SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 13 Januari 2011

Irfan, Pampers, dan Dot Dot Dot :P

Hahahaha dot dot dot la sangat eh, alkisahnye adelah satu hari tuh aku ade la terbace kat blog mekchu ni haa pasal die test terai ajar anak die kalau nak kencing or berak bagi tau tanpa pakai pampers. Anak mekchu ni baru 2 tahun lebih, sebaye ngan irfan. Jadinyer aku pun terpikir balik why not aku cube aplikasikan  care tuh untuk ajar irfan dari sekarang *kachingggggg!!!* (eh motip nak efek bunyik cashier? tak paham hahaha :P)


Hurmmmm jadinyer minggu lepas time aku cuti makenyer aku pun test terai la misi aku untuk memisahkan irfan dari pampers die untuk hari tu hehehe. (ni mesti pampers irfan sedeyyy dah nih hahaha).

Lepas jer mandi terus pesan kat helper jangan pakaikan die pampers, juz seluar jer. Mule2 irfan rase pelik sebab nonei (anu die la tuh) tiber2 jer ringan hahaha, tu yang dok pelik tengok tuh.




Hahaha yang ni tak boleh blah, selalunyer kalau die pakai pampers die tak dapat nak rase nonei die kan, sebab terhalang dek pampers, ni ari tuh tetiber jer die boleh rase pulak nonei die, apelagi kefelikkan la  die jadinyer hahahaha.





Motip??? nak suke hati dapat pegang nonei sendiri?? hahahahaha hadoiiila irfan punyer la die teruja nonei die bebas dari cengkaman pampers hahahaha.


2 Jam pertama okey lagi die tak kencing2, dalam pada mase die tak pakai pampers tu mama die memang tak senang mulut la, asyik la dok tanye, "irfan nak kencing? irfan nak berak? kalau nak kencing cakap ngan mama tauu" yang si irfan pulak duk hanguk2 macam la paham sangat.


Tengah2 dok kusyuk tengok tv tetiber irfan kat dapo dok cakap "mamaaaaaaaaa" pastu bile aku tengok, sekali mini banjir okey kat dapooooo memang menghayau2 air kencing die kat dapo tuh. Hadoiiila irfan yang pegi panggil mama time dah kencing apesal???? mama cakap kalau nak kencing, bukan dahhhh kencing tauuuu. Ape lagi terus la mama die kuarkan hikmat suare halilintar membebel marahkan si anak. pot pet pot pet pet terus bawak irfan masuk bilik air suruh die sambung kencing.

Hahaha apelagi dah kene bebel die terus nanges beriye sungguh, irfan ni kalau die tau die buat salah memang die akan nanges tau, pastu di tambah lagi bile die dengar mama die dok pot pet pot pet pot pet lagi la kesan nanges die boleh dengar sampai ke satelit lubnan nun haaaaa (hahaha yang ni jangan caye :P).
Tengok kemain beiye lagi die nanges okeyyyy hadoiiila, padahal suh kencing jer pun hahaha.




Sambil2 nanges sambil usha mama die tengok2 kot2 mama die membebel lagi tak kat die hahahaha.



Last2 mama eh malas dah nak kasi banjir lagi satu rumah (yeaaa mama die nih memang segala macam malas !! muahaha :P) terus sarung pampers balik, sampai kesudah irfan dok nanges okeyyyy hahahaha. Jadi kesimpulannye sesi pembelajaran irfan untuk kencing sendiri tanpa pampers tak berape berjaya la untuk hari tuh.


Takpelah tunggu papa die balik la nanti baru ajar balik maleh dah (hahahaha dasar femalasss!!!). Yela stress okey nak kasi ini budak tatak kencing dalam seluar, sekurang2nyer kalau papa die balik nanti ade la "ooobattt" penghilang stresss kannnn (motippp??) hahahaha :P.
-mamairfan-

25 ulasan:

kayyana berkata...

susah kot kak nk train budak supaya tak pakai pampers lg.. takpe.. irfan dah okla tu die ckp bile dah kencing.. klu tak ckp terus wat tau tau je mcmner., hahaha.. sian irfan kene mrah ye.. takpe.. cube lg..

