SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 25 November 2010

Di Suatu Petang

Petang Sabtu rasenye kalau tak silap, memang aku takde ape2 aktiviti nak g mane pun (bosan dowh). Jadinyer aktiviti aku ngan irfan, bangun tido pehtu makan, makan pehtu tido pehtu makan, makan dan makan. Haaa amat susah kan nak dapat buat aktiviti macam nih (padahal.... blueeekkk bohsaaaaan )


Disebabkan dari pagi membawa ke petang juz terlangkup jer dalam umah, jadinyer aku pun bawak la irfan g jalan2 kat area umah aku. Hajat di hati bleh la jugak aku excersice kann....(excersice konon....piiiraaahhh) tapi nak excersice apenyer kalo juz berjalan 1 meter per/jam kan :P.


Tapi takpelah, demi anakanda tercinte ku redah jugeeekkk (maleh sebonar eh, sebab pale mengong2 lagi sebab baru bangun tidoq :P) bawak budak tecik ni g jalan2 amik angin petang yang sepoi2 pandai berbahase gitewwww.

Sepanjang jalan2 tuh....


omak: adik nak g mane ?? jalan2...

anak: ayan ayan (jalan jalan)

omak: adik boring yeh duk umah ?

anak: ying duk mmah (boring duk umah)

omak: adik jalan2 carik makan ke? (makan yolah point utamo omak eh kan ngehngehngeh )

anak: ayanayan yik kan (jalan2 carik makan)


tetibe....pheeeeeewwwwww pppommmmmm... (sekali bunyi mercun roket daaaaaaaa) ntah mane datang ntah.



pastu tetibe lagi si anak cakap "eeeeee kut kut" (eeeee takut takut). Terus die berenti jalan pastu tegak jer tak jalan2 dah.




Pehtu terus mintak dukung. Ahahahaaa...sian irfan takut ghupenyer die ngan bunyik mercun. Padahal bunyi mercun tu skali jer. Terus terbantut die nak g jalan, padahal mase mule2 tadi kemain excited lagi. Pehtu ape lagi aku pun terus la membalikkan diri, tak larat deh nak teruskan jalan2 dengan mendukung ini budak...pheewww pfffft...

sampai umah jer terus sambung aktiviti makan lak. hek hek hek hek... :P

-mamairfan-

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aiyaaa.. ifan ni jgn malukan anak askar la.. tak mau takut2 ni.. hidup musti berani..

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...