SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 19 Januari 2011

MALBATT 2 FAREWELL NIGHT..

Salamekum.. di dalam kekalutan membuat persiapan utk blk ke Malaysia tak lama lagi.. MALBATT 2 telah mengorganise satu majlis perpisahan pada 15hb ari tu.. hehehe.. sori la kalu lewat skit nak masukkan N3 pasal citer ni.. Bz la.. jadik last week mmg kitorg bz tahap cipan la utk membuat persiapan majlis tu..




Disebabkan kat kem kitorg takde dewan yg besar, so kitorg terpaksa la buat kat Kem yg dekat dgn kitorg iaitu UNP 6-5. Kem ni dah dikosongkan oleh kontinjen Belgium.. jadik kitorg la yg jaga kem ni skang.. kira amik kesempatan la utk gunakan Rub Hall diorg..

Seperti biasa, perkara yg penting adalah utk meraikan semua tetamu yg hadir.. makanan la yg jadik tumpuan utama.. ye la, diorg kt sini semua suka dgn makanan masakan Malaysia..


Majlis telah bermula seawal jam 4 ptg.. sbb kat sini kul 4 dah gelap dah.. Jemputan malam tu mmg di luar jangkaan.. ada yang dari local people, dari kontinjen Indonesia, Itali, Nepal, China, France.. kira semua wakil negara yg ada kt sini datang la..


Dan, VIP pada mlm tu adalah TYT Duta Malaysia dan jugak Komander Secwest..

Aku.. seperti biasa menjalankan tugas aku sebagai penghibur.. bersama anggota geng akustik yg skang lebih dikenali dgn Geng MAPPIAU.. hehehe.. jgn marah..


Persembahan pertama kitorg... nyanyian.. sbg pembuka tirai.. kitorg main lagu Sweet Child O Mine dari Gun n Roses.. pakai akustik lagi tu.. mmg gempak...

Persembahan kitorg di selang selikan dgn tarian dan juga pencak silat disamping lakonan..

 Tarian Zapin dan Joget...

Lakonan Shaman/ Bomoh yg terer..

Yang paling touching adalah nyanyian lagu Coming Home oleh 6 orang pegawai MALBATT.. mmg kitorg dah tak sabo dah nak blk.. hehehe..

Majlis mlm tu abis kira2 dalam kul 8 mlm.. tp tak abis mcm tu je... kitorg ada fasa kedua plak.. hehehe.. kira show main blasah.. hehehe.. kira up jadik punye show..


eh.. tetiba lak ada aksi ni.. lagu twist.. hehehe..

Tak ketinggalan.. kitrorg akan open dance floor.. apa lagi.. masing2 tunjuk skill menari hip hop la..


Tak cukup menari kat bawah.. bwk naik atas pentas plak.. main giler ko.. menari pakai baju loreng lagi tu.. hahaha...

Malam tu mmg masing2 enjoy dan objektif kitorg mmg tercapai.. utk menghiburkan dan meraikan tetamu..

Ramai jgak yg memuji2 Komander aku diatas kejayaan kitorg sepanjang misi kat sini.. aku pun tumpang bangga jgak la.. Well Done to my Komander and all officers..

Ingat lagi N3 aku yg bgtau aku akan blk dlm 10 hari lagi.. iskk.. iskk.. sedih ni nak bgtau.. mmg la kitorg akan blk pada 28hb dan dijangka sampai pada awal pagi 29hb.. tapi.. yang sedihnya.. bknyer turun je flight tu leh jumpa dgn family especially mamairfan n irfan.. iskk..iskk.. kitorg kene kuarantin dulu.. cek darah.. then bila dah clr baru bleh blk.. senang citer 2 hb Feb la baru aku leh jumpa diorg.. aduiyaiii.. tersiksanyer.. sabar la yea mamairfan.. dugaan semua tu.. Peace No War.. zassssss..

-papairfan-

20 ulasan:

mie berkata...

wah!!
goreng sakan nampak pemain gitar tu..
penuh jemputan pula

Mata Hati berkata...

ramai anggota malbatt yang berbakat dalam bidang seni. caya ah..

biar lambat berjumpa asalkan semunya selamat.. kesabaran itu menjanjikan sesuatu yg indah

Tanpa Nama berkata...

mie: nasib baik tak hangus... hahaha


-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

mata hati: insyallah.. amin.. tu la.. mmg untung sgt bila dapat ramai anggota yg berbakat ni.. tunggu kitorg punye next show.. di kuantan..

-papairfan-

apezs shah berkata...

salam

wah tahniah utk papairfan utk segala misi dan visi.

bagus jika tujuaan atau matlamat dlm majlis itu tercapai. mesti rasa puas kan? Wah bestnya. Mamairfan mesti tak sabar nak menyambut ketibaan papairfan doh..

Wah macam best je. menari pon ada tu, nak join haha..;)

mekchu berkata...

bomoh tu nampak pusat la...

happening nyee... tak sangka semua berbakat.. bole la wat part time bila balik mesia nnti :)

nora berkata...

hiphop tuuu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

mesti sedey kan...TAPI disebalik kesedihan terselet kesoronokan..sbbnya anda sendiri yg tahu....hehhehehehe

wan nurul hezrina abd halim berkata...

WAH SERONOK NAMPAK MAJLIS NIH=)

eeei dasyat sungguh nooo dok menari hip hok tuh..selain bertugas yang agak disiplin gni tetiba kalau ada peluang beriadah n mengentertainkan diri..apelagi balun abis2 lah enjoynya=)

Tanpa Nama berkata...

apezs shah: tima kasih.. tanpa sokongan dari rakyat malaysia dan anggota malbatt misi dan majlis ini takkan berjaya..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

mek chu: sebenarnya tu adalah magik show yg mana seorang bdk yg umurnya dah 35 tahun but saiz still kecik.. bila jumpa dgn bomoh tu je.. trus jadik mcm godzilla.. hahaha.. tu yg nampak pusat tu...

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

nora: hip hop yaawww.. hehehe..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

Ladyzul: sebenarnya tawa dlm kesedihan.. hope mamairfan tabah..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

wan nurul hezrina: betul tu.. kira semua org malam tu mereleasekan tension masing2 dgn menari.. mmg gempak abis..

-papairfan-

sekamar rindu berkata...

salam..

suka gaya goreng tu,...

boleh tubuh band tu...sr pun boleh layan juga...:)

Marina Monroe berkata...

Salam Ziarah, Selamat pulang ker pangkuan keluarga tersayang...
Fuhyoo...Rockers lahhhh..berbakat

Tanpa Nama berkata...

Sr: tu namanye goreng sampai hangit.. hahaha.. insyaallah kalu ada rezki kita leh wat rekoding sama2.. hehehe..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

Marina Monroe: time kasih anty.. ni nama nyer rock cangkul.. hahaha..

-papairfan-

uncle berkata...

balik boleh jadi sessonist untuk kumpulan rock nih..caya lah beb !! hahaha .

L.e.y.h.a berkata...

welcome back sir..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...