SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Isnin, 10 Januari 2011

Need Your Advice...

 Trrrrr.. trrrr... cuaca di bumi Lubnan semakin sejuk skang ni suhu lebih kurang 8 darjah selsius.. tp cuaca sejuk tak menghalang aku dari meneruskan tugasan harian aku.. ehh.. tujuan aku ni sebenarnya nak tanya pendapat korang semua pasal header aku yg baru ni.. aku mula letak pada hari khamis ari tu.. tp tak sempat lg nak tanya pendapat korang.. bkn nak poyo ke apa ke.. tp ini adalah untuk penambahbaikkan je.. ye la aku buat ni pun juz for fun... sambil2 meningkatkan skill aku bermain Photoshop CS3 ni...

  Hasil kerja tangan yg pertama..


Yang Kedua...


 Yang Ketiga...


 Latest....


Aku tak punye diploma ke ijazah ke phd ke pasal art and design atau grafik ni.. bende alah ni aku main blaja sendiri je.. juz main godek2 je.. pastu g jenjalan sambil carik idea.. honestly, aku mmg minat wat grafik ni.. tp apakan daya.. aku hanya seorang sojar.. takde kene mengene langsung dgn grafik n design.. so, dgn terciptanya blog MAPPIAU ni maka kt sini la aku cuba mengasah bakat dan minat aku  dlm bidang editing dan jugak grafik...disamping berkongsi pengalaman aku dan juga kisah hidup family aku..

So, kepada sesiapa yg pakar ke tak pakar ke tak berapa nak pakar ke pasal bab ni aku mintak tolong utk memberi sedikit pendapat atau komen dan jgak tunjuk ajar demi penambahbaikkan skill dan juga hasil kerja  yg ada.. hehehe... Peace No War.. zasssss..

-papairfan-

40 ulasan:

kayyana berkata...

sye suke yg ketiga... !!! vote no 3

apezs shah berkata...

salam

wah gilerh gempaq laa kak.. saya teringhin nak belajar caranya. nak tukar gak my header lebih gempaq kan hehe.. tapi xde software dia.. mana nak dpt yea..:(

*apezs dah follow sini..;)

iris berkata...

iris suke yg latest nyer....bro nk blaja la ape kate bg tutorial kt ktorang yg berminat nk blaja nih :)

||aLeaSaRa|| berkata...

yuhuu gd mng!kite suka yg latest ni..simple..dan yg penting nama MAPPIAU tu besar..sng rakan2 nk ingat

dwaty berkata...

suka yang ke2

zacky ~786~ berkata...

wohooo..
sume terbaik kott...
perghh gempak2 laa header2 nie.. leh men tukar2 stiap minggu .. huhuuu ..
siyess.. mmg mantapp...

nice laa.. :)

Hanis MY berkata...

Sukalah header baru tu..cayalah pandai nye buat tabik spring!

mekchu berkata...

header ke-4 ni lagi malatop!! tapi mekchu lagi suka kalo bg kaler cerah.. sbb sakit mata la nak baca.. tp org kata kalo bg gelap, gmbr tu clear.. hehehe..

Marina Monroe berkata...

Salam Ziarah, Header tuh cantik sangat..

Tanpa Nama berkata...

kayyana:header yg ketiga tu ada maksud tersirat tu..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

apezzshah: sofware yg diguna adalah photoshop CS3.. bleh carik kt mama kedai PC atau download je dari internet..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

iris: nak ngajar wat tutorial tu tak brape nak reti la.. tp bleh rujuk kt sini..

www.maribina.blogspot.com.

kt sini ada tutorial bergamba lagi..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

aleasara: hehehe.. kalu bleh tu nak penuhkan satu page dgn tulisan je..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

dwaty: header yg kedua tu sebenarnya masih lagi ditahap pembelajaran lg..


-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

zacky: mekasih.. tp tu la.. rasa mcm tak puas je tau buat header ni.. saya mmg suka buat bende2 mcm ni..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

HanisMY: mekasih.. saya budak baru blajar.. tu yg mintak pendapat tu..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

mekchu: tu la.. ingatkan nak buat kaler yg pelik2.. tp takut silau mata pastu takut tak masuk dgn tema blog plak.. hehehe..

-papairfan-

sekamar rindu berkata...

salam...


header yang terbaru tu..sangat cute....memang pandai papairfan buat header..saya kagum...

MAPPIAU berkata...

@papairfan

errr salah la url blog tuh, ni yang betul

http://maribinablog.blogspot.com/

to iris u can refer there yea :))

Tanpa Nama berkata...

marina monroe: wahhh.. terharunya.. anty pun ada kt sini.. mekasih byk yea.. kitorg mmg suke baca blog makcik (nan-salleh) dgn anak makcik (peejburhan) sblm ni.. tp juz silent reader je.. jgn marah..hehehe...

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

SR: mekasih.. alaa.. sekadar cube2 je..sbb minat..

Tanpa Nama berkata...

SR: mekasih.. alaa.. sekadar cube2 je..sbb minat..

sissyira berkata...

salam

suka yang last sekali..

si para para berkata...

yg ke tiga nampak cun jgk..
tapi yg terbari ni pun ok.
simple...cool...cool tu sebab hujan kat sini..
tapi mmg ok...3bintang.

Tanpa Nama berkata...

sisyira: mekasih sis.. stakat ni tu la yg terbaik yg sy dapat buat..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

si parapara: alamak 3 bintang la.. terharunya.. tu pun dah cukup baik dah tu utk beginner.. hehehe.. mekasih


-papairfan-

apezs shah berkata...

oh yeke papairfan. ermm download kat tenet. ada urlnya?

apezs dtg sini nak kasi tahu. apezs ada tag akak.. meih join yea..;)

Tanpa Nama berkata...

apezsshah: acu cube try test tgk kt sini...

http://adobe-photoshop.brothersoft.com/adobe-photoshopcs3

-papairfan-

L.e.y.h.a berkata...

comel irfan nye...hehehe

uncle berkata...

halo...walaupun kau tu sojar tapi hasil tangan kamu buat grafk boleh tahan gak .. rasanya header terbaru dah ok. uncle pun surrender kalau disuruh buat grafik camni hihihih ...

mie berkata...

yamh kedua dgn latest ni memang terbaik..
simmple tapi creative

Tanpa Nama berkata...

leyha: tgk la sape papa dia.. hehehe..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

uncle: hehehe.. sambil tersenyum berbelit belit...

-papairfan-

anakibu berkata...

then minat yg latest tue.....

Tanpa Nama berkata...

mie: tocei .. tocei.. terasa bersemangat betul ni nk hasilkan utk next header.. hehehe.. (kemaruk ni..)

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

Semua hasil keje ni jgak adalah dibantu oleh mamairfan yg sentiasa memberi komen yg membina pada aku utk trus memperbaiki dari masa ke semasa.. tq dear mamairfan..

-papairfan-

Cik Eka berkata...

suke yg kedua..akak wat header guna apa..nk gak wat sndiri

mE berkata...

sekarang pon chantek..betul tak tipu..huhuhu.......

Tanpa Nama berkata...

cukeka: guna jari pun boleh.. hehehe.. pakai adobe photoshop cs3..


-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

mE: tengkiu.. tengkiu...

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...