SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 18 November 2010

Cerite Demam dan Irfan


Uhuk...uhuk...uhukk...adeh demam la pulakkk. Nasib baikla papairfan tolong updatekan belog nih semalam yek, love u la bebeh :P. Dah 3 hari dah aku tak sehat nih, mule2 selsema pastu kang kejap2 badan fanass, pehtu kang rase cam tak leh nafasss. Uiii memang tak larat tau macam tuh.


Jadinyer tadi disebabkan aku tak larat sangat dah nak g opis, pehtu irfan pun terjangkit jugak ngan virus selesema aku tuh. Terus dalam kul 3 tadi aku g klinik nak amek ubat. Mule2 aku ingat nak g klinik yang dekat jer ngan umah nih, yela sebab pale pun tengah bengong kan (kate sakett kannnn).


Sampai2 jer kat klinik dekat umah nih tengok2 tutup, sebab cuti raye korban kan. Pehtu aku pun gagahkan la diri drive g klinik yang tak berape nak dekat dari umah aku ni haaa, sampai2 jer
kat klinik yang tak berape nak jauh dari umah aku tuh tup2 tutup jugekkk. Adeh time ni aku dah rase nak nanges dah tau, yelah series aku dah tak tertahan dah nih tak larat.


Jadinye nak tak nak terpakse la aku gagahkan lagi diri drive g klinik annur pulak kat bangi. Lagipun irfan kalau demam or selesema memang serasi ngan ubat kat klinik annur ni. Jadinyer ke bangi la aku ngan irfan tadi.

ni mase ontheway nak g klinik, budak tecik ni nampak mama die pakai tali pinggang, pehtu die pun sebokk gak nak pakai. Pehtu pueh la dok panjang2 kan leher nak tengok depan sebab tak nampak jalan hahaahahaha.



pastu tak sampai seminit die dah start bosan dah pakai tali pinggang tuh. Tengok tuh tak gheti duk diam.



Memang tak sampai seminit die dah suh bukak dah tali pinggang tuh. Adoiiila anak..


Sampai2 jer klinik terus register, pehtu dalam 5 minit terus dokter panggil. Dokter cek2 aku ngan irfan sume okeh, cume aku demam sket jer ngan selesema. Takde ape2 yang series, irfan pun same cume selesema jer. Alhamdulillah.


Pas dah setel dokter cek then kiteorang kuar g tunggu ubat plak. Sian budak ni selesema gak, terjangkit ngan mama yeh irfan. Sian anak mama kan...hihihihi...


Tapi....jangan ingat budak tecik ni walaupun selesema die akan duduk diam okeh....gambar kat atas tuh hanyelah bertahan beberapa saat jer pun die nak duduk diam ateh kerusi tuh haih. Selebihnyer nih.....




Haaa...tengok boleh plak die buat larian 100 meter kat dalam klinik ni tau...eeyaiii. Gasak la irfan oittt mama tak larat deh nak kejar. Bertuah tau budak nih.


Sampai2 jer umah terus die zzzzzzzZZZZZZZZZZ. Hahahaha penat sangat la tuh dok lari kulur kilir kat klinik tadi. Hai la anak...anak.....


-mamairfan-

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

cianyer.. jgn lupa mkn ubat tau.. tu sakit sbb lama sgt tutup kaunter la tu.. hohoho..


-papairfan-

MAPPIAU berkata...

haaaa...tau takpe..hahahaa..upsss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...