SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 18 November 2010

Part brape pun aku dah tak ingat.. XTVT..


First of all.. mamairfan tidak dapat mengupdatekan n3 nya semalam dan sepatutnya giliran beliau utk mengupdatekan blog ni. Ini disebabkan beliau telah membalikkan dirinya ke kpg... sambut ghayo Haji.. Ermm..aku la amik turn dia.


Masuk je bulan ketiga.. keadaan dah semakin stabil... aku pun dah mula dapat rentak kerja. dah tau apa nak buat.. walaupun dlm tertekan akibat berjauhan dgn mamairfan tp tu semua tak menjejaskan prestasi kerja aku.. (ye kot.. hehehe..) yg penting tak kokap..


Ni la geng-geng pengerak misi ni.. atau lebih dikenali geng TOC.. (Tactical Operation Centre)


So, dlm masa ni aktiviti kitorg sekarang dah lebih tertumpu kepada latihan.. ye la.. askar kene la berlatih utk berperang.. tu salah satu prinsip dlm askar ni.. mcm2 latihan yg dah kami laksanakan demi memastikan setiap anggota MALBATT ni tak leka dan sentiasa mahir dlm tugas masing2..

Ni ceramah berkenaan penggunaan APAK (Alat Pemadam Api Kecil).. ecehhh.. kalu korg tak baca blog ni kompom korg pun tak tau apa itu APAK.. mmg kompom...


Ni plak Latihan CASEVAC.. yg mana sekiranya ada anggota ke org ke yg tereksiden ke.. kene bom ke.. tertembak ke.. (berape byk ke daa.. ) diorg ni la yg akan bertindak dulu.. latihan ni adalah difokuskan utk anggota medical MALBATT.. ini juga utk menguji tahap kesiapsiagaan dan kepantasan diorg bertindak.. hasilnya.. A+..


Byk lagi latihan2 yg kitorg buat masa ni.. kalu nak aku critakan sampai bsok pagi pun tak abis.. So, aku.. semenjak pindah sini nak bersukan pun susah coz takde fasilitas sukan.. nasib baik la kt kem harris yg jauhnya 2 setengah minit dari kem aku ni kalu naik land rover la ada Court volleyball.. bleh la jgak aku training dgn geng2 aku..


Dlm 2 minggu lagi ada game lagi lawan dgn INDON.. kali ni diorg ajak main kt tempat diorg plak.. ermm.. yg bestnya kt kem ni, diorg ada tanam pokok anggur ijau.. byk lak tu.. best wooo.. tp lum masak la plak.. takpe2 aku sanggup tunggu lg sebln utk buah tu masak.. hehehe.. adios..

kan best kalu buah anggur ni bleh tanam kt depan umah aku kt putrajaya tu..



-papairfan-

2 ulasan:

MAPPIAU berkata...

Nanti sok nak balik tapaw buah anggur tuh yeh...hehehe...

Tanpa Nama berkata...

bleh3.. 3 karung abg bwk blk nanti..

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...