SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Selasa, 21 Disember 2010

Segmen Jom Berkenalan

Alohaaa!!!! ehehehehe, sowiii yeh korang sebab hari ni tak sempat nak jenjalan atau guling2 atau golek2 atau gediks2, atau ronggeng2 kat blog korang2. Almaklum la kan kalau dah kite ni juz kerojenyer makan gaji kenela ade komitmen kat keroje tu kan. ehehehe.


Ni pun baru balik umah letak vontot kejap pastu terus jengah2 blog (tak sempat nak tarik napas lagi nih tau hahahaha), pastu intai2 shoutbox tengok2 kat shoutbox si aleasara tinggalkan jejak bagitau aku kene tag lorrr. ehehehe.


Okeh jom usha tengok ape tagnyer.




Oh Segmen Jom Berkenalan ghupenyer. Aleasara nak berkenalan ngan kite yea (ceh tetibe kite pulak ngeee). Boleh boleh ia suke nak kenal2 nih muahahahaha.


Segmen ni sebenarnye dibuat dari blog catatan Loqman Hakim ni haaa. Rajin kan Loqman ni buat segmen nih. Die buat ni untuk die nak berkenalan dengan lebih kenal lagi dengan sume blogger2 baru kite skang ni. Bagus kan?? (sile cakap bagus nanti kang loqman eh aku sentap:P).


Biaselah kan syarat dan segmen memang tak boleh dipisahkan :P. So ini syarat2nya:

1)Buat Entry bertajuk"SEGMEN JOM BERKENALAN"
2)Paste banner segmen jom berkenalan dalam entry anda(kalau nak letak kat sidebar pon takpe)..linkkan ke entry ni~
3)Jawab 7 soalan berikut:
-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..
-Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
4)Tagged 4 orang rakan blogger anda(jangan lupa ingatkan dorang!)..
5)Linkkan entry anda ke ruangan komen...maseh
6)Tarikh tutp sampai 3 Januari 2011~


Si Loqman ni pesan suh tarik napas dulu sebelum nak jawab, okeh hmmmmmmmppphhhh...


Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..ceritakan sedikit

Hehehehe kalau korang tengok header kat atas tuh, pastu tengok pulak kat profil gamba kat belah kanan tuh "aka mamairfan" konpem2 la aku ni bini orang ngan mak orang kan ehehehe. Yea kengkawan aku dah berkahwin, sorii yea no borang2 untuk di submitttt muahahahaa (perasan hawwtttt lak tuh blueekkk :p)


Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)

Hmmmm nak tau yeh... nak yeh...hehehe yolah yolah, aku asal Nogori sembilan (laki aku pun same) keje gomen, anak setakat ni sorang jer later2 insyaallah menyusulllll bergantung kepada berape cepat kebarangkalian papairfan balik dari obersea nanti hahahahahaha.


Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit).

Kalau nak tau pasal blog ni korang tengok sini jela yeh (tetibe mood malas sudah mariii pulak muahahahaa ;P)


Apa pandangan anda tentang dunia blog?

Pandangan yea..hmmmmm (sambil garu2 bawah dagu). Macam2 warne ade kat dunia blog ni tauu, pastu ade macam2 care, macam2 ragam2, macam2 aznil (eh tersasul pulak :P). Takdelah bagi aku dunia blog macam2 ada.


Tapi yang paling penting dunia blog ni banyak mengajar aku tentang erti persahabatan, kunjung mengunjung, ziarah menziarahi. Yela kalau kat dunia realiti ni sempat ker kite nak g umah kengkawan kite tiap mase? tak kan. Tapi kat dalam dunia blog ni tiap2 hari, mase, waktu dan saat kite boleh pergi terjah umah kengkawan kite kat dalam blog nih kan.


Series seronok oOOoo macam tuh, sambil singgah sambil bace2 entri pastu tinggal jejak. Pastu paling best bile kunjungan2 kite tuh di balas balik oleh kengkawan kite kat dunia blog nih. Memang seronok tauuu. Tak caye korang g la cube, cube tinggalkan komen kat shoutbox aku tuh, tu tu yang belah kanan tu bawah pengikut tuh, :P then pastu aku klik kat name korang then g terjah kat blog korang sambil bawak cekodok amacammm?? mesti beeessttt kannnn?? muahahahahahaa.


Haaaa hambik ko kan dah panjang dah pandangan aku sape suh tanye kannnnn hahahahaha.


Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..

Alaaaa aku ni mane la layak nak bagi nasehat kat korang2 kan. Tapi simple word dari aku ko tak ade blog ko memang rugiiiii ngeeeeee.


Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

Alaaaa part yang ni yang eden lomah nih adehhh. Ade ke yang unik kat blog nih? hmmmmm haaaaa ape kate korang yang cube jawabkan untuk aku boleh?? nanti aku bagi cekodok cokelat yeh :P ngeh ngeh ngeh.


Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

Selagi hayat di kandung badan (acececececeh)


Okeh sekarang ni aku nak kenal ngan sape yek hmmmmm haaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V


Hehehe sile buat yea korang2 yang ditag tuh. Aku dah buat hihihihi. Kalau tak buat nanak kawan korang (wahhh mengade eh kau diana :P) hahahahaha.


Kalau ikut kan aku nak tag sume2 korang yang bace blog aku nih, jadinye kalau korang rase2 nak join jugak juz klik sini je yeh :).


Okeh tata, aku nak pegi jenjalan kat blog2 korang jap heheheehe. Eh lupe lak mekacih yea kat aleasara sebab sudi nak kenal2 ngan kite hikhikhik.

-mamairfan-

11 ulasan:

:Cikgu Akim: berkata...

hahahhaha..guling2 baca entry ni...jawapan yg buat saya tergelak2..antara ramai2 yg join awk je tarik nafas dulu..bagus2...hehehhe..

salam kenal ya..saya da ltk link kt sidebar..jenguk2 la rakan lain sama~wee

MAPPIAU berkata...

cikgu akim,
baik2 time guling2 tuh kang tergolek kang hahahaha.

dah cekgu suruh tarik napas saye sebagai anak murid haruslah menurut perintah kalau tak kang kene rotan takuitttt hahahahaha

anyway salam kenal jugak yea dan thanks kat cekgu sebab sudi jenguk blog ni. dan terima kasih jugak sebab sudi kenal2 nih. hihihihi

sekamar rindu berkata...

salam...

hehehehhee.....saya kena tag ke???

terima kasih...tag sr..

MAPPIAU berkata...

sekamar rindu,
w'salam ehehehe sebelum balik sile hangkut skali tag ni yer hehehehehe

||aLeaSaRa|| berkata...

hye...hye...hye.Tq dear sudi join.I like!Btl tu kat dunia realiti ni mana ada masa nk sggh semua umah yg tletak di merata ngri?

Tanpa Nama berkata...

Cikgu akim: ni nak gelak ni.. nak kene tarik nafas dulu ni... hmmmmmmmmmmphhhhh.... huaghuaghuhgaugahhh.. salam perkenalan..

-papairfan-

Ariffin Janal berkata...

okay thanks ! japg buat~

MAPPIAU berkata...

aleasara,
betul betul betul (sile gune versi upin ipin) ehehehe

MAPPIAU berkata...

ariffin,

mekacih dik :)

sekamar rindu berkata...

salam..

puan....


tag dah jawab,...:))

http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2010/12/segmen-jom-berkenalan.html

mie berkata...

eh!!
kena tag..
nnti try buat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...