SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Selasa, 9 November 2010

Part II - SETIBANYA DI LUBNAN

Jam menunjukkan pukul 0700C, dlm flight td aku bantai membuta besar besaran.. lantakla apa org nak ckp janji aku dapat tido.. tup tup.. rupanya aku dah berada di Bumi Lubnan.. aku yg masih lg dalam keadaan kompius dgn masa kt sini trus kol mamairfan dan bgtau yg kitorg dah selamat sampai kt Lubnan.. Ermm.. first time berada di negara orang..


lpas je amik cek Imigresen Airport kitorg dibawa oleh wakil dari kumpulan MALBATT 1 utk ke staging area.. kt situ la kitorg baru dapat nak basuh muka dgn sarapan pagi.. cuaca mak datuk sejuk.. jauh beza dgn smlm.. ye la.. semlm aku berjurai2 peluh masa kt airport subang.. sampai je kt sini.. aku tgk matahari terpacak.. tp apasal sejuk giler.. rupanya kt sini diorg ada 4 musim.. kira baru je lpas winter.. dah la aku tak tahan sejuk.. aduiyai.. tahan je la.. tak lama pastu bas pun tiba utk bwk kitorg ke kem, UNP 2-45, At tiri..


Kira tumbuhan kt sini takde langsung yg besar.. semua kemetot je..



Sekitar permandangan kt Lubnan.. gunung yg kt ujung tu Israel..


Kalau tgk umah org kt Lubnan semua dasat2.. umah batu 18 tingkat pun ado.. diorg kt sini kira kaya jugak la sbb bleh buat umah batu.. ye la.. batu kt sini murah2 je.. Pastu, keta diorg lagi dasat.. paling cikai.. Mercedes dgn BMW.. tp bwk keta mcm gampang.. tah apa2..


Bila Sampai je kt Kem.. bos aku pun trs suh aku berkerja.. dgn beg aku pun tak tau kemana lg.. bilik pun tak tau kemana.. aku dah kene g pejabat.. under study.. aduiyai.. tak dan nak tarik napas.. kira seminggu jgak la aku tido kt pejabat.. Nasib baik la aku dah bersedia utk bende2 tu semua.. kira mental aku dah stanby utk keadaan mcm tu..Lepas je acara serah menyerah.. maka tugas aku pun bermula sebagai Battle Captain, MALBATT 2...

Gambo Kem At Tiri UNP 2-45..


Pandangan Udara Kem UNP 2-45, At Tiri



Ni kt depan kem... sejuk ooo..

Ni sebonar eh dlm tekanan ni.. tu yg buang tebiat tu.. (Ni depan pintu gate kem UNP 2-45)



See u ols in next episod


-papairfan-

2 ulasan:

MAPPIAU berkata...

tahan sejuk ???...hehehe...siannyer die....hiks...

Tanpa Nama berkata...

ahakkksss...

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...