SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Selasa, 18 Mei 2010

Mase Kat Kedai Basuh Kete

Abang..

Mase hari sabtu tuh sebelum diana g seremban, diana g basuh kete dulu kat kedai kat area rumah. yelah dah lame giler kete tak basuh. Dari hari diana g ipoh diana tak sempat nak anta kete basuh smpai la skang nih.

so pagi tu diana dah tak tahan dah tengok kete dah kotor yang hamat. Mase bawak kete pun dah rase berat dek habuk banyak giler melekat kat kete, hikss. :P

Diana bawak sekali irfan. ye la sian die bosan duk umah. time nih dalam kete, baik je irfan time nih..

time ni pun irfan baekkk jugak. bagus dah anak abang. dah pandai paham yang mama die tengah bawak kete sorang. sebab excited nak ikut berjalan pun ye jugak hehehehe. tu yang baik je tuh.

akhirnye mandi jugak kete kite. hehehe.


haaa. time ni dah sampai kat tempat basuh kete kan. Irfan pun memulekan aktiviti die, abang tengok la ape yang die dok main tuh. adoiii.

bile diana kate jangan.. die beralih pulak main air kat tempat lain...adoiii, anak, anak.


bile diana panggil die cakap nak amik gamba, pandai pulak buat gaye tuh. hehehee


lepas dah ambik gamba tuh, die sambunggg balik main air. memang budak tak makan saman tau.. hehehe

time ni tengah panas, sebab dah nak tengahari dah dan disebabkan keghairahan irfan main becak tu makin menjadi so diana pun ajaklah irfan g kedai beli air ngan sumthing untuk kudapan irfan.


skang ni kalo g jalan mane2 diana dah tak larat nak dukung irfan dah, makin semangat dah anak abang. irfan banyak jalan sendiri je skang ni kalo g mane2.


irfan lagi la suke kalau bagi die jalan sendiri. cube abang tengok kemain happy lagi die dapat jalan sendiri.


kemain seronok lagi irfan dapat berlari, sampaikan tinggal diana tuh. sweet jer kan tengok anak kite dah pandai berlari.


time nih irfan baaekkkk sangat kan, hehehe, sebab die nak sumthing yang diana belikan untuk die. tu yang baekk jer menunggu tuh.


hehehe, diana belikan irfan pringless, suke sangat die makan pringless tuh. tengok dapat makan kopok tuh terus behave je perangai...hehehe


suke betul irfan ngan pringless tuh.


time ni memang tengah paneh, berbahang2 lagi. sian irfan berpeluh sakan die. hmmmm, skang ni anak abang dah pandai ok minum air mineral dalam botol. dah tak nak dah minum pakai botol die tuh.

ni memang betul2 peluh tau abang, bukannye die main air mineral tadi sampai lenjun pale die. kan irfan memang kuat peluh. tengoklah tuh kuyup rambut ngan muke die dek air peluh. sian irfan. nak temankan mama punye pasal sanggup tuh berpanas.

-mamairfan-

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

alahai anak papa... rindunyer..

Tanpa Nama berkata...

ehhh... jap..jap.. baju baru yea...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...