SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Ahad, 16 Januari 2011

Satu Hari di Hari Raya Eh silap... Hari Sabtu :P

Semalam dalam tengahari macam tuh aku, irfan ngan adik aku yang no 3 terjah hospital putrajaya. Pegi sane sebab nak pegi melawat adik aku yang no 2 warded (brape banyak adik ko ni weii :P)

Ekceli adik aku tuh tengah mengandung 5 bulan, ntah kenape ntah tetibe tekanan darah die tinggi dari hari jumaat lagi. Tu yang kene warded tuh. Then semalam mase pegi tengok die kat hospital, adik aku bagitau yang tekanan darah die dah normal alhamdulillah. Cume nak tunggu hari ni tengok result camne.


Hahaha sempat lagi tu irfan bergamba ngan makngah die sambil belajar buat peace hihihi.



Hahaha irfan yang masih dalam cubaan nak buat peace, bengkang bengkok die buat jari die nak kasik buat itu peace hahahaha.


Budak tecik nih macam biase la tak reti duduk diam tau, ade jer aktiviti die nak buat, agaknyer kat vontot tuh ade cacing ke hape agak eh. Ni time ni die belum panas enjin lagi nih, reti la lagi duduk ontok2.


Haaaa tu tu die dah start nak overhaul dah enjin die. Time ni die tengah dok leka usha baby kat katil belah depan. Usha2 takpe irfan nak lebih2 mintak kat papa (eh apekah?? hak hak hak :P)



Tengok tuh dah puas usha kat bawah, panjat pulak atas kerusi, eceh tu tengah mikir ape tu nak oiiii, mikir macam mane nak mintak adik kah? :P muahahahaha.


Dalam 1/2 jam bla bla bla pastu aku terus pegi alamanda pulak sebab mau carik sapedek dengan nak beli barang2 rumah sikit (kot la sikit kot la :P)


Sampai2 jer alamanda belah2 bawah memang takde paking, sume fully booked, jadinyer kene la paking kete sampai belah atas nun haaa. Eh ramai jugak eh orang yang suke terjah alamanda nih, ingatkan aku jer akekekeke :P (ni namenyer ayat nak sedapkan hati sendiri sebab tak dapat nak pegi mane :P)



Irfan kalau masuk lif memang eksited die lain macam sikit, tu yang kene pegang bagi die behave sikit, kalau tak kang die main terjah jer mau kuar tau ish ish ish.



Tengah2 aku dok ralit capai lempar barang, tetibe irfan cakap nak "nkutt, nak nkuttt" (nak biskut nak biskut). Hok aloh lapar yea nak siannyer anak mama nih. Nak tak nak terpaksela bukak biskut tiger tuh kasi die sapedek. Terpakse la pegi bayar dulu biskut tu kat kaunter.
 



Alololo lapar giler wei anak aku, siannyer kemain beriye lagi tu haaa die makan nkutt hahahahaha 



 Sambil makan sambil buat muke, senonoh sangat la tu buat muke macam eh? hadoiiiila


Lepas dah setel menkuruskan purse, terus terjah mekdi pulak tapau makan laparrrrr laparrrr laparrrrr. Sementara aku tapau makan irfan ikut mak lang die tak tau pegi mane hahahaha. Dah setel jer tapau makan terus mate pusing 360 darjah carik mane irfan.


Sekali...
.

.

.

.

.

.

.

.

.
V






Hohohoho dapek main bende alah tuh memang alkonfem la susah nak benti main nih, adehhhhh. Nak tak nak terpakse layankan jugak la ini budak tecik nih main. Kemain beriye lagi tu haaaaa, tapi kan kalau takde ramai orang ni konpem aku pun nak join sekakipayung ngan irfan naik tuh, macam layan gak tau tengok kete tuh terhangguk hangguk wakakaakaka. 


Yela time aku kecik2 dulu maneade mende ni sume, alaaaa korang aku tak kisah korang nak gelakkan aku ,tak kisah pun gelak la gelak la (sambil buat muke tahan nanges :()

Dah dah cukup2 la tuh gelakkan aku tuh, hamboiii aku bagi peluang gelakkan aku kemain lagi eh hek hek hek :P.





