menjerit dengan sekuat hati dok tarik2 tangan diana sambil nanges2 dok cakap jom jom jom bile ayu dok offer nak ikut die, die tak nak. Tetap jugak dok tarik2 tangan diana jugak. Ok, diana pun layankan die ikut la die, dengan tangan diana tak basuh nyer lagi. adoiiyaiii.

Abang nak tau die tarik tangan diana nak ajak g mane ?? huh, ni yang paneh ni. Main HUJAN die suruh diana ngan die skali redah hujan tuh. tak ke membuatkan diana bertukar jadi hulk itam. sume orang dah pandang diana dah ni. tapi diana still maintainkan perut lagi ok. puhhhhhhhh diana tarik napas panjang2 cakap ngan irfan dengan muke paling cun giler arr " tak boleh sayang ujan"

Tapi abang tau kan irfan macam mane. Tak kan die boleh terima deh alasan ujan tuh. hmmm lepas tu memang drama tragik la die buat kat situ. nanges sekuat hati, tapi diana still cover lagi lagi. padahal dah mendidihh dah nih.

Pastu diana pujuk la irfan ajak bergamba dengan tini sebab tini nak balik awal.

ok time ni berjaye la memujuk irfan, Irfan kan suke bergamba.


tadi tengok kamera tini. ni tengok hp diana lak. hehehhe

ok setel bergamba ngan tini, tini terus balik sebab ade hal lain.

then lepas tu irfan start enjin mengamuk balik nak main ujan. Bibik pujuk nak dukung pun takmo. So diana pun ajak la irfan masuk kat umah maina. Ok, pujukan ni berjaya. so diana masuk dalam, kebetulan time tu maina tengah ade kat atas pelamin untuk sesi posing maut punye.

Mule2 duduk kat dalam irfan ok la behave jer, baik jer, nerd jer. Agak2 buntut die dah paneh duduk die dah start enjin bangun. Awak tau die bangun nak buek ape lak kali ni.

tengok nih.


v
v
v
v
v
v
v



nak bergamba kat ateh pelamin ok anak abanggg. adoyaiii.. layan ka jelaaa. tengok muko tak boleh blah. poyosss.


ok, ni la gamba maina ngan suami die. best jer tengok maina bahagie.


lepas dah amik gamba maina tu kan, irfan lagi sekali nak bergamba kat ateh pelamin lagi.

so kali ni bergambar ngan maina with hubby die lak. hmmm sedih tengok gamba ni sebab abang takdo. :(. rase macam tak lengkap je gamba ni. tapi diana tak nak spoil kan mood diana so diana buat dek jer la dengan perasaan diana time nih.

mudahan maina ngan suami akan kekal bahagie hingga ke akhir hayat. aminn.

diana, irfan ngan maina plak. time ni irfan baik lagi nih.


lepas diana dah abih bergamba ngan maina, irfan tak mo turun still nak duduk kat pelamin lagi.

tengok betul kan. bile diana panggil takmo. tetap jugak nak duduk kat situ


so aunty maina die pun layan kan jela untuk bergamba ngan irfan. nasib baek la aunty maina die sporting nak layan die.


lepas dah duduk belah kiri bangun pulak nak duduk bergamba belah kanan, adoiyaiii. aunty maina die terpakse layankan lagi anak abang ni. tapi cube tengok muke irfan, still muke tak pueh hati lagi tuh. time ni die baru pas nanges yang tak hengat donia tadi.

tengok dah lepas bergamba ngan maina die sambung lagi tuh. up lagi satu tangga duduk kat ateh pelamin pulakk. adoyaiii anak abang. peel die hmmmmm....

lepas tu diana ajak turun dah tak nak dah. bile diana dukung terus merajuk tak hengat dunia. siap buat drama kuak lentang lagi kat atas lantai umah maina. peehhhhhhhhh memang mencabar abang tau tak.

time ni memang dah tak boleh kawal dah die nanges. sampaikan diana nak bergamba ngan yas pun dah tak dapek dah. hurmm, yas ngan laki die pun datang gak.

agak2 irfan dah macam meroyan duk nanges. diana pun terus sap sap soi balik ahhh. Yela maybe irfan meragam sebab die penat pastu, die nak bebas main tapi time tu ujan lebat lagi. nasib baik la diana leh kawal diri diana. tapi dalam hati ni perghhh tuhan je la yang tau macam mane. dah la dengan orang lain die tak nak.

takpelah janji diana lepas g umah maina. yelah dulu mase kite kawen maina ngan yang lain sampaikan berkampung kan kat umah diana. hmmmm.

pas dah blah dari umah maina kiteorang terus balik. dalam perjalanan balik hujan lebat giler sepanjang jalan. memang stok tak nampak jalan dah die punye lebat.

pastu kiteorang benti kat hentian R&R Tapah. sebab diana nak beli jambu, pastu ayu ngan bibik nak g toilet. alaa jambu yang biase abang beli tuh.

diana beli jambu air 2 bungkus, pastu jambu batu pun 2 bungkus. Sebab minggu ni nanti diana nak balik kampung, so diana ingat nak bagi mak diana sket ngan mak abang sket. ok la kan, buat buah tangan from perak.

then kiteorang sampai putrajya dalam kul 6 la lebih kurang. Nasib baik la ade awe ngan ayu, sampai jugak diana g kawen maina kat ipoh.

-mamairfan-

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

syg.. suke sgt tgk ifan punye perkembangan. alaa.. biasa la bdk tu nak membeso.. lgpun dia kan mmg dah manja dgn awk. layan kan aje. tp mmg btl la awk mmg ada iras Maria Tungku Sabri..tp takde la badan mcm dia tu.. lawa apa. nanti awk post lagi yea

Tanpa Nama berkata...

ehh, lupo plak..
to Myna:

Selamat Pengantin Baru..
Semoga berkekalan Hingga Ke akhir Hayat..


- Mappiau -

Nordiana berkata...

yola tuh. tapi debab kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...