SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 28 Januari 2011

Last N3 from Lebanon...

Salamekum.. di kala korang membaca N3 ni kemungkinan aku dah  ada kt dlm kapal tebang OTW blk ke Malaysia bumi tercinta.. So, apa yang aku nak critakan ari ni adalah post yang terakhir dari bumi Lubnan ni.. pasni dah takde dah post dari lubnan.. 27hb.. pagi2 morning lagi kitorg dah bz utk mempacking dan seterusnya menimpang segala peralatan utk dibawa blk...


Ankphg tgh bizi tlg org menimbang barang.. konon-kononyer rajin la tuh... hehehe.. tp mmg rajin wooo mamat ni...




Aku plak cam biasak la.. juz tlg tgk je la.. tu sipermata ibu 'ayah' tgh bz potong nombor utk dilekatkan pada beg...



Lepas dah siap timbang.. semua beg tadi akan dibuat pemeriksaan oleh Polis Antarabangsa UNIFIL dari Tanzania. Ini utk memastikan takde org yang bwk blk barang2 terlarang...




Lepas dah siap semua.. kitorg telah diberi taklimat apa yang akan berlaku seterusnya.. mlm ni 28hb.. jam 2.30 pagi.. kitorg akan bergerak ke Beirut dan seterusnya ke Airport. RHIA. flight kitorg lebih kurang jam 12/.0 tghari 28hb.. maknanya lebih kurang kul 6.30 ptg waktu malaysia..


Kitorg akan naik kapalterbang yang sama dari kumpulan kedua MALBATT 3.. so, kitorg dijangka sampai ke Malaysia lebih kurang jam 7 pagi 29hb...yang tak bestnyer kitorg takleh jumpa keluarga.. huhuhuu.. takpelah.. 2hb nanti baru kita jumpa blk yea..


Lepas je siap semua.. aku cube la nak test skill aku dlm bidang fotografi ni.. dan jadikan geng2 aku sbg model.. sbg kenangan last post di Lebanon.. (lepas ni kalau jadik aku akan jadikan mamairfan plak sbg model...hehehe) Kamera yang aku gunakan NIKON D90.. (pinjam la..) blk nanti baru nak beli.. hehehe..


So, berikut adalah gambar2 yang telah aku amik dan edit...


From left: caspt dosh, capt faizal, capt meor and capt fastroll...



 Model spek OAKLEY..Ducati SCAPEL...


Model Ray Ban....



 
Menanti masa yang akan tiba....


 Hehehe.. aku la...


 Kerinduan....


Ermm.. harap korang berpuas hati dgn segala N3-N3yang penah aku crita kan sepanjang aku di bumi Lubnan ni.. Insyaallah kalu ada N3 yang best2 lagi pasal Lubnan ni aku akan cube kongsi..Pengalaman aku utk bertugas sbg anggota pengaman di UNIFIL ni mmg meninggalkan seribu kenangan yang tak mungkin aku akan dapat.. N3 dari papairfan seterusnya hanya akan ada selepas 2hb Feb nanti..



Last but not least.. doakan perjalanan kami agar selamat sampai di bumi Tanah air tercinta.. COMING HOME WITH PRIDE.. Peace No War.. Peace For Lebanon... Jumpa di Kuala Lumpurrrrrrrr........ Zasssss....

-papairfan-

32 ulasan:

mie berkata...

welcome back!!!!
wah, kontena dari Maersk group..
antara shipping company terbaik
hehehee

kayyana berkata...

wah... lepas ni takdelah gambar dr lubnan... sukelah aunty D tuh.. yeay!!! lepasni aunty cuti 3 bulan tau!!!! hahahahaha

L.e.y.h.a berkata...

gmbr yg last tu mmg lawa!

tehr berkata...

selamat balik kampung
hati di jalan raya

hahaha
[macam balik dengan motor je]

satu pengalaman yang sangat bermakna bertugas di rantau orang

nora berkata...

aku suka model ducati tu arrr , smart woh

pasni nk cari satu ar lalalla


ENTRY HOT : Malaysia Boleh!

nelly berkata...

mesti best .
ada pengalaman
=)

niesz berkata...

bnyk nye beg tu kak, berat2 plak tu..wah!muke putih beseri lg, nnti confirm gelap..ekekeke..

mekchu berkata...

ohh tak boleh terus jumpa family ke? kena kuarantin ke apa????

anyway, happy baca2 entry dari papairfan nih... kitowang mmg susah sgt la nak ke lubnan sana.. dapat baca kat sini pun dah rasa best... boleh gak tau apa dia MALLBAT tuh.. hehehe.. thumbs up!!

