SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 6 Januari 2011

LATIHAN AKHIR MALBATT - Last Day

Sori la lewat skit publish N3 ni.. bkn apa juz utk memberi laluan kpd mamairfan wat tag yang berderet2.. Tepat jam 12 tgh malam.. aku yang baru je lepas update blog trus terkejut dgn panggilan utk baris.. it's show time for the next event.. aku yang masih lagi kompius di tgh cuaca yg tgh sejuk gile babas.. suhu lebih kurang 9 darjah selcius (sumber: jam tangan sunnto aku).. mmg menusuk sampai ketulang aku..



Acara seterusnya adalah.. treasure hunt.. setiap platun telah diberi sampul yang mempunyai  petunjuk yang seterusnya.. so, kepantasan masa dan pembahagian tugas adalah penting untuk acara ni.. bayangkan la dalam keadaan yang sejuk tu.. diorg ni mampu utk melaksanakan tugas dgn mencari setiap petunjuk yang telah diberi..

Sesi perbincangan sesama anggota bagi memastikan setiap petunjuk dapat dicari

Yang pakai jubah itu adalah ejen yg memegang petunjuk seterusnya.. bagi mendapatkan petunjuk tu.. anggota kene bijak dgn bermain kata kod.. baru bleh dapat.. kalu salah kata kod.. sampai pagi la jawabnya....


Selesai je acara tu.. lebih kurang kul 2 pagi jgak la abis acara ni.. so, kali ni mereka diberi masa untuk berehat sampai kul 5 pagi.. masing2 tertanya2.. apa la plak aktiviti kul 5 pagi nanti...


Rupa2 nya.. masa tu diorg semua dikehendaki solat subuh berjemaah... fuhhh.. nasib baik la bkn kene berlari lagi.. dan pagi tu jgak diadakan kuliah subuh.. lebih kurang kul 0645 pagi.. semua platun dikehendaki berbaris semula.. aduiyai.. apa la plak aktiviti kali ni.. 


Semua anggota telah siap dlm baris dan Komander aku pun trus naik ke pentas dan mengumumkan.. Latihan telah tamat.. fuhhhh.. lego hati den... selesai sudah semua acara.. kalu tak tu semua duk tertanya2 apa lagi aktiviti yang akan dibuat..


Maka, keputusan telah pun dibuat.. dan komander aku mengumumkan pemenang utk semua acara.. secara keseluruhannya.. platun yang mendapat gelaran platun terbaik adalah dari Banzai Zass.. tahniah.. dan hadiah telah diumumkan utk disampaikan apabila kitorg blk ke Malaysia nanti.. 


Platun banzai Zass (yg berdiri pegang bendera oren tu) telah memenangi acara keseluruhan.. anggota platun ni adalah terdiri dari Paratrooper, Komando, Paskal dan juga Paskau.. hebat diorg ni beb...


Pada yang kalah plak.. diorg dapat hadiah time tu jgak.. aduiyai.. kesian diorg kene booo.. dah la kene boo.. dapat hadiah cangkul plak.. hahahaha..

Muka tak pueh ati je.. hahaha.. sabo je la...

Platun tersebut kene buat satu pusingan sambil kawad perlahan jalan.. aduiyaiii.. malu beb... bkn utk menjatuhkan maruah.. tp juz for fun...


Tp bila dikenang blk dan dikaji blk setiap acara yang dibuat pada latihan kali ni.. mmg seronok.. yer la.. kalu tak asal nama latihan je.. mesti kene korek kubu, masuk hutan buat serangan.. tp kali ni mmg berbeza.. tahniah kepada komander aku yang telah mengilhamkan semua acara ni.. Peace No War.. adios.. ishh.. dah boring la adios.. aku nak tukar lain plak.. zassssss...

-papairfan-

13 ulasan:

mie berkata...

macam treasure hunt!!!
nampak gempak sikit..

Tanpa Nama berkata...

mie: mmg gempak abis...


-papairfan-

Amy Syaquena berkata...

memang nampak gempak la.

anakibu berkata...

nak join sebenarnyer wakakakaka..tp kapal rosak lak...dapat attend B ...jadi x boleh bawak kontena berat2....bahaya bagi bot2 kecik...

kembar 3 "ayah"

nora berkata...

hadiah cangkul

hahahahhaa gempak tu hadiah

anakibu berkata...

nora: hadiah cangkul tue...utk geng2 yang terakhir sekali...hahahahahaha....kumpulan last la kirenyer...nak x nak, ader gak hadiah.....

mungkin cangkul tue bermaksud kena kerja lebih sikit untuk berjaya....

kembar 3 "ayah"

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

salam kenal...slalu dgr nama MAPPIAU ni kat blog permata ibu...akhirnya terjah jg kakD kat sini ye...BTW folo sini jg...115
jom singgah blog kakD....
http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2011/01/dah-pandai-dah.html

L.e.y.h.a berkata...

cool la tn...hehhee..
tn, bile blik msia? my bro MALBATT3..this month dah kesane..=)

Tanpa Nama berkata...

ankibu: pasni aku akan wat spesel utk geng2 TOC plak.. hehehe..

nora: cangkul pun cangkul lah.. janji dapat hadiah..

Laadyzul: tq for pollow me..

Leyha: pesan kt dia bwk baju sejuk tebal2.. skang ni tgh peak winter ni..

Tanpa Nama berkata...

Amysyaquena: ini lagi gempak dari explorace tau..

-papairfan-

sekamar rindu berkata...

salam.

singgah pagi di sini...lama menatap gambar2 dalam entri ini...

walau apapun semuanya adalah pemenang di mata rakyat Malaysia yg berkorban demi keamanan dunia sejagat..:)

Tanpa Nama berkata...

SR: TIMA KASIH CIKGU..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

hi..nice dpt jmpe bl0g nie..dpt bg gmbrn anggota MALBATT kat sane..since my cik abg pun salah sorg antaranye,teringin nk tau cmner kat sane..ade nye blog ni,byk yg sy ley tau..So proud,pas bce..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...