SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 30 Disember 2010

Siannye Budak Tecik Nih Demam La Plak

Malam selasa ari tuh tetibe badan irfan panas, memang la dari malam ahad ari tuh badan die dah start panas, tapi bile bagi ubat demam tuh panas die pun kurang sket. Pastu hari isnin ok jugak tak panas, alih2 malam selasa tuh tetibe panas pulak. Terus bagi ubat pastu juz dedar2 jer, then tengah malam dalam kul 2 pagi macam tuh panas badan die naik balik.


Hadoiiiila time ni aku dah rase nak nanges dah, yela dah aku sorang2 handle ngan irfan nyer yang meragam lagi dengan keadaan pukul 2 pagi tuh yang sunyi lagi (yeaaa memang aku penakut ;P) issh memang menduga betul. Memang malam tuh irfan tak lena tido la kejap2 ehek ehek kejap2 ohok ohok, bile aku bangun pagi jer kepale aku dah jadi bengong2 dah sebab tak cukup tido.


Jadinye semalam aku tak pegi la keroje, cuti la gamaknye (hahahaha sikit panjang punye intro nak bagi tau semalam aku cuti wakakakaa nasib la eah hiks :P)


Then semalam pun badan irfan still panas lagi, jadinyer aku terus bawak irfan g Hospital Pakar Annur kat Bangi, sebab bawak pegi situ sebab irfan memang serasi ngan ubat kat situ. Malas dah nak pikir bawak pegi tempat lain. Lagipun sebelum2 ni irfan memang penah kene tahan ward sebab sakit before this, tu yang kalau die sakit jer terus pegi bawak hospital pakar Annur tuh.


Sampai jer klinik tunggu jap then kene panggil masuk bilik dokter, then bebel2 sikit kat dokter tuh pastu terus dokter tu suggest amik darah untuk cek, yela sebab before this dah penah kene jangkitan kuman kat paru2 irfan, jadinyer dokter nak cek la betul2.


Bile dokter tuh cakap " kalau darah tak ok ke hape kite tahan ward la, tengok camne" adoiiiiii time ni dah rase nak nanges lagi dah (yeaaa aku memang ratu nanges okeyyy :P). Mane tak nyer dah la papairfan keje jauh skang ni, tak dapat aku bayangkan macam mane la aku nak handle irfan sorang2 kat hospital kalau kene tahan ohhhh tidaksssssss.


Lepas tu terus g masuk kat bilik apentah untuk amik darah irfan, time ni pun memang aku sadis jugak nih selalunye kalau irfan kene amik darah papairfan yang temankan anak die, tapi kali ni aku sorang jer adehhhhh dah la aku ni memang lemah sikit kalau tengok darah. Tapi demi irfan aku lawan jugak, dalam hati tuhan jela tau betape takutnyer aku nak tengok jarum dan darah tu sume walaweiiiii.


Mase dokter tuh cucuk tangan irfan nak amik darah, aku dah tutup mate dah, irfan aku tengok steady jer cume ehek ehek jer sikit (giler mengade kan anak eh tak ape2 omak eh pulak yang over penakut hahahaha).


Lepas dah setel amik darah kene tunggu sementera nak tau result darah.


Ni mase baru lepas amik darah, Irfan time ni pelik nape tangan die ade benda alah putih tuh hahahaha.



Haaa mule la tuh die dah start tak selesa ngan balutan kapas tuh.



Cubaan nak buang balutan kapas tuh, sungguhla die tak selesa ade menatang tu haih


Masih pelik lagi tengok tangan berbalut hahaha



Tengok tuh seboleh2 die nak cabutkan menatang kapas tuh adoiiila, kang kuar darah kang mama jugak yang haru tauuu dah la mama ko ni takut darah isshh.



Ngeeeeeee tercabut sudah ish la budak nih



Ala siannyer aku tengok tangan irfan kene cucuk macam nih, terase tertusuk jugak kat hati aku ni haa, dah la die kecik tak tau ape tsk tsk tsk.


Alahai siannyer anak mama sakit yea sayang kene cucuk alalalala cayang mucuk mama nih.