Tanpa Nama berkata...

aduiyaii.. anak papa ni.. takpe2.. dun wori.. papa sedia membantu blk nanti.. hehehe..


-papairfan-

uncle berkata...

pakai pampers singgah ke sini..takut tekencing hahaha

MAPPIAU berkata...

@kayyana

hurrmmm tu la tuh, memang stress okeyy nak ajar die kasi cakap bile mau kencing.

hahaha memang kesian tengok die nanges tapi mama die lagi kesian kot?? tettttttttttttttt hahaha

MAPPIAU berkata...

@papairfan

membantu siapakah?? anaknye kah?? mamanye kah?? hahahahaa :P

kalau mamanye bantu apekah?? akekekeke :P

MAPPIAU berkata...

@uncle

hahhh!!?? uncle pun pakai pampersss?? haru dah nih uncle...hahahahaha

Hanis MY berkata...

haha lawak la kesian kat irfan kena bebel tapi dlm masa sama nak gelak la cara mama dia tulis tu kelakr sungguh... comeyla mama irfan ni takpe tunggu papa dia balik kut2 lagi berkesan hehe...siap bermotip bagai haha...

aZIEra itu aKu.... berkata...

siannye die nangis...kanak2 dan pampers mmg x dpt dipisahkan

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

hah??!! mane hanis tau mama die comey nih malu laaaa (panggggg kat diri sendiri wakakaka perasan eh :P)

MAPPIAU berkata...

@aZIEra itu aKu....

hehee tu la pasal sebab x dapat nak dipisahkan la tu yang misi gagal tuh hiks

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

hehehehehe..kesian kat irfan ye...kena dera dgn mama dia..nangis tak berenti2....mai la kat acik mai..sian irfan ye....

Hanim Mahali berkata...

hahaha... memang kelakau budak budak ni... sian irfan kena suara halilintar mamanya...

Fadzli Amir berkata...

Nampak gayenye misi tu gagal bukan sebab si Irfan, tapi kerana tahap kemalasan mama dia yang ditahap ultromen taro ( sama le ngan cik wife ) last2 pakai pampers balik....hehehehhe....tapi sebelum dia biasa, selalunye 3,4 kali gak kena mini banjir kilat tu....

nora berkata...

hahahhahahahha lawak comey kesian sume ade ar

part irfat pegang nonie tu tak leh blah tul hhahahhaaa nk smbg glak lagi

apezs shah berkata...

hahaha kak ni macam2... takpe cuba lagi kan..;) insyallah boleh punya.

Sham berkata...

salam kenal...
anak saya dah 3 tahun lebih tapi stil pakai pampers!sekarang adik dah ada, belanja pampers meningkat 2x ganda...huwaa...
pss i folow u...

Gen2Merah berkata...

hehehe.. kesian irfan.. Lucu juga entri ni ya. Seronok tengok gelagat kanak2 ni

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

alololo suwitttt nyer acik ni tauuuu hehehe

MAPPIAU berkata...

@Hanim Mahali

hahaha tu baru kuar suara halilintar belum kuar sore tertelan microphone lagi tuh akekeke

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

yeahhh betul tuh memang mama die puncer segalenyer (terus lari2 masuk bilik kunci pintu, terus nanges teresak2 kat belakang pintu:P)

hahahaa

MAPPIAU berkata...

@nora

hahaha tu la pasal ape ntah motip nak pegang2 nonei macam tuh hihihi

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

hehehe tenkiu dik, insyaallah minggu depan tengok camne pulak hehehe

MAPPIAU berkata...

@Sham

hohoho memang sesak dibuatnyer tuh!! hehehe

eh eh i pun terfollo u jugak ler hihihi

anyway thanks yea sudi singgah dan follow sini *terharu* :))

MAPPIAU berkata...

@Gen2Merah

hehehe tu la tuh, gelagat anak ni tiap2 hari ade jer yang lucu tau, memang betul2 penyeri hidup :))

sekamar rindu berkata...

salam...

hahahhaa..ala...comelnya Irfan ni...:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...