SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 23 September 2010

Raye Yang Tak Berape nak Lengkap

Abang...


tahun ni juz diana ngan irfan jer yang pakai baju due dondon...tu pun mule2 diana ingat juz nak belikan untuk irfan jer baju raye, pastu diana juz pakai jer baju2 yang lame yang dah tak muat lemari tu kan (agak2 ade can tak nak beli lemari baru ?...:P). tapi entah macam mane mase dok melilau kat kedai2 baju tuh tibe2 diana ditakdirkan untuk terbeli baju raye yang sedondon ngan irfan....hek...hek..hek...

macam yang abang tau la, diana balik kampung sehari sebelum raye. diana balik hari khamis. juz diana, irfan ngan helper.

mase sampai2 kampung jer mak diana tengah masak rendang...hmmmm...series time2 macam tu diana teringat sangat2 kat abang...

persiapan beraye kat bahau biase2 jer...sebab hari khamis tu mak ngan ayah diana still niage lagi. petang tu diana ngan yang lain2 berbuke kat pasar ramadan jer. sajer nak rase happening berbuke ramai2...walaupun berbuke kat pasar ramadan jer, tapi cukup la nak buatkan diana tak rase sedih berbuke tanpa abang...




ini budak baru siap mandi, muke pun selengge jer lagi. dah siap2 pakai baju, nampak jer pak ngah die kuarkan kamera suh bergamba terus ini budak buat pose wajib die tuh...hahahaa...

hmmm...ni la baju raye irfan tahun nih...first time irfan pakai samping...nasib baik die nakkk. cume songkok jer yang die still tak nak pakai ( hehehe...sebenarnye mama die yang maleh nak poie boli...)


adoiilah....irfan....memang ko ikut genetik bapak ko la asal nak bergamba jer buat pose wajib macam tuh...


walaupun mate dok nak tengok katun kat tv time nih...pose tatap pose jugakkkk....hahahaha...


mak ngan ayah ngan anak2 yang bujang laei...ayu ngan faiz


hmmm...gamba raye yang tak berape nak lengkap..((



eh jap, cube fokus kat irfan....hammboiiii..kemain dearing lagi tuh...hahaha...sompek lagi si irfan tuh buat muke time nih....hahahaha...


irfan ngan maksu tenit wana...time ni kat kampung dah nih..irfan suke betul la menyakat maksu tenit wana die ni tau....mentang2 la maksu die ni tenit...suke2 hati die jer nak menyakat...



irfan ngan makcik wani



irfan ngan mama...hehehee...time ni irfan dah berlengas dah ni...mane tak nyer kejap2 lari kejap2 kejar....kejap2 di kejar....kejap2 mengejar2..kejap2...memang tak reti dok diam la senang citer..


irfan ngan mama lagi....tengok tuh...time ni die nak turun nak g main....huishh..


ni mase raye kedue..masing2 bangun sampai tengahari...hahaha...eh.... tak la tengahari sangat...cume hampir2 jer... :P. mase pagi raye kedue ni takde plan pun nak g mane, masing2 juz melantak kuih2 rayo yang hado...sile fokus kat ayu yang kat belakang tuh...hahahahaa... bangun tido jer kebuluq cari kuih rayoo...


ini budak haaa...walaupun tak berbaju pose tatap jugakk posee okehhh....tu dalam mulut die tuh penuh dengan nasikk tuh...2 jam okehhh nak bagi abis nasik dieee...duk perap jer dalam muluttt...huh....


tu jela citer raye ari tu abang...biase2 jer...

miss u sooo muchh....

-mamairfan-

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ermm.. kiut betul ifan dgn baju raya dia.. mmg la abg rasa sedih sgt2 tau.. kalu awk nak tau masa pagi raya kt sini ramai giler yg menangis2.. aduiyai.. mmg sebak giler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...