Alhamdulillah keputusan darah irfan ok takde ape2 sumenyer normal. irfan juz demam biase jer. (jangan di tanye ape maksud sume2 tuh, sungguh aku pun tak paham dah dokter kate ok aku pun angguk2 jer hahahaha :P)


Mase ontheway balik tuh aku singgah jap kat kedai beli barang sket, then bawak la irfan sekali tibe2 irfan cakap "nak tuu nak tuuu" (nak tu nak tu) aku pun tunjukla jajan cadbury bites tuh die cakap "nanakk ukann" (taknak bukannn) "pastu nak tuuu nak tuuu"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V


Ghupe2nyer die nak ni okehhh

 
Hmmm layan kan jela weiii dah orang sakit kan, hahahaha macam2 tau ini budak, kemain lagi yea selera orang demam ni hahaha.


Mudahan irfan cepat sihat yea sayang.

-mamairfan-

20 ulasan:

kayyana berkata...

alahai... siannye budak ni... herm... jgnlah demam syg.. mama sorang2 tuh...sian mama.. makan ubat yer irfan

Hanis MY berkata...

ala siannya irfan, semoga cepat sembuh, hamboii pandai dia minta hadiah dgn mama dia time demam comela la pulak heheh...

MAPPIAU berkata...

kayyana,

anty k, terharunye lagi sedih mamairfan ni haaa tsk tsk tsk :P

MAPPIAU berkata...

hanis MY,

thanks sudi doakan irfan, tula tuh ambik kesempatan sungguh tau ini budak hehehe,die tau kalau time die demam ni nak ape2 pun mesti dapat punyer huhuhu

nazirulhazwan~ berkata...

naseb bek die tak mintak ps3 ke psp,hehe:P

MAPPIAU berkata...

naz,

uish ps3? kalo die mintak tuh konpem omak eh pulak yang domam!! huhuhu

dwaty berkata...

irfan demam ek... ala ciannya... tetiba teringat plak pemain indon nama pun irfan... hencem plak tu... hehehe

ieda berkata...

salam..masa kecik2 dulu suka bila demam sb boleh dapat apa yg kita minta..makbapak mesti bg punya..hihihi
well...utk irfan yg hensem...cepat sembuh yer.

MAPPIAU berkata...

dwaty,

hehehe ni kes demam bola lagi malam tadi la nih hahahaha, anyway mekasih hehehe

MAPPIAU berkata...

ieda,

tu la tu, irfan pun kecik2 dah pandai dah haaa mintak habuan time demam hahahaa

mekacih yea sudi doakan irfan sembuh :D

sekamar rindu berkata...

salam...puan,

ala......ciannya tatap gambar Irfan muka demam tu...masih demam lagi petang ini?


saya doakan moga Irfan cepat sembuh demam tu...

MAPPIAU berkata...

sekamar rindu,

terima kasih cekgu, alhamdulillah petang ni beransur pulih dah

terima kasih sudi doakan irfan yea :D

LeeAneem berkata...

salam ziarah.....saya pun demam gak nih,,,demam bola....he3..
saya doakan irfan sembuh cepat yeah...

Queen F berkata...

olololo kesiannye irfan, moge cepat2 baek.. :P

mekchu berkata...

irfan yg kuat.. demam2 tp dpt habuan.. best woo.. mmg tak snggup kan tgk anak sakit ni.. serba serbi tak kena.. get well soon dear..

MAPPIAU berkata...

LeeAneem,

hohoho demam bola ubatnye kene tido ngan bola la tuh kan, hikhikhik,

terima kasih yea doakan irfan sihat :D

MAPPIAU berkata...

Queen F,

mekacih dik sudi gak jengok keadaan irfan kat sini hihihi :D

MAPPIAU berkata...

Mekchu,

tu la tu kak su, bile anak sakit ni sume jadi tak tentu arah, tapi sakit2 pun selera tetap tinggi tuh hahahaa

mekacih kak su :D

Tanpa Nama berkata...

cianyer anak papa ni.. tu demam rindu kt papa la tu yea.. anyway thaks to eberibodi yg care sgt kt ifan..

-papairfan-

MAPPIAU berkata...

papairfan,

mama die pun dah nak demam jugak ni (rinduuuuuu)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...