SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 12 Januari 2011

TAHUKAH ANDA..

Salamekum.. seperti biasa setiap malam sblm tido aku akan sentiasa mengupdatekan blog ni.. tp smlm aku tak sempat nak update coz blk lewat la.. byk kelije.. so, tadi masa aku tgh godek2 kt dalam laptop aku ni.. tetibe aku jumpa lak citer ni.. aku pun tak tau masa bila ada bende ni. kt dalam laptop aku. kalu korang dah baca.. tak kira la.. korang baca skali lagi jgak.. (tahap paksa tu... hehehe..) cekidout..


  • Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

  • Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

  • Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

  • Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

  • Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

  • Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

  • Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca buletin ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku.


hehehehehheheheheheeh....... ....Sentuh la telinga korang ngan siku sampai ia kena.......Tak normal  la korang maknanya.. hahaha.. Peace No war.. zassssss..

-papairfan-

22 ulasan:

apezs shah berkata...

Salam

Kak tettttttttt mengong dah saya membaca ni.. Kesahnya kan.. Macam tahu2 je saya tgh test sentuh telingan guna siku.. Mootep..:p

Best part 2 tu. Burung punya sarang ada alamat erk. Ahakz..;)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

pagi2 dak nk tergelak baca N3 ni..hehehe

Siti Safiyyah berkata...

suke ayat no.3 tu..hahaha LOL

pssttt..dah tuka header eh?background pun camdah lain sikit tapi still kekalkan 3 kaler tu..cantik! ni jeles ni..kuikui ;)

::FAIZ FARISH:: berkata...

hahahahaha, kejap aku nak sambung gelak... hahahahahahah

nora berkata...

hahahahhahaha

japjapjap yg pasal nasi ayam tu setuju bangattt

bila nk belanje i ni lalallala

uncle berkata...

dengar ek jawapan uncle

1. boleh sentuh telingannya sendiri dengan mengguankan siku orang

2. dia takkan pulang ke sarang akibat dimasukkan kedalam kuali.

3. kecuali pelempang yang membolehkan dia terus ke ICU ..hanya sambung tiub makanan dlm jer..doktor masa tu kat kasi makan lempeng.

4. letrik akan aktif jua jika kita curik kabel jiran sebelah

5.orang gila pun..dan orang-orang yg letak di tepi bendang

6. pasal nasi ayam uncle setuju

7. untie dah siku kepala uncle sebab masih belum mandi lagi hahahaha

Hanis MY berkata...

Haluu mama irfan sy paling suka part nasi ayam tu owhh teringat nasi ayam yg sodap...huhu..

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

hahaha jangan mengong2 dik, kang camne ko nak balik kat belog ko balik kang hahaha.

burung alaf baru kot dik wakaka :P

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

silekan bergelak2 silekan, (eh macam nak tergelak jugak la harharhar haa gelak sopan tuh hihihi)

MAPPIAU berkata...

@Siti Safiyyah

hehehe mekacih, biase2 jer header tuh dik, papairfan yang rajin menggodek headar tuh hehe. anyway tengkiu sudi singgah sini yea :)

*mode:tengah kembang buntuit* hahaha :P

MAPPIAU berkata...

@::FAIZ FARISH::

eh eh akak nak join sepayung jugak lah wei muahahahahahaa wakakakkakakka ngeh ngeh ngeh ngeh

haaaaaaa kuar dah gelak tak sopan akhakkk tauu :P

anakibu berkata...

Betul la......kenyataan yang last tue buat kembar 3 "ayah" tegelak sorang2 kat opis sebab nak sentuh siku kat telinga..waaaaaaaaaaakkakakakakakak

MAPPIAU berkata...

@nora

eerrr errr errr (sambil melangkah 3 tapak ke belakang nak lariksssssss hahaha)

MAPPIAU berkata...

@uncle

wakakakaka uncleeee!!! jawapan yang no 7 tu saye suke.. saye suke wakakaka

patut la ade bauuu masheemmmmm muahahaha :P

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

yeahhh dik akhak pun tetibe craving nasi ayam dah ni haaaaa hahahaha

apezs shah berkata...

hahaaha kak boleh je balik..
mak aih ada brung alaf baru.. fuhh hebat.!

Tanpa Nama berkata...

ankibu: bkn ko ke yg nak kene blanja aku.. hehehe.. ko nak medal dancon ke tak nak ni.. hehehe..


-papairfan-

eqbalzack berkata...

a'ah...betul laa...tak boleh. hehe

MAPPIAU berkata...

@eqbalzack

hehehe dah cube bape kali dah tuh?? hiks

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

huhuhu tau takpe hehehe

sekamar rindu berkata...

salam...singgah komen saat terjaga dari tido..jam 2.00am


burung lebih kurang sama juga dengan penyi..walaupun penyu dah "berenang" jauh mengelilingi satu dunia, namun saat untuk bertelor pasti kembali ke Rantau Abang...

sangat suka entri ni..puan..

MAPPIAU berkata...

@sekamar rindu

hamboiiii cekgu terjage... terus terjah sini terharunyer hehehe thanks :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...