DIDA-SOBRIE-MISHA berkata...

tersenyum lebar la si mamairfan dgn tak sabarnyerrr menunggu kepulangan papirfan...tetapi dalam hati mamairfan berkata "...tak dpt la aku gi alamanda lg pasni..."kihkihkih

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

skg mesti dah sampai dah kan...wah...mesti bestkan jumpa cinta hati n pengarang jantung...tah2 blog pun of apa esok..hehehehe...kakD melawak ja ye...

MAPPIAU berkata...

@mie

ni kene tunggu papairfan yang jawab yea :P

MAPPIAU berkata...

@kayyana

hamboiiii makcik K nih, memang la anty D sooookaaaa hekhekhek


errrr cuti 3 bulan??? nak buat hape tuhh (purak2 buat tak tau akekeke :P)

MAPPIAU berkata...

@L.e.y.h.a

hehehehe banyak gamba tuh!! hehehe

MAPPIAU berkata...

@tehr

hahaha naik moto??? uiiii mau kematu matu vontot tambah leperrrr vontot papairfan tu kanggggg wakakakaa :P

MAPPIAU berkata...

@nora

carik la carik la carik la, eehhh japp ko suke model jename spek tuh ke orrrr model yang tengah mengayakan tuh??? erkkkk :P hahahaa

MAPPIAU berkata...

@nelly

bagi papairfan tu pengalaman berharge die la dapat merantau ke negara orang :))

MAPPIAU berkata...

@niesz

hahaha motip balik sini hitam balik??? hahaha :P

MAPPIAU berkata...

@mekchu

haah mekchu dieorang sampai2 jer kene terus pegi kuantan untuk kuarantin cek darah sume, dah clear baru balik berjimba2 jumpe anak bini hikhikhik.

terima kasih mekchu (b/p papairfan :P)

MAPPIAU berkata...

@DIDA-SOBRIE-MISHA

hahahaha lebar sampai dah kejang otot mulut dah nih tauu,

ape???? tak dapat pegi alamanda??? NO NO NO NO lagi la hari2 akhakkk terjah lebih2 lagi dengan buah hati terchenta yang jemput utk pegi hantar alamanda wakakakaa :P

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

hehehe belum sampai lagi kak D insyaallah pagi sabtu sampai..

hahaha mane boleh lupe ini belog, ramai kengkawan dalam nih hihihi

MataHati @ MH berkata...

selamat pulang papairfan...
keluarga sedang menanti ketibaan anda ditanah air

sissyira berkata...

salam pagi sabtu...

tak tahan poseng gaya kerinduan tu =)

sekamar rindu berkata...

salam...

sangat berhaya abang-abang kita di Lubnan tu..mcm model gayanya..hehe

selamat pulang ke tanah air....

Fadzli Amir berkata...

Huiii..balik ni kayo ni. bukan setakat D90 jo buleh beli, siap ngan keto nak angkut D90 sokali...hehehehe

MAPPIAU berkata...

@MataHati @ MH

hehehe terima kasih (b/p papairfan :P)

MAPPIAU berkata...

@sissyira

hahaha tu pasal tu dah tahap kronik punyer rindu tuh hiks

MAPPIAU berkata...

@sekamar rindu

tu la tuh gaye masing2 tak menahan hahahaha

terima kasih SR :))

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

hihihihi insyaallah :))

akupunyekisahati berkata...

wahhh...bangga bile bace entry nie..sungguh besa pegorbanan pewira negara meninggalkan keluarga demi tugas..btw, brpe elaun tambahan yg krjn bg utk pkhidmatan luar negara? gaji masih berjalan spt biase?

BunGai LiLy berkata...

Nice blog..dpt jgk tau serba sket keadaan kat sane..risau jugak..ape pun, sem0ga MALBATT 5 juga pergi dan balik dgn selamat..

BunGai LiLy berkata...

Nice blog..dpt jgk tau serba sket keadaan kat sane..risau jugak..ape pun, sem0ga MALBATT 5 juga pergi dan balik dgn selamat..

BunGai LiLy berkata...

semoga MALBATT 5 jugak balik dgn selamat nnti..ku tunggu kepulangannya..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...