SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 3 Disember 2010

Blog oh Blog !!





Ehem, ehem setelah bepikir2 jap tadi mase tengah mandi, nak join ke tak nak, nak ke tak nak akhirnye otak kanan aku suh aku join je la weiii. Yang aku nak join kali ni segmen minggu ini en ben ashaari ni haa.

En ben suh salin pastu jawab soklan2 ni haaa:

Usia anda berblog ..

Jap aku tengok dulu jap kat arkib, hah Oktober 2008 - Disember 2010 (2 tahun) tak la lame mane pun kan, jadinyer takde sape pun nak heran haih :P


Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog

errrr panjang sket nih aku nak citer, kalau korang rase macam maleh nak bace takpe g la pangkah kat belah atas kanan tuh, aku tak kecik hati pun (cume sentap je :P).

Eh melalut plak ok ok macam ni, sebelum aku kawen dulu rasenye tahun 2005 first2 blog yang aku jumpe memang blog kakak nih green apple pastu belog kakak ni plak viruspadu jadi pembace senyap blog dieorang. Sampai skang ni dieorang tak tau aku bace blog dieorang (eh memang la dieorang tak tau dah bace pastu senyap2 kan) .


Then semenjak tula aku start nak berblog, nak rase jugak ape rasenye bile ade blog nih. Jadinye dieorangla yang bertanggungjawab membuat aku terpengaruh buat blog. Mekacih yea kakak2 :).


Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog

Series mase mule2 dengar dulu aku blur giler, menatang ape pulak la blog nih. Eh tetibe tak tau nak tulis ape :P.


Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..

Kalau dulu memang blog green apple ngan viruspadu ni la, sebab aku suke bace citer2 dieorang yang santai, dan tiap2 hari buat aku tersenyum sorang2 (sampaikan ade orang tegur aku "eh ko gile eh gelak depan pc sorang2"). Dan sekarang ni pun tetap 2 orang kakak ni jugak, ceh. (tapi rasenyer kakak2 ni tak penah kot kenal aku hehehe)

Dan sekarang ni yang menjadi sumber inspirasi aku meneruskan blog nih anak aku sendiri irfan, sekurang2nye nanti bile die dah besar die tau sume citer pasal papa mama die, dan die tau jugak ape peel die mase die kecik2 skang ni kan. Semuanye dalam blog nih !, yela kalau la aku nak citer balik satu2 sume citer die kat die uisssh, time tu dah nyanyuk kot aku :P.


Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT

Hok aloh siannye tak nampak IT yea (dah buta kan). Ok la macam ni meh aku kasi pinjam laptop ngan berukband celcom aku nih, pastu ko klik kat mozilla firefox, pastu ko taip http://mappiaudotblogspotdotcom. Cube ko tengok...haaa tu la blog? eh tak tau blog sape tuh? blog aku la tuh...muahahahaha.


Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?

Gulp ! 100? uishh...aku cube la yeh.

Semenjak aku aktif berblogging ni kan memang besar ooo impak maksima die, kalau dulu time isi ape2 borang jela yang ade ruang hobi, konpem aku tulis makan tak pun tido (betul ni wei). Tapi skang ni kalo aku isi ape2 jela borang yang berkaitan, kalau ade jer ruangan hobi kan dengan tulisan huruf besar aku isi "TULIS BLOG" hahahahaha (adeh tak cukup lagi la 100 patah perkataan).

Pastu lagi.. semenjak 2 menjak 3 menjak nih aku tak tau dah ape citer2 best kat tv skang ni, abis tuh dah tiap mase duduk depan laptop ni haaa tengok blog, tak pandang kire kanan dah (kematu weii vontot aku). Pastu aku macam dah jadi katak baru keluar dari bawah tupperware la jugak, kirenye banyak la dah tau pasal dunia blog macam "oh orang ni macam tu yea".. "eh die macam ni yea"... "oooo die kat sinun yea"... dan blog yang membuat aku keluar dari bawah tuppeware tuh blog nih hehehehe...haaa macam tula.

Eh ok la aku nak g tengok anak aku main sorang2 tu haa...sian anak aku 2 3 4 5 hari nih die macam terabai jer main sorang2 (haaaa ni pun sebab pengaruh blog jugak la nih :P).

Oh lupe plak kalau korang nak join jugak meh terjah sini meh.

-mamairfan-

8 ulasan:

Hishyamuddin berkata...

yeahhh..good luck ok..

MAPPIAU berkata...

hisyamuddin,

thanks yea:)

Aisyah AR berkata...

salam blogger...tambah kenalan yok!

Azza Firza berkata...

salam singgah, jemput ke blog buruk saya jugak ea? hehe, nice entri, keep it up oke (:

MAPPIAU berkata...

aisyah,
jom jom :)

MAPPIAU berkata...

azza firza,
mekacih sudi singgah, boleh skang jugak kite terbang g sane okeh :)

aienzcruzzle berkata...

jalan2 cni dri blog BA..
jemput singgah blog saye..
http://aienzcruzzle.blogspot.com/
♥♥♥♥

MAPPIAU berkata...

aienzcruzzle, (tergeliat tangan den nak taip name ko dik :P)

thanks yea sudi singgah, for sure akak g sane jugek :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...