SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Selasa, 28 Disember 2010

Snow Man...

Hohoho... cehhh.. tetibe plak jadik santa klaus.. xmas dah abis.. ni aku nak crita skit la pasal xtvt aku kt sini ari ahad yg lepas.. aku rasa dah lama aku tak crita pasal xtvt aku kt sini.. last week mmg aku hanya menjalankan rutin harian je.. tak byk yg menarik.. aku pun terperap kt dlm opis (kubu/bunker) duk menyiapkan keje2 sblm abis misi ni.. cuaca pun dan tak mcm nak winter pun.. just angin sejuk je.. tp matahari terpacak..


eh, panjang sgt mukadimah ni... so, pendek n tajam... ari ahad ari tu.. aku telah berpeluang utk pergi ke satu tempat di sblh utara Beirut, iaitu FARAYAH.. apa yg bestnyer kt sini.. fuiiyooo.. mmg best.. korg tgk je la gambo ni...


Aku dapat g main salji beb.. hohoho.. siyoookkkk... ni gambo masa otw nak naik kt kawasan salji.. ye la.. duk tunggu punye tunggu salji kt tempat aku tak turun2 jgak.. last2.. kitorg diberi peluang utk pegi kt tempat yg ada salji di sblh utara...



Sesampai je kt tempat tu.. mcm biasak la.. melayu sorg ni tak penah jumpa salji.. dah jadik mcm jakun la.. (elehh.. korg penah kee... hehehehe..tak semua kann..) first time.. grup aku telah di plan utk main snowmobile dulu.. fulamakkk.. ni dah kira mcm dlm citer james bong ni..


Mula2.. ushar2 line dulu.. mcmne nak godek bende alah ni.. pastu...



Gambar musti kene amik la.. bukti ni beb....




Aku layan bende alah ni ada la dkt sejam jgak la.. kira puas la... sambil2 jalan kitorg benti la kt cekpoint2 tertentu utk amik gambo... laju bende alah ni.. 1000cc tu..



Aku lupa plak nak perkenalkan.. partner aku masa main bende alah ni.. ni la.. seken boss aku.. Mej Hafizal...


Sepanjang perjalanan.. aku tak penah lupakan mamairfan.. so.. ini simbol yg aku masih ingat kt dia...

'ADNDD' tu maksudnya.. gabungan nama pendek aku dgn mamairfan la... hehehe...


Dan aku tak lupa jgak pada family kesayangan aku dan juga geng2 blogger... ni buktinya...


Nama MAPPIAU dah terukir di ais batu gunung FARAYA.. itu tandanya aku masih ingat pada family aku dan readers aku...


Ini salah sorang geng blogger aku.. PermataIbu.. Ayah si kembar 3..


Lepas main snowmobile.. kini.. masa utk beraksi dgn ski plak... org kata.. kalu dah main salji tp tak main ski ni maka tak lengkap la...

Pergghhh.. gaya mmg ada.. tp kalu korg nak tau.. melayu sorg ni.. duk main kt tepi2 tu je.. hahaha.. sbb serik mula2 pegang aku dah eksyen nak g tempat yg ekstrem.. pas menapak sekerat bukit dah tak larat.. pastu baru luncur skit dah tergolek2.. buat malu je melayu sorg ni.. hahaha.. anyway.. mmg enjoy...


Kalu tgk dressing aku mmg mcm sejuk.. padahal.. tu tgh berpeluh2 tu.. panas sbenarnya.. sbb kt sana salji pun dah semakin menipis.. salji pun dah byk yg jadik ketul2. dan keras.. org kata.. salji sbenarnya lembut dan halus.. org kata la.. aku mana tau...



Aku main salji sampai tak larat.. pastu terus melepek kt dalam bas.. penat wooo.. bila bas aku dah gerak blk ke Banda Beirut kitorg singgah kt Kota Byblos.. kononya nak g amik2 gambo la.. tp aku jadik tak larat sbb kepala aku dah jadik mcm mabuk la plak...lagipun Byblos tu aku dah byk kali dah pegi..


Ishhh, mabuk naik bas kot.. ye la.. bayangkan berapa lama aku tak naik bas.. pastu bape lama aku tak kuar kem... lama wooo... tp itu la pengalaman aku first time dapat main salji kt negara org.. sblm ni main kt Genting je.. tak real.. hehehe... lain kali ada rezki aku nak bwk mamairfan dan irfan g main salji kt London plak.. blehhh.. hehehehe.. Peace No War.. adios..


-papairfan-

17 ulasan:

MAPPIAU berkata...

Alolololo suwiittnyer ukir2 name kat ais tuh hihihi shukeeeee

love u :)

kayyana berkata...

alololo.. so sweet.. walaupun jauh D tetap di hati ... hehehe..

Hanis MY berkata...

syokknyaa men salji, alahai lomentiknyaa hehe, biasa salji yg bru turun tu lembut, kalau dah nak cair mmg jd keras sikit...

sekamar rindu berkata...

salam...


bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...bestnya..

kalau puan dan Irrfan ada sama ..lagi best..main-main salji...


p/s: bila laa msia nak ada salji...nak gi oversea bajet ciput.."over river" boleh laa..:)

cik puan akish berkata...

giler sonot!!!!

||aLeaSaRa|| berkata...

huhu..kitorang nak jugak!wah tq tak lupakan kitorang dgn ukiran atas ice tu..I like!

mie berkata...

best tu!!!
tapi real salji mmeng best dinikmati

Tanpa Nama berkata...

mamairfan: Miss u so much...

Kayyana: setiap masa ingat kt diorg tau...

HanisMY: Hehehe.. lomantik2 ni mmg i like...

SR: M'sia ada salji la.. tp g kt genting..

cp akish: mmg best...

aleasara: kalu bleh nk tulih besar2 lg tau..

mie: kalu ada pluang lg mmg akan g lg... bestttt..


-papairfan-

syira aka sepatu hijau berkata...

salam


wah beshnya

bayang sambil pejam mata :)

sekamar rindu berkata...

salam..

hhaa...kat genting tak best,,,

tapi pernah rasa dulu masa pergi melawat Hull, england dulu

Tanpa Nama berkata...

SR: waaahhh.. tu lg best.. kalu ad umur panjang.. rezki terlebih.. bleh la g lagi.. insyaallah..

-papairfan-

anakibu berkata...

ader juger pic kembar 3 "ayah"......

cinta khadijah berkata...

bestnyer....sponser sy pegi sane boleh? hahaha

Mata Hati berkata...

perghhh...dasat tu dapat main salji. ni yg tetiba jer tergedik-gedik kaki nak pi main salji jugak. sebelum ni cuma main salji kat peti ais jer...

Tanpa Nama berkata...

cintaKhadijah: sponser... kalu nak g free masuk la sojar.. semua free.. hhehe..

matahati: hehehe.. jgn mkn peti ais tu dah la..

-papairfan-

L.e.y.h.a berkata...

tn...bercuti ke misi ni? hik3

Tanpa Nama berkata...

Leyha; bercuti masa tgh misi.. hehe.. release tensionnn.. hehe..

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...