SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 19 November 2010

Satu Hari di Hari Raya


Kalau ikut perancangan asal, memang aku maleh tau nak balik kampung raye ari tuh. Ditambah pulak dengan aku tak berape nak sihat, uiiyaiii lagi la kemalasan nak balik kampung tuh bergande2 kan.


Tapi bile pikir2 balik dah la aku ngan irfan ngan helper jer kat umah ni, pehtu papairfan plak takde kan. Ish kang orang takbir pagi raye kang juz aku ngan irfan jer kang kat umah nih. Dahla adik2 aku sume balik kampung gak, uiii tak boleh jadi nih. Jadinyer balik la aku ke kampung hari selase malam tuh.


Pagi raye aku ngan irfan takde g mane pun. Sebabnyer pagi raye tu aku still demam lagi. Jadinyer terjelepek jela aku kek kampung. Cumenyer mase tengahari macam tuh lepas dah kene bebel2 ngan mak aku suh balik kampung, barulah terhegeh2 siap mandi sume g balik kampung omak aku. heheheehehe.


Sebelum gerak balik umah uwan aku, papehal aku pekene laksa ni dulu, malatoppsss okeh. Kirenye juadah untuk raye haji tahun ni omak aku buek laksa ngan rondang ayam. Adeh lapar la plak tengok laksa nih. (tak padan ngan sakit kan :P)



Dalam kete ontheway balik kampung mak aku aka uwan aku aka oyang irfan. hikhikhik. Cam biasak la kan irfan kalau baru2 memang die akan baaaaekkkk jer duduk dalam kete.


Lepas tu ko tengok, haaaaa sekali kaki die bagi kat aku bile aku suh die senyum amik gamba. Adoiila budak ni tau, macam2 la haih.



Ni mase baru sampai kat umah uwan aku, Irfan kalau baru sampai memang die blur2 dulu dengan sume orang.



Yang tengah salam irfan tuh, tok usu irfan (hahahaa..fadan muke mude2 dah jadi atok). Kirenye pakcik aku la tuh, mude setahun dari aku. Yang baju biru tu pakcik irfan aka anak buah aku hahahaha mude kan pakcik irfan. hikhikhikhik. (eh bukan omak eh ko yang gelenyar kawen mudo...muahahaha... fedulikkk)


Lepas jer blur2 irfan dah ilang kan, ape lagi terus berdesup la ini budak g main. Nak nak lagi die tengok ramai umat yang rajin nak layan die, haaaa lagi la die tak tentu arah nak g main tau. Ahahahaa.


Hahahaha, kemain beriye lagi si irfan berlari sambil bawak bola tau. Nasib baik pak su die rajin ngikut die :)



Memang tak cukup kaki si budak tecik ni sepak bola tau. Time nih bile mama panggil masuk umah pun, haremmmm die nak heran tauuu. Ahahahaha.



Dah panggil irfan tak mo masuk, ape lagi mama eh melantak la secare besaran kek dalam umah *hiks*. Domam, domam jugakk tapi makan tatappp ON okeh :P.



Mule2 aku makan nasi impit campur kuah kacang (peberet nih), pehtu aku santak pulak rendang ayam. Ahahahaha, selera orang demam kan...layankan aje la yea hik hik hik.



Oh ini budak kan, tak cukup main kat luar umah sambung pulak main dalam umah. Adoyaiii.




Nasib baikla ade oyang die yang rajin melayan kerenah cicit die tuh (yang tengah dok layan irfan tula oyang irfan). Ish la budak ni tak kire luar ke, dalam ke, janji dapat main bola. Suke hatila irfan oooitt, janji mama ko dapek menkedarah sudah...muahahahaha.


Tula aktiviti irfan ngan aku mase raye hari tuh, pehtu petang siap2 terus balik putrajaya.


Tsk..tsk..tsk...cuti tak berape nak ade lorrrr.


-mamairfan-

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

SIANYER.. MKN SORG2..

-papairfan-

MAPPIAU berkata...

tsk....tsk..tsk...huwaaaaaaaaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...