SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Ahad, 2 Januari 2011

NEW YEAR IN LEBANON...

Salamekum... hepi new year eberibodi.. hehehe.. sori la lambat skit kuar N3 utk New Year ni.. minggu lepas mmg tak banyak n3 aku yg berkaitan dgn idup aku kt bumi Lubnan ni.. ye la tak byk xtvt yg dibuat.. aku pun agak bz last week.. kebizian aku tu pun sbb membuat persiapan sempena menyambut countdown New Year di bumi Lubnan ni.. walaupun kt sini 6 jam berada di belakang Malaysia.. dan semasa rakyat di Malaysia dah hampir tercabut anak tekak melaungkan Hepi New Year dan ada yang hanya melepak kat umah sambil tengok tibi dan mengadap laptop... kitorg kt sini masih lagi sibuk dgn persiapan..


Utk mlm tu.. 5 ekor kambing telah terkorban utk dijadikan BBQ..



Acara pada malam tu telah dijadualkan bermula pada jam 2200B waktu Lubnan.. kul 10 mlm la.. dan aku seperti biasa telah ditugaskan utk menghiburkan semua anggota MALBATT 2.. 


Masa ni aku agak terkejut coz masa MC mengumumkan nama grup aku ni.. sbb aku sendiri pun lum bagi nama kt grup aku..  dia trus menamakan D MAPPIAU.. dan semua anggota MALBATT 2 ni tau yg MAPPIAU tu adalah nama blog aku ni.. hehehe.. terharu sungguh aku... tak sangka beb.. hikksss...


Aku bersama grup aku telah mendendangkan beberapa lagu.. dan yg paling best dan hapening adalah lagu  yg dipopularkan oleh Faizal Tahir iaitu Gemuruh dan juga Maha Karya Cinta.. Lepasje persembahan dari grup aku.. persembahan diteruskan dgn beberapa persembahan dari anggota MALBATT 2 ni.. mmg mcm mcm ragam.. seronok giler beb..

Sketsa Bomoh penipu...

Aci-aci buka Pintu...

Tarian  Poco-poco Perang bersama senjata...

yg ni aku lupo plak nama persembahan ni... hehehe..

Anak jin... ni paling best...


Dan kejutan kitorg pada mlm tu adalah....

tetibe plak ada awek seksi... kompius aku.... hehehehe... mmg real beb.. padahal jantan... hahaha..

Persembahan kitorg juga diselangseli dgn persembahan karaoke.. yg dipilih secara rawak.. ikut suke komander aku utk undi siapa yg kene pastu undi lagu plak.. kira ikut nasib... dan.. ada sorang mamat ni.. kesiannn...

Sampai kene baling dgn botol... hahaha.... tak tahan trus lari kuar.. hahaha.. lawak betul la.. bkn niat utk jatuhkan maruah dia.. tapi utk menilai sejauh mana keberanian dia utk tampil kedepan.. lagipun juz for fun je..

Jam hampir menunjukkan 2345B.. 1145 la.. persembahan telah dihentikan seketika.. so, grup aku skali lagi memainkan peranan utk membawa mood new year.. bermula dgn lagu Final countdown dan seterusnya lagu kejora utk menaikkan mood pada mlm tu...

Hehe.. aku telah ditugaskan utk membawa mood new year..



So, inilah detik-detik countdown di Kem UNP 6-43, Tibnin, Lebanon.... 5..4..3..2..1...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

V

HAPPY NEW YEAR.. MALAYSIA.. LEBANON... 2011

Walaupun hanya sebilangan je rakyat malaysia di Bumi Lubnan ni.. tp ini dah cukup meriah buat kitorg disini..
Bukan takat tu je.. kitorg siap ada persembahan bunga api....


Persembahan selama lebih kurang 10 min.. cukup cantik... tahniah Tim EOD MALBATT 2..


Lepas tu.. persembahan pentas diteruskan lagi....

Wayang Kaki... salah satu jenis kaki.. Kaki Nombor.. masa ni semua orang jerit MAAPPIAU.. MAPPIAU.. aduiyaiiiii... hikksss..

Persembahan ni mmg boleh menginsafkan.. Azab Kubur.. hening seketika kem kitorg..

Dan.. pada mlm tu jugak diadakan juga pertandingan Jejaka Tampan.. ataupun Lelaki MASKULIN.. hehehe... dan ini adalah pemenangnye...

