SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Isnin, 13 Disember 2010

Majlis Kenduri Kawen Anak Ex-Boipren... Eh Silap Anak Ex-Bos :P


Hari Sabtu ari tuh aku dapat undangan pegi kenduri kawen anak ex-bos aku kat UIAM. Dalam kul 12 lebih macam tuh (terbangun lambat sebenarnye :P) aku , irfan ngan adik aku gerak ke sane.

Lepas dah siap2 sume suh irfan posing amik gamba, alih2 die buat aksi macam tu pulak. Sungguh aku tak paham ape motip irfan nak buat aksi macam tu okeh ishhh.



Lepas tu dalam kereta pun mama die sambung lagi ajak irfan bergamba, tapi tengok la tuh payah nyer hengkau nak senyum kan irfan (tak pasal2 mama eh nampak syiok sendiri dah :P).


hohohoho ini budak so suwiiit lor, sayang mama yea....hihihihihihi (motip: saje nak bagi papa die jeles!! huhuhu)


Lepas tu mama eh nak balas la ciuman dari si anak, tapi tengoklah tuh muke macam nak kene rogol dibuatnyer tau ini budak haiiyaaaa.



"Dah la mama angan la cium malu la irfan" hamboiiii kemain ko yea tak nak kene cium, malu kat calon menantu kah? teeeeettttt.




Adeh.. ni gaye ape ni irfan oiiitttt ishhhh



Motip nak buat mate macam tuh tidak la ku tahu yea :P, layankan aje sudahhhh akekekekeke.



Irfan kalau dalam kereta kat tempat tengah2 tu memang dah ade cop vontot die dah.



Bile die dah bosan duduk dalam kereta lame2 tu la peel die. Wei irfan ko skodeng ape tu haaa?? Ishh.


Ni mase baru sampai itu budak tecik sedang usha line clear ke tak nak panaskan enjin.


Tengah tunggu giliran nak amik makanan, memang time ni tengah kebulur giler dah nih. Eh muke lapar macam tu yeh :P. layaaannnnnn akekekeke.



Santapan hamba huhuhuhu. nyum nyum :P



Irfan yang konon2 macam nak makan sangat, tapi takde maknenyer die nak makan sampai abis haih. Lepas tu mengelupur pegi lari sane sini balik tau haisshhh.


Pak ngah ngan mak ngan irfan, nasib baik la dieorang ade boleh temankan aku (sebenarnye malas nak drive sendiri boleh?)



Hohohoho macam tau2 jer aku ni makan care melayu tau. Series tak selesa makan pakai sudu okeh :P. Takpelah i sedar diri i orang kampung kan :P.



Mase ni pengantin baru sampai sambil diiringi dengan selawat ke atas nabi. :). Dapat snap dari jauh jer sebab kemalasan melampau nak pegi depan :P.


Anak ex-bos aku tuh perempuan, Selamat Pengantin Baru anak ex-bos :) *errr tak berape kenal sangat sebenarnye hehehehe*. Tapi pelamin die sangat gojess okeh i loikeeeee :), yela memang la aku jakun sket time aku ngan papairfan dulu mane nak dapat pelamin gojes2 macam nih haih :P.



Mase tengah dok snap2 sane sini, tetibe aku terpandang kat belah atas ade tingkap2 tuh. Waaa lawa dan unik oooooo. suke suke suke.



Budak tecik ni memang takmo langsung duduk tau, tengoklah tu sebok mengire tangge pulak adoiila.


Sebelum balik berfotogedik dulu same ex-bos aku ngan wife die. Tenkiu ex-bos sebab sudi jemput :)


Mase ontheway nak pegi kat kereta, tibe2 terjumpe pulak ngan Ramona Rahman, alaa yang berlakon dalam filem selubung dulu tuh..hehehehe, Memang perasan die dari dalam dewan lagi tapi segan nak tegur yela, mane la tau kot2 die sombong ke hape tak nak layan haku kan (aku sedar diri wei, siapa la aku setakat blogger picisan nih, eh tetibe :P).


Sekali bile aku tegur jer die, die pun balas balik tegur aku, pastu aku ajak bergamba die pun okeh jer..oh terus suke kat Ramona Rahman :P hehehehehe. Abaikan si irfan yang pelik tengok Ramona Rahman hahahahahaa.



Tata UIAM :P......errr abaikan bekal makanan irfan tu yea hikhikhik.

-mamairfan-

10 ulasan:

mie berkata...

best tengok gelagat irfan...
memang xsenang nak duduk..

mekchu berkata...

amboi irfan.. nmpk pompuan santik, kemain dia.. tgk gmbr pun dah letih.. lasak btol..

sekamar rindu berkata...

salam....

suka tengok pic tu...hehe

irfan muka mcm tak puas ati je tu...apa yang tak kenanya? hehe

MAPPIAU berkata...

mie,
phewww memang tak cukup kaki okeh nak kejor die kehulu kehilir, boleh kalah watson yambek ini macam ooo :P

MAPPIAU berkata...

mekchu,
hahahaha tau takpe, nampak fomfuan santek terus nganga hadoiila, kalau nak ikutkan banyak lagi sebenarnye gamba die yang melasak tuh, tapi nak masukkan gamba die yang melasak tuh pun dah rase letih okeh hahahaha..

MAPPIAU berkata...

sekamar rindu,
die tak pueh hati sebab maleh dah nak layan mama die yang asyikla nak berfotogedik hahahaha.

Tanpa Nama berkata...

alaaa... bestnyer.. nak itutttt.. ifan tu tak pueh ati sbb papa dia takdo.. hehehe..

-papairfan-

MAPPIAU berkata...

papairfan,
eceh...nak itutt balik la cepat :P

queen F berkata...

wahh akak gojes tau!! :P

alahai ensemnye irfan.. :P

bile la die nak besar.. ekekekke :P

MAPPIAU berkata...

queen F,
Adeh..cair dah hati mak mertue ni haaaa hahahahaha. Memang menantu pilihan dah nih :P

Kalau tak sabar nak tunggu die besar meh masuk minang skang meh muahahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...