SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 3 Disember 2010

MALAYSIAN GALA NIGHT AT BEIRUT, LEBANON


Al kisah.. tersebut lah kisah... (taaaibbbbb).. hehehe.. setelah 2 hari aku tak dapat nak mengonlinekan diri disebabkan terlalu bz dgn penugasan yg telah diberikakn kepada aku.. eh, sebelum tu.. mlm smlm lpas aku blk dari penugasan aku menjadi terkesima apabila menengok blog ni smakin meriah dgn kengkawan yg baru melapor..

Terima kasih la sbb support blog mappiau ni.. keadaan ini menjadikan aku lebih bersemangat untuk menbloggerkan diri.. citer byk tak guna.. so, inilah yg aku buat sepanjang minggu lepas dan kemuncaknya pada mlm 30hb ari tu.. MALAYSIAN GALA NIGHT..

Untuk pengetahuan korg.. MALBATT telah diberi task untuk mengorganise majlis ni.. kira Duta Malaysia iaitu Yang Terutama Elanggo Karupanan telah memberi sepenuh kepercayaan kepada Komander MALBATT utk menerajui majlis ini.. Tugas aku.. hehehe.. artis.. aku kene main gitar la utk menghiburkan pak arab dan jug tetamu yg hadir pada mlm tu...

Kitorg bergerak dari Kem Tibnin lebih kurang jam 4 pagi waktu sini la.. dan sampai kat Beirut lebih kurang kul 8 pagi.. pas salin baju trus cargas ke Hotel Reviera, Beirut.. sampai2 je trus berkerja keras utk set up brg2.. raptai komander aku kul 1030 pagi.. kelam kabut la buat kojo..


Aku yg takde kene mengena dgn tugas persiapan hiasan pun turut membantu diorg.. bkn apa.. sifat tolong menolong tu dah menjadi adat dlm sojar ni... cayalah.. hehehe...


Ketika seisi latihan dan seterusnya raptai...


Lepas je raptai komander yg abis lebih kurang kul 1 tghari.. trus bos aku bgtau kul 2 raptai Duta plak.. aduiyai.. pewai beb.. pas mkn tghari je trus trun blk kt stage utk praktis dan stanby raptai duta.. Alhamdulillah.. duta berpuas hati dgn persiapan dan juga performance kitorg..


So, next step is.. menunggu.. kalu nak diikutkan Majlis mula kul 8.30 mlm.. kitorg kul 7 dah kene stanby dah.. pakai baju batik lagi gitew...


Ni sambil2 menunggu la ni.. sempat posing mosing lagi...


Waktu tu aku menunggu dan terus menunggu.. jam dah kul 9.. tp majlis blum mula2 lagi.. aduiyai.. aku dah la sejuk.. ngantuk plak tu.. elok je aku nak g kencing trus diorg ckp.. ok.. majlis on.. alamak.. terpaksa la aku menunggu lagi.. Dlm kul 1030 mlm baru la aku bersama grup aku kuar utk membuat persembahan.. kitorg main lagu melayu dan inggeris.. ye la.. kot main lagu melayu je mana la pak arab tu semua nak paham kan..


Ini la Line Up aku pada mlm tu.. yg duduk tu penyanyi kiotrg.. kalu nak diikutkan dlm MALBATT takde perempuan tp disebabkan kitorg membawa nama MALAYSIA kt situ.. kitorg import penyanyi perempuan dari kontinjen yg satu lagi iaitu dari sektor timur, MALCON EAST 6....

Persembahan telah diselang selikan dgn persembahan tarian Zapin, Silat dan juga poco2.. alhamdullilah.. persembahan dan juga majlis dapat berjalan dgn lancar.. akhir majlis Duta personally cari aku rupanya.. juz utk ucapkan tahniah atas persembahan grup aku.. bangga siottt... hehehe...

So, inilah grup2 yg telah menjayakan majlis MALAYSIAN GALA NIGHT...


Lebih kurang kul 1 pagi baru la kitorg blk.. ye la.. nak kemas2 lagi.. mestila lambat kan.. aku dah ngantuk tahap cipan dah.. sampai je kt hotel trus membuta.. sedar2 je dah kul 11 pagi.. hehehe.. pas mandi2 aku dgn grup peg2 aku bercadang nak g window shopping kat duty free.. diorg ckp kt sana barang murah.. apa lagi.. cargassssss....



Ermmm.. walaupun kedai tak byk kt sini tp.. harga diorg bleh tahan gak murah.. kalu nak kompare dgn malaysia tu... murah gak la... so, cube teka apa yg aku beli..... hehehe.. cekidout...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V
Taraaaa... wallet PRADA... for my lovely wife - mamairfan-... love u so much.... cantik takkkk...



Demikian la saja crita aku yg menyebabkan aku tak online dan tak mengupdatekan blog selama 2 hari... hehe.. Walaupun pn letih.. tp kejayaan majlis ni mmg memberi impak yg besar kepada kitorg.. khasnya MALBATT dan juga MALAYSIA amnya... walau apapun... Peace No War.. adios..


-papairfan-

4 ulasan:

sekamar rindu berkata...

salam..

teruja saya membacanya..

best entri ni..

MAPPIAU berkata...

sekamar rindu,
w,salam
terima kasih sebab sudi bace.. :)

MAPPIAU berkata...

Abang....terharunyer sebab belikan diana hadiah tuh (tak penah terpikir pun akan dapat hadiah macam tuh seumur hidup) mekacih sayang....

Tanpa Nama berkata...

hehe.. tp kene la tunggu sampai bln 1 sok baru dapat..

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...