Mcm james Bond...


Dan ini adalah persembahan pentas yg terakhir.. nyanyian dari grup Pegawai.. lagu acapella.. Stand By Me..


Abis je acara persembahan pentas.. dan juri-juri pun sibuk membuat penilaian terhadap persembahan dan memberi markah.. Sementara tu.. dance floor telah dibuka.. apa lagi.. big boss kata.. semua skali shuffle... pergghhh.. jgn tak caya.. kt sini pun bleh joget shuffle.. korg tgk ni...

Siap brek dance lagi...

tetibe.. eh..eh... sape tu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V
jangan ingat aku tak reti shuffle.... hahahaha..

See the leg la.... hikksss..

lebih 15 tahun aku tak buat brek dance.. naik sakit tulang blkg aku... hahaha.. nasib baik la aku penah blajar joget rap dulu.. hehehe...


Lepas abis semua acara penyampaian hadiah kepada pemenang2.. lebih kira lebih kurang kul 3 pagi jgak la baru abis majlis.. perggghhh.. letih.. anyway.. itu lah serba skit yang aku nak kongsi pasal sambutan New Year di Bumi Lubnan ni.. terutama di Kem UNP 6-43, Tibnin Lebanon.. dan dalam suka tu aku masih lagi bersedih coz tak dapat nak selebret sama-sama dgn mamairfan.. insyallah.. New year utk next year aku akan bersama-sama dgn mamairfan..


Then.. bila nak blk tu ada org tanya aku.. apa azam aku tahun baru ni.. ermmm.. AZAM???.. juz want to be with my lovely mamairfan and Irfan... dan menyelesaikan azam-azam aku yg lepas2.. hehehehe.. Peace No War.. Adios..

-papairfan-

18 ulasan:

Gen2Merah berkata...

Lebanon.. Bila agaknya boleh sampai sini ya.. hehehe

Cik Eka berkata...

eka tagg akak..

http://ekahafizy.blogspot.com/2011/01/award-first-2011.html

MAPPIAU berkata...

Selamat Tahun Baru Sayang,

Love U So Much 4 Ever

errrr shuffle??????

mie berkata...

wow!!
memang meriah..
macam2 akiviti ada...

sekamar rindu berkata...

salam..


wow...wow...wow....sampai 5 ekor kambing terkorban tu...hehe ** suka ayat terkorban buat BBQ..

saya dapat rasakan..seolah-olah saya pun join sama makan daging kambing BBQ yg best tu..


best..best//

syira aka sepatu hijau berkata...

salam


wah beshnya akak :D

qushaira berkata...

wahh..nmpk seronok....vdeo xde ke..hee

Tanpa Nama berkata...

Gen2 Merah: insyallah kalu cikgu join mana2 persatuan bulan sabit antarabangsa maybe ada pluang..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

mamairfan: errr..errr.. dolu dolu penah blajo masa zaman rap.. hehehehe.. anyway love u.. miss u..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

mie: mmg tu yg terbaek utk MALBATT 2 di sini..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

SR: nasib baik kambing2 tu dah terkorban.. sbb ada byk lagi kambing yg sudi mengorbankan diri utk kitorg buat BBQ mlm tu.. hehehe..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

Syira; kelebihan sambutan disini adalah tiada upacara khalwat atau merempit semasa dan selepas sambutan... hehehe..

-papairfan-

Tanpa Nama berkata...

qusaira; dah cube upload tp tak lepas la.. coz line kt sini mcm hampeh..

-papairfan-

Kalamhati berkata...

seronok baca citer org lubnan..=)

Tanpa Nama berkata...

kalamhati: mekasih coz sentiasa menyokong crita2 org di bumi lubnan ni.. juz utk dikongsi bersama..


-papairfan-

anakibu berkata...

time nie kembar 3 "ayah" bertugas....dgr dr jauh jer depa dok hapy2........amigos

Afizz berkata...

alamak , besaunye kambing tu!
mesti meriah sambutan kat sana :D

Tanpa Nama berkata...

anakibu: takpe.. janji ko dpt gak mkn kambing BBQ tu..

Afizz: mmg besau.. 5 ekor tu.. mkn utk 200 org.. walaupun tak ramai tp hapening abis..

-papairfan-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...