SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 11 November 2010

Part IV- Pindah Kem La Pulok..


Selain dari tugas rutin harian, kira aku duk sini byk bersukan.. .. tu je la pun utk mengisi masa lapang kitorg kt sini.. Rupa-rupanya.. masa lawatan Timb menteri tu ada kaitan pasal perpindahan kem kitorg dari UNP 2-45 ke UNP 6-43.. nasib baik la tak jauh dari kem skang ni.. kira rokok sebatang pun tak abis la.. tempoh masa diberi adalah dlm masa 1 bln.. aduhhh.. brg2 pun tgak abis kemas lg dah kene pindah kem plak...

Staff aku tgh berkemas2 utk pindah.. aku cm biasak la.. jadik mandurrr.. ish, tak manis.. aku pun buat skali la..


Brg yg duk ada pun tak berkemas lagi.. kitog pun truskan je packing brg2 utk pindah plak...


Baru je nak rasa seronok.. dah kene pindah kem.. sedih pun ada.. kira kem ni byk nilai sentimental woo.. first time jejak kaki kt tmpat org ni la tmpt pertama aku berteduh... so, masa ari dkt2 dah nak pindah kitog geng2 pegawai apa lagi.. mcm biasak la.. bergambo sakan la kt dpn kem ni..



Konsep Band of Brothers..


Untuk proses pindah kitorg buat berperingkat2.. masa tu dari sekecik2 lori sampai la sebosa2 lori masuk utk angkat kontena2 kitorg.. perpindahan tu kira amik masa dlm 1 minggu jgak untuk selesai..

Upacara menaikkan bendera di kem baru.. UNP 6-43, Tibnin, Selatan Lubnan


14 Jun 2010, MALBATT 2 telah beroperasi sepenuhnya di Kem baru UNP 6-43, Tibnin.. Perkara pertama bila jejakkan kaki kat kem baru.. mak aihhh.. a lot of things kene buat ni.. mmg mengerikan.. Askar2 itali tinggalkan kem ni dgn berterabur abis.. takpelah.. plan2 kayuh... kita kasik kemas... adios...


-papairfan-

2 ulasan:

MAPPIAU berkata...

suke kan plan2 kayuh nih ;P

Tanpa Nama berkata...

uikkk... syyyy..

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...