SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 1 Disember 2010

Takde Lesen Kereta Selame 7 Tahun !!

Pagi tadi mase aku ontheway g keje, sambil layan drive (tak berani driff lagik) sambil dengar hotfm. Tajuk hotfm pagi tadi pasal SAMAN... SAMAN... anda ada berapa SAMAN?? Dan kenapa anda kene SAMAN?? Apa pulak alasan anda untuk tak kene SAMAN?? .


Pastu kan ade la sorang pemanggil tuh pompuan, die bagitau selame 7 tahun die bawak kete takde lesen. Umangaiii giler banzai pompuan tu punyer berani bawak kete takde lesen selame tuh.

Pastu si faisal ngan kieran pun bagitau la yang ape yang die buat tuh bahaye. Then pompuan tu bagi tau die memang nak sangat amik lesen, tapi die tak mampu. Sebab die ibu tunggal nak sare anak ramai, pastu gaji cume 800 jer sebulan.

Faisal ngan kieran cakap simpan la sikit2 untuk amik lesen. Then pompuan tu bagitau asal nak simpan jer banyak la jugak nak gunenyer. Pastukan lepas je pompuan tu putus talian, faisal ngan kieran tanye, tapi kete tuh macam mane dapat?. (sikit lebih kurang la ayat die eah)

Pastu tu topik tu abis kat situ jer, bagi aku la kan maybe ye kot pompuan tuh memang susah. Kalau duk KL ni gaji 800 memang giler sangap ooo nak idup. Nak2 lagi die ibu tunggal, lagilah issshhh jauhkanlah. Maybe kete tuh die dapat hasil dari pemberian bekas suami die dulu2 kot.

Haih entahlah zaman skang ni sume duit belake kan. Kalau asyik pikir mane nak carik duit memang boleh mental jugakk.

-mamairfan-

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

umanggggg aiii.. tp tu baru 7 thn.. ada yg sampai 20thn pun ada tau.. hehehe.. last2 dah tuo bangko baru terhegeh2 nak amik lesen.. alasan sbb takde masa..

MAPPIAU berkata...

hmmmmmmm..macam tau jer sape tuh hehehehehe...nasib baik sedar diri dah tuo bangko eh baru nak amik... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...