SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 26 November 2010

Malam Kemuncak Festival Malaysia Inovatif 2010...Aku Pegi Weiii :P





Tau tak pasal Malaysia Inovatif nih? haaaaa...tak tau? haaaaaaaaaaaaaa....aku tau tapi buat2 tak tau boleh?? muahahaaaa. Malam tadi aku, irfan dan staff2 opis telah dikerah untuk menghadirkan diri ke Malam Kemuncak Festival Malaysia Inovatif 2010 ni kat Bukit Jalil tau.


Jadinyer sebagai staff ofis yang amatlah berkakilebar giteeww kan, make kiteorang pun g join skali ke festival ni bagi mensupport program ni. Aku hangkut sekali ngan irfan, sebab irfan still menyusu badan lagi kan, pehtu sian plak kat die bosaan nanti duk kat umah aku takde.



Mase kiteorang sampai2 jer kat Stadium Bukit Jalil tuh tetibe hujan plak. Alahai...dah la aku bawak irfan tau, jadinyer kiteorang pun masuklah dulu kat tempat pameran Karnival Inovatif tuh. Mase masuk2 tuh, terus kiteorang pegi kat salah satu booth yang ade kat dalam tuh, booth MAMPU pasal mysms 15888. Eh, aku dah register sistem e-goverment nih korang dah ???.



Dah register sume pastu kene pusing lak roda hadiah ini. Kirenyer sebagai sevinier la macam tuh. Then aku pun kasi pusing la jugakkk. Pusing2 punyer pusing aku cume dapat bola stress jer huh.



Irfan yang pelik tengok keadaan sekeliling orang yang agak ramai. hiks.



Dapat2 jer bola stress tuh, terus bagi kat irfan. Ohh sampai kesudah okey die pengang bola tuh. Tak sie2 la aku dapat bola tu kan (ayat nak sedapkan hati)




Ni mase dah sampai pintu masuk, seee masih lagi irfan pegang bola tuh. hehehe. Hah, nampak tak payung kat belakang irfan tuh, (payung yang belah atas tuh warne itam merah) payung tu la yang konon2 aku nak tapi tak dapat, tapi akhirnya salah sorang geng ofis aku dapat. Jadinyer dapat la g menapak kat stadium putra tuh dalam hujan...huhuuhu rezeki kan :).



Eeeii ape yang aku perasan skang ni kan, irfan kalau nak ajak bergamba mesti susah tau nak senyum, ish ikut genetik sapa la nih kan (dah terang kat situ aku senyum kan jadinyer ???hehehehe)



Ni la geng2 ofis yang g sekali ngan aku tuh, CC, Kak Su, Zira, Azjenah :P (lain kali jangan sesat2 lagi sampai kekubur yea dik :P)



Kiteorang duduk kat belah atas, sebab kat belah bawah katenye untuk orang luar. Orang ofis sendirik pegi kauuu duduk di atas muahahahaa.






Tu tengah standby untuk menanti ketibaan Y.A.B Perdana Menteri, sebab majlis malam tu di rasmikan oleh beliau.



Pandangan dari tempat yang aku duduk. Jauh sket laaa



Mase ni PM dah sampai dengan di eskot oleh maskot upin ipin.


Irfan bile nampak jer maskot upin ipin tuh, terus die berdiri pehtu ckap "pin pin" hahahaa. Series budak ni memang fanatik upin ipin. Ralit sungguh la haih die tengok maskot tuh.


Mase lepas PM abis berucap, terus dieorang tebar bendera bosa gedabak ni jadi macam tu tau. oh aku teruja. hahahahaa



Juruacare malam tuh is Adibah Noor ko. Kelassss gitewww. :P



Acare pembukaan oleh Faisal Tahir. Die nyanyi lagu Gemuruh Jiwa time nih. Tapi tula sound sistem mase tuh tak berape nak clear sangat la. Jadinyer tak clear sangat sore die, bergema je lebih ish. Agaknyer hari ni mesti budak yang jage sound sistem tuh dah diberhentikan kot :P.


Haaa malam tu jugak ade persembahan dari 1000 orang pemain gitar dari kalangan pelajar sumenyer untuk dicatatkan dalam Buku Rekod Malaysia. Lead by Ali XPDC dan kumpulan Kristal, Waaaaa menarik jugak okeh.




psssstt.....nak bagi tau neh malam tu jugak kan, irfan baik sangat..... eh ni betul2 punye baik ni tau (hahaha gile beriye nak bagitau anak baik :P). Yela kalau nak ikutkan ini la festime irfan ikut aku g show yang ramai orang macam nih. Sebab kalau sebelum2 ni g mane2 macam kenduri kawen ke, mane maunyer irfan nak duk diam macam nih.


Baik je die, ontok jer. Bile aku cakap duduk die duduk, bile aku cakap berdiri die berdiri, bile aku cakap jangan duduk2 tatap jugak die nak duduk ahahahahahaaa. Kirenyer malam tadi dapat la aku tengok sume acare dengan tenang jer tanpa perlu ketap gigi.


Aku tengok sampai Stacy perfom jer. Pastu dah tak larat dah nak tunggu sampai abis. Time tuh dah nak pukul 11 rasenyer. Lagipun esoknyer aku keroje weiii, giler rabak kang mate aku esok.


Irfan pun dah layu dah jadinyer terus la kiteorang cabut balik terus. Sampai umah lebih kurang dekat 12. Tukar baju, basuh pale pastu zassssssssss tido jemaah ngan irfan.


Dah Abis..... tata.


-mamairfan-

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

wahh.. cam best je.. teringat plak masa kita g tgk tatoo kt k.l.. masa tu ifan pun dlm perut lg.. sbb tu dia suka tgk show2 mcm ni.. hehe..

MAPPIAU berkata...

haah la..baru ingat. Patutla die behave jer sampai ralit tengok show tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...