SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 21 Januari 2011

Alkisahnyer..

Malam tadi dalam kul 12 lebih baru hegeh2 nak masuk tido ngan irfan, sebab sebelum tuh duk tunggu papairfan online YM. Memang semalam seharian papairfan buzi gilosss, jadinyer tengah malam waktu malaysia barulah papairfan memunculkan diri kat YM.


Mase masuk tido tak terus tido lagi, sebab si irfan masih nak bergurau dan senda lagi, jadinyer si omak eh yang bajet2 macam mithali tuh layankan jela anak eh, bergurau dan senda (padahal esok harinyer keje nih ish ish ish).



Lebih dan kurang kul 1 pagi macam tuh, si omak dan anak pun kroh kroh kroh.*gamba dari gugel*



*gamba dari gugel*

Tibe2 tengah asyik dok kroh kroh kroh aku terjage dalam kul 3 pagi macam tuh, sebab kaki dan tangan rase gatal giler sebab kene gigi nyamuk (mode series nih) padahal dah nak hampir 6 tahun aku duduk sini memang tak penah sekali pun malam kene geget nyamuk, jadinyer kul 3 pagi sampai la kul 4 pagi aku dah tak boleh nak tido sebab muskil hea (slang ala2 bollywood bagi menampakan kesan :P). Mane pulak datangnye nyamuk2 tuh, hurmmmmm.


Tengok tingkap bilik sume berkatup rapat, nothing suspicious (dalam hati apekahal ni weiiii issshh). Entah macam mane ntah aku pun tak sedar bile aku tertido balik, dalam kul 5 pagi camtu aku terjage balik, sebab tetiber dengar irfan macam sesak napas pulak, pastu bunyi napas die kuat sangat. Kirenyer bile die tarik napas ade bunyi kung kung macam tuh (korang buat paham2 yela yeh) pastu irfan merengek2. Adehhh series mate time ni mamai giler, tapi risau punyer pasal terpakse jugak sengkangkan mate tuh untuk monitor irfan.


Lepas dah sapu2 vick kat dade ngan belakang die irfan pun meneruskan misi die untuk tido balik, aku pulak still berjage nak tengok kot2 la die sesak napas lagi. dalam kul 6 macam tuh tetiber aku tak sedar aku terlelap.



Pastu ni tadi tengok irfan batuk ngan selsema aduiyaiiii. Tu irfan tengah tak selesa ngan hidung die la tuh ish ish ish.



Jadi kesimpulan dari citer di atas AKU CUTI WEI HARI NIH!!!. :P


Eh eh takdelah, memang aku terpakse amik cuti kecemasan hari ni sebab nak bawak irfan pegi klinik, nak pegi cek kenape die jadi macam tuh. hehehe (eh ni betul2 kejadian ni tauuu :P) hehehe jangan mare haaaaaa :P


Sekian terima kasih muahahahaha :P. (punyer la panjang intro nak bagitau semate2 aku cuti hari nih, wakakaka giler sengal :P)

-mamairfan-

26 ulasan:

Syafiq Rosli berkata...

hehe..spray ridsect lah..hehe

kayyana berkata...

kak, danish pun batuk ngn selsema kak... huhuu

apezs shah berkata...

salam

kak haha mmg cover baek punya kan..
meih no opis kak. nk srh boss baca blog nie hehe...jahat nie..jeles terus cuti..


*nti kalau dpt join jela.. hehe.

cik puan akish berkata...

motif??

ahahahah..mau bgtau cuti..jeles2...

apepon..muge cepat baek utk ur son....

MAPPIAU berkata...

@Syafiq Rosli

tu la masalahnyer tuh, nak pegi amik ridseq kat dapo takuitttt hihihi (dasar penakut nih hahaha)

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

tak payah ko mintak no opis akak dik, memang bos akak dah tau dah pasal belog akak nih (kelas tak bos akhakkk), ni entri untuk bagi die tau la nih hahahahaa :P

insyaallah dik nanti akak suruh papairfan join die memang minat nih bab conteng2 header nih hehehe

MAPPIAU berkata...

@cik puan akish

hahaha cuti terpakse ni akish, bukan ku pinta gitewwww :P

anyway thanks sudi doakan irfan :)

MAPPIAU berkata...

@kayyana

tu la tuh irfan baru nak kene la tuh, risau akak ni haaa :((

eqbalzack berkata...

menarik betul header kat atas tu...

MAPPIAU berkata...

@eqbalzack

eh ye ker, hiksss (malu) terima kasih, tu papairfan punyer keroje la tuh hihihi

Hanis MY berkata...

comeynyaaa irfan buat mulut...get well soon irfan..nasib baik bercuti hehe kak, sempat qada tido tak???

niesz berkata...

hahaha..cute giler die wat mulut cam tu..

Mata Hati berkata...

kesiannya irfan.. si kecil ni ada penyakit lelah ke?

apa pun gambar irfan tu bisa membuatkan ramai aweks2 tergoda bila melihatnya..tetete

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

hehehe tenkiu dik, tu la tuh naseb baek sempat qada tido tau kalau tak mau nyer mate ni jadik zombi kampung betik :P

MAPPIAU berkata...

@niesz

hahahaha tula tuh, die tengah tak selesa ngan selesema die la tuh,

MAPPIAU berkata...

@Mata Hati

hahahaha sabor je la haih hihihi

uncle berkata...

uncle singgah disini..dok baca kisah anak ko...tetiba tgk gambar mu yang tercun tu..hahahahha

nora berkata...

ciss ending tu menyampah tul la nak baca, tapi dh terbaca la pulak eee

MAPPIAU berkata...

@uncle

auuuwwwww malu ai okeh akekekeke :P

MAPPIAU berkata...

@nora

kah kah kah kah memang tu pun motip den noa ooiitttt akekeke :P

apezs shah berkata...

Oh n3 ini utk boss akak la ni.
So xde call dia yg eL la yea.. Jahat betoi.. haha baru nak takot2 kan ni..:p


*Orite kalau dah setuju juga utk extendkan tarikh. Saya happy utk semua.. excited ke kak, kalau menang matilah saya.. Hadiah apela nak bagi ni.

sekamar rindu berkata...

salam..

puan...27hhb suami puan dah sampai ke malaysia....moga beliau selamat dan dirahmati Allah swt selalu..

amin...

**comel gaya Irfan tu...:)

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

hahaha akhkak dah tau dah motip ko dik hikhikhik.

hahaha ko sediakan ayam goreng kehepci 1 bucket pun ok gak muahahaha :P

MAPPIAU berkata...

@sekamar rindu

terima kasih cekgu, diatas doa cekgu pada keluarga kami yang tak putus2 hehehehe, papairfan insyaallah sampai malaysia 29hb nanti cekgu.

hehehe.

mie berkata...

baru je niat nak report kat bos..
ehheheeeee

MAPPIAU berkata...

@mie

hamboiiiii skang ni main niat2 jer eh hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...