SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 22 Disember 2010

Tidak Ku Sangka...

Hari ni aku agak bz skit coz ada join exercise dgn askar perancis.. so dari pagi sampai ke petang aku ada kelas.. Masa tengah hari tadi aku sempat la online kejap jengah2 blog aku ni.. saje je la meninjau keadaan.. lagipun kt malaysia masa tu dah senja dah.. dan aku tgk mamairfan byk kali sebut cokodok.. tetibe plak aku rasa terliur nak makan cokodok.. aiseymennn.. mano nak cokau ni.. ye la.. kalu kat sini mano nak carik warung goreng pisang ke cokodok cicah sambal kicap ke.. pastu ada plak air tebu yg berpeluh2.... makk aihh.. makin terliur aku beb...


Then, nak dijadikan crita.. masa waktu minum petang aku pun bawak la sorang pegawai Perancis tu g minum kat Mess aku.. ye la aku juz ajak minum2 je.. tetibe... aku nampak sesuatu yg amat menakjubkan... cekidoutttt....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V
CEKODOK PISANG BEBBBB.... Perggghhhhh....


Jangan sangka kt bumi Lubnan ni takde cekodok pisang.. mmg aku respek kat aku punye tukang masak la.. The Best.. tau2 je yg aku tgh ngidam cekodok... hehehe.. jemput makan la yea.. kalu korg nak skit.. mintak kat mamairfan.. tak pun nanti tunggu aku blk.. aku blanja korg mkn cekodok coklat dgn cekodok ikan bilis kt umah aku... hehehe.. Peace No War.. Adios..

-papairfan-

7 ulasan:

Gen2Merah berkata...

perghh... kat Lubnan ya. Bestnya.. Mesti mengidam sangat ngan masakan Malaysia tu kan... Cekodok is my faveret too

mekchu berkata...

wahhh.. kat sana pun ada ehhh.. hebat.. bleh terubat rindu tu...

Sepatu Hijau berkata...

salam


memang suka kodok pisang :)

Syafiq Rosli berkata...

syoknye..:)

MAPPIAU berkata...

ngidam yea banggggg :P

Tanpa Nama berkata...

Tp cekodok pisang ni akan jadik lebih best kalu dimakan bersama air tebu sambil ditemani oleh mamairfan..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

Gen2merah: mmg tgh ngidam sgt2.. hehe.. bila dah ada tu mmg terkam trus.. hehe..

Mekchu: Tukang masak kitorg mmg the best stakat ni.. sentiasa memahami kehendak kitorg.. hihihi.

sepatu hijau: kitorg satu family mmg faberet cekodok ni.. nanti kalu dtg umah kitorg jamu mkn cekodok jgak nak..

syafiq rosli: Terbaeekkk...

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...