SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Sabtu, 2 Oktober 2010

Open Ouse Sane Sini

Abang...

hehehe..tajuk jer dah menceritakan yang hari ni aktiviti diana makan....makan...makan..dan makan lagi atau dalam erti kate lainnyer hari memenuhkan perut okeh....hihihihi...



ok..dalam kul 4 lebih tadi umah pertame yang diana g umah acik ros belakang umah kiter jer pun...diana g ikut pintu belakang.....pastu jalan sket g ikut depan...yela tak sedap la pulak nak ikut pintu belakang rumah die kan...:)


tu irfan ngan anak bongsu acik ros, irfan memang suke main ngan budak tuh...asyik berkepit ngan budak tu jer.... dari mule sampai...... sampai la balik...hehehe...


sampai2 jer umah acik ros, diana terus dengan muke tak malunyer amik makanan....lapar giler weiii....sebab tak makan tengahari (tula malas lagik...fadanlamuke kan..:P) acik ros masak nasi beriani, ayam masak merah, ketupat, rendang dan macam2 lagi la...sumenyer sedap2....sampai 2 kali tambah la diana...(lepas tu tahan napas sebab tak nak nampak perut dah muncitt...hiks)



tengok...suke betul irfan ngan anak acik ros tuh...dari tadi asyikla mengendeng jer ngan budak tuh...diana tak lame pun kat umah acik ros...sebab lepas tu diana ade lagi satu open ouse pulak...agak2 perut dah ketat diana pun blah...



ni mase on d way nak g open ouse umah lagi satu....tengok la omak eh yang xcited lobih sobab nak pigi makan lagi kan...hahahahaha....



pastu irfan jumpe pulak songkok dalam kete, terus irfan request " nak amek tamba" (nak amik gambar) so omak eh pun layankan jela....hihihihi......



diana g ngan azu ngan tulang...so songkok yang irfan pakai dalam kete tadi tuh tulang punyer..azu pegi sekali sebab kebetulan member ofis diana tuh hubby die kawan tulang...tu yang g skali ngan dieorang tuh...eh...lupe lak..... diana dah bagi tau abang kan azu dah mengandung 5 minggu....hehehehe....alhamdulillah...



tengok la irfan, sampai2 umah orang terus g godek permainan anak orang tuh...hadoiiilaa....


member ofis diana tu namenyer yana umah die kat presint 18, kat depan wisma putra tuh...kirenyer yana tu merangkap junior diana mase kat poli dulu...mase kat poli dulu tak berape nak kenal sangat...almaklumlah senior kan....terpakse la kerek sket time tuh....wakakakaka....bile dah satu opis ni baru rapat.



pas die pueh godek kerete anak member diana tuh...die main pulak gendang anak orang tuh....ish...ish..ish....anak..anak....mama eh sibuk melantakkk makan die sebok mengerjakan permainan anak orang....hahahahaa...


pas diana dah makan...makan..dan makan lagi tu kan...lebih kurang lepas magrib macam tula...terus diana beransur balik laa...sebab perut diana pun dah sengkak giler dah...duduk pun badan dah tegak jer dah.....hahahaha...memang ketat ya hamat dah perut diana time tuh...padahal makan dah sket2 dah ( kalo boleh abang jangan percaye dengan kenyataan neh...hiks)


lepas azu dah sampai umah anta diana.....aktitivi makan....makan.....makaan dan makan lagi tuh tak berakhir di situ okeh...sebab azu nak g pulak open ouse umah acik ros tuh...tapi die ajak diana teman...uiiii...mase sampai umah acik ros tuh rase nak sorok muke ni dalam baju...segan ya hamat diana rase...tapi disebabkan terpakse menjadi akhak yang menyesali....diana ikut jugakkkk...nasib baik acik ros sempoiii jer...no hal jer nak datang seploh kali pun....hehehehe...


tapi mase kat umah acik ros untuk kali yang kedua tu...diana tak makan ape pun...( ceh...leh percaye ke agak2) tapi series la diana memang tak makan...sebab perut memang dah ketat giler dah...:P


pas azu dah makan sume...die pun terus anta diana balik...pastu...........


budak baekkk ni terus nak mengopek....pastu terussss zzzzzzZZZZZZZZZZZZZZ......



bayangkan la dari pagi bangun tak tido2 siang....main jer kerojenyer....diana sampai umah dalam kul 9 malam mcam tuh...sampai2 umah jer terus die sangap dahh....alih2 terbongkang dah fenattt....

huhuhuu...tu jelah aktiviti diana ngan irfan hari nih...ni nanti kejap2 lagi diana nak wat sit up jap...(ceh...silalah jangan percaye lagi..:P) perut dah lebih muatan dah nih....huh....

k lah...tata...miss u...

-mamairfan-

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mkn2 tu ada ingat kt abg tak..

-papairfan-

Nordiana berkata...

mestila ingat....tiap mase diana ingat abang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...