SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Sabtu, 25 Disember 2010

Kalau Dah Ade Yang Melayan..

Minggu ni aku balik kampung, sekali ngan adik aku sekali. Petang Jumaat tuh lepas abis keje terus berdesupp siap kemas2 barang sume. Dalam kul 7 macam tuh siap terus tekan pedal minyak.



Sepanjang perjalanan dari Putrajaya ke Nogori hujan kejap2 renyai, kejap2 lebat perrghhh memang bahaye, time ni memang memerlukan tahap kecekapan driff ala2 tokyo driff gitewww hahahaha. Dalam kul 9 macam tuh alhamdullillah selamat sampai kat Nogori, sampai2 jer terus buat report kat fesbuk (yea memang saye mengade) hahahahaha.



Irfan kalau kat kampung memang die buat2 tak nampak dah nyenyen mama die haih. Lebih2 lagi ade pulak uwan atuk ngan paksu die yang memang rajin sungguh la melayan irfan, haaa lagi la si irfan ralit main tau.


Pastu malam tadi dalam kul 10 lebih uwan ngan atuk irfan ajak irfan pegi balik kampung mak aku aka umah onyang irfan aka umah uwan aku la (errr paham tak nih :P). Jadinyer malam tadi tinggal aku ngan helper jela kat umah mak aku nih.



Tunggu2 tak balik2, tunggu lagi tak jugak balik, jam dah 11 lebih. Tunggu punye tunggu tak jugak balik lagi, terus buat report kat fesbuk lagi (hahahahaha ade rase2 nak smack down aku bertalu2 tak :P)


Dalam kul 12 baru la nampak batang dan hidung irfan okeh, giler lame dieorang lepak kat kampung huhuhu. Ingatkan dah kul dueblas tghmalam irfan nak la tido jemaah ngan aku, tapi takde maknenye okey die nak tido lagi. Adoiii bile ajak tido jer dengan selambe dugongnyer die jawab "nanakk nanakkk" (tak nak tak nak). Hamboiiiiii kemain ko ye irfan.


Lepas tu boleh pulak uwan irfan offer ajak main badminton tengah2malam tuh, vavavavavava lagi la terang bijik mate si irfan tu kan hadoiii la.



Ececececeh kemain beriye lagi uwan irfan nak tunjuk skill kat cucu die hahahahaha.



Haaaa lepas tu budak tecik ni pulak la nak tunjuk skill die huhuhu.



Sampai sudah macam tu jela pun skill die main badminton hahahahaha.




Lepas dah penat memukul bulu tangkis dengan skill yang same, menggelupur pulak tuh carik air haus hahahahaha. Nasib baik la ade uwan irfan yang ikutkan saje ape yang cucu die nak huhuhu. Mama die time nih dah kroh kroh kroh dah, tak kuase deh haih nak nunggu hahahahaha.

-mamairfan-

9 ulasan:

Gen2Merah berkata...

hehehe.. seronoknya kan melayan anak2 comel ni.. terhibur kita dgn gelagat mereka

FasiHaH SupiaN berkata...

bakal jadi lee chong wei


Jalan ke sini.. :)

Kerana Hantu Kak Limah, Kami Terpisah

MAPPIAU berkata...

Gen2Merah,

Haah betul tuh, irfan la penghibur di kala rindu kat papa die. gelagat die tiap hari ade jer tau yang kelakar dan yang buat kite sentap pun ade huhuhu

MAPPIAU berkata...

Fasihah,

Hohohoho insyaallah...hihihi

sekamar rindu berkata...

salam..

ari tu Irfan dengan bergayanya meneyapk bola..hari ini dengan badminton..

beliau seorang anak yg aktif..budak2 yang pntar mcm tulah....

MAPPIAU berkata...

sekamar rindu,

hahahaha sume jenis permainan die nak belasah tau, esok papa die dah balik nanti tak cukup kaki la papa die layan anak bujang die tuh huhuhu

Mata Hati berkata...

terhibur bila tengok anak kecil tu bukan main mesra dgn neneknya..so sweet^^

MAPPIAU berkata...

mata hati,

hehehe terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

Like father like son la.. dah tentu papa dia sportsman.. hehe..

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...