Sampai2 jer umah terus kebuluq laparrr ape lagi terus terkam la itu cikenmexdulax yamyamyam, eh lupe lak jemput makan yeh korang, kalau nak sikit pegi mintak kat mekdi yea, wakakakakakaka :P. (kasi can aku nak gelakkan korang pulak muahahaha :P). Eh tetibe jer eh, gilo ko apo ko ni diana ;P.


Ni namenyer entri takde motip layannnnnkan jela eh ngeh ngeh ngeh :P.

-mamairfan-

22 ulasan:

Hanim Mahali berkata...

Irfan naik bas sekolah salah hari lah....tehehe... sonok betol mak irfan... Irfan muka tak de perasaan... =.=

Amirah Yusof berkata...

ok la tuh ada motifnya ..hihi..irfan nak adik tu kak..

MAPPIAU berkata...

@Hanim Mahali

hahaha tu la tuh, budak tecik tuh memang suke tau amik gamba ngan muke takde perahsantan huhuhu :P

MAPPIAU berkata...

@Amirah Yusof

tula pasal, kenela mama ngan papa die bekerja overtime nih wakakaka :P

Kalamhati berkata...

seronoknyeee jalan2..soping2..hehe

Sham berkata...

haha irfan ni macam shahmin gak...jumpa lori ke bas ke keta ke...mesti nak layan...skang tiap kali g tempat2 gitu mesti standby syiling bebanyak...

sekamar rindu berkata...

salam...

sejujurnya Irfan sangat encem orangnya....

suka tengok dia naik bas tu...sukanyaa...dia tu..

:)

Tanpa Nama berkata...

wahhh.. irfan tak sabo nak g skolah ke.. sabo2 yea ifan.. ckp pun pelat lg cmne nak g skolah.. hehehe.. uikkss.. mamairfan mkn sorang.. nak mekdi jgakkkk...


-papairfan-

MAPPIAU berkata...

@Kalamhati

jalan2 soping2 memang seronok, tapi tang nak mengkuruskan purse yang tak beronok2 huhuhu

MAPPIAU berkata...

@Sham

haah memang pun, memang dah standby duit syiling 2 guni dah time nak lalu situ wakakakaa

MAPPIAU berkata...

@sekamar rindu

hehehe mekacih cekgu hihihi (kembang kempis dah ni idung ngeh ngeh ngeh)

memang die happy sangat cekgu kalau dapat jalan hihihi

MAPPIAU berkata...

@Tanpa Nama

blueekkk nak balik la copek, bukan tsetakak mekdi..kehepci, kennyrogers, bla bla bla sume boleh okeyyy muahahaha :P

niesz berkata...

comel nye..siap jd driver bus lagi..hehehe..

Mata Hati berkata...

tu dia...mama nya tgh mkn burger.
saya pun suka mkn burger. selalu beli kat tepi jalan jer sbb lebih murah. sekali mkn confirm 2-3 bijik..hehehe

apesal irfan buat muka mcm tu.. cam tension jer..

mie berkata...

tu dia!!!
kena gi terjah mcd juga ni..
heheee

MAPPIAU berkata...

@niesz

driver bas tak makan saman tuh hihihi

MAPPIAU berkata...

@Mata Hati

wau 2 3 bijik, perrgggh sedap tuh, kalau mama die makan tuh siap kenyang dari petang membawa ke pagi tuh hahahaa.

irfan buat muke macam tuh tensen lapaq sangat, pehtu omak eh tak reti2 nak balik cepat muahahaha.

MAPPIAU berkata...

@mie

harus mie harus, hihihi dan diwajibkan beli untuk akhakk sekali hikhikhik :P

kayyana berkata...

kak, bini tulang bru 5 bulan ea... ingatkan da nak bersalin lah..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

bahaya gakkan darah tinggi masa preggy..tapi budak tecik tuh buleh menurunkan darah yang tinggi=)

bestnyer burger mcD..lapar plak.huhuh

MAPPIAU berkata...

@kayyana

haah dik baru 5 bulan hujung bulan 5 nanti insyaallah due :)

MAPPIAU berkata...

@wan nurul hezrina abd halim

yup darah tinggi memang bahaye kalau preggy, saye dulu disebabkan tekanan darah tinggi tetiber naik mase 38 minggu la kene induce untuk beranak hadoiiiii tatit oooo huhuhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...