SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 23 Februari 2011

Berjimba2 Main Air Kat Bukit Gambang Waterpark :)

Lepas jer abis dinner malam tuh, kiteorang terus zasss balik bilik tido laju2 sebab esoknyer masing2 dah niat nak bangun pepagi nak pergi berfoya2 main air pulak kat Bukit Gambang Waterpark. Alih2 kiteorang same bangun ngan matahari daa hahaha, eh tapi takpekan sebab dah niat malam tu kan nak bangun awal kire dimaafkan la kan akekeke. 

Eh cop cop tapi kadang2 matahari kul 10 pagi dah muncul kan, haaa kire boleh masuk kategori pagi la tuh kiteorang bangun kan kan kan (hahahaha alasan orang yang tak reti bahase nak terima kenyataan memang macam tuh :P)


Pagi tu bile irfan tau jer yang kiteorang nak bawak die pegi main air, kemain eksited lagi die okeh tak lekang la kat mulut dok cakap "mamaaaa nak nkuttt takk" (mama nak ikut boleh tak) hahaha. Takut sangat kene tinggal gamaknyer hihihi.





Kiteorang pergi kat waterpark tuh juz naik tram tu jer, sebab dah dekat kan. Eh tapi dekat2 pun kalau jalan kaki mau lenjun jugak ketiak okeyyyy hahaha. Kalau tak silap aku tambang naik tram tuh pergi balik sehenget irfan free hehehe.




Yeayy!! nak sampai dah ngeh ngeh ngeh ( eh ni irfan tau yang cakap cecaye cecaye hahahaha :P)




Wokeh sampai sudah!! cecube peratikan si irfan tuh, sebenarnye die tak rela tuh nak bergambar sebab hati die dah tak keruan lagi dah nak masuk dalam main air, tapi mama eh pakse jugekkk hahahaha.

 
 sumber gambar dari kapt Meor (member papairfan)

Kiteorang masuk jer kat dalam waterpark tuh memang terus bawak irfan main kat tempat ni dulu aka tempat ikan muntoh belahak hahahaha (pandai2 jer bagi name sendiri :P). Ingatkan irfan eksited la kan nak main kat area ikan muntoh tuh, tapiiii hampeh boleh pulak die takut takmo masuk dalam air tuh bile tengok ikan tuh muntoh belahak sabo je la haih.

Last2 juz omak eh ngan bapak eh yo yang gediks2 tunggu kat bawah ikan muntoh tuh hahahaha. Time nih irfan dah takmo dah masuk dalam air sebab takut. Die juz nak berdukung jer tu yang omak ngan bapak eh beriye basah lenjun tuh, baru lepas kene siram ngan ikan muntoh hahahaha.

Lepas cubaan pujuk2 irfan masuk dalam air takmo jugak, last2 kiteorang pas irfan kat salah sorang geng papairfan yang ade jugak kat situ hari tuh untuk jage irfan kejap

sebab............
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V


Ni nak bagi peringatan nih jangan nak kutuk lebey2 okeyyyy, kutuk2 manje takpe muahahaha :P






Hahahaha sebab due laki bini tuh dah kemaruk nak naik bende alah nih (series aku tak ingat name permainan ni hape :P) wakakaka. Padahal si bini tuh sebenarnye dah hampir2 nak ilang nyawe dah sebab takut naik bende tuh hahahaha. Tengoklah tu papairfan sompek lagi tuh kontrol senyum tak perlu kate ape2 (eh? :P) time salah sorang pekerja kat waterpark tuh amikkan gamba kiteorang.

Owh sile abaikan jela roman si bini eh yang hover penakut tu yeh hahahahaha. Uiii ngeri ko aku naik bende alah tuh sampai senget benget muke aku tahan kecut perut sebab meluncur laju hikhikhik.

Dalam kul 2 lebih macam tuh kiteorang pun beransur pulih untuk balik bilik kemas2 barang. Dan destinasi seterusnye ke Genting pulekkkkk muahahaha (berjalan sakan kau akekeke :P).


-mamairfan-

34 ulasan:

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wah seronoknya..nak2 cik abang alik=)hati ngah berbunga2 katanya yana=)enjoy ur day kay.

apezs shah berkata...

pergh kak...
sakan habis.. ni jeles, nak g mandi juga uwaaaaaaaaa....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

tak mo tngk n baca...(padahal jeles gila...)
kakD pun tak penah sampai lg ini tempat...huhuhuhuhu..sedeynya...

chenta hatie berkata...

seronok ang yer piau, hehe:P

Hanis MY berkata...

ahauwwww syokknyaaaaa i jeles ok nak duduk bawah kepala ikan muntah belahak jugakkkk huwaa... baguslah dia sediakan tram tu murah je...

eh santek apa gambar akak voguetivass tu candid yg cun nampak menyeronokkan sampaikan hanis pun tergedik nk g jugekss....huuu

Fadzli Amir berkata...

hehehe..tengok muke pun tau, yg mamairfan tu penakut...terbalik pulak dgn saya, cik wife pulak berani naik mende2 macam ni..kalu pegi genting tu semua dia naik dgn selamba je...sedangkan cik asben dia ni siap berdoa2 lagi....

MAPPIAU berkata...

@wan nurul hezrina abd halim

hehehe tu la tuh sebelum ni beronok2 ngan irfan jer, ni skang bertigeronok ngan papairfan die pulak hihihihi

anyway mekacih yea :)

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

moh kite pegi kat kolam renang presint 9 nak? akekeke :P

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

takpe kakD tak yah tengok dan bace, jengah jer okeh hahaha (saje nak bagi kakD jeles lagi akekeke :P)

MAPPIAU berkata...

@chenta hatie

hehehe 9 bulan tak beronok2 la ni baru nak bertigeronok lorrr hihihi :)

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

vavava ai loiikeee okeh gediks2 nih nanti dah balik malaysia roger2 okeh boleh kite bergediks2 sakan sampai lebammm pulekkk okehhh wakakaka :P

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

hahaha tu la tuh, jangan tak tau mama die nih sebelum naik bende tuh siap bace ayat qursi bagai okeh, pastu mase dalam salur luncur tuh sempat lagi mengucap!! hahaha giler kental punyer penakut.

dwaty berkata...

wah2.... honeymoon nampak... dating,dating juga... jagn lupa kat anak... hehehe

mie berkata...

wow!!
gambar meluncur tu....
nampak amcam pasangan remaja baru nak bercinta...
romantik tu...

hahaahaaaa

anakibu berkata...

diving set tak pakai ker...lg gempak klu pakai kat water park tu....silap2 masuk metro...

nelly berkata...

wah .syoknya ..

✿etiey erywan✿ berkata...

wah syoknya! jeles u.. nak kena pergi jugaklah nati. tak gayat ehh? ohw daku tersangatlah gayat

MAPPIAU berkata...

@dwaty

owh insap tetibe hiks

MAPPIAU berkata...

@mie

vavava ai likeee jugekkk hihihi (terus sengeh sampai tinger hiks)

MAPPIAU berkata...

@anakibu

hahaha buang tebiat papairfan nak pakai diving set kat situ, konpem irfan tak ngaku tu bapak eh kang akekeke :P

MAPPIAU berkata...

@nelly

ehehe boleh la dik syok sikit2

MAPPIAU berkata...

@✿etiey erywan✿

maunyer tak gayat, gayat jugek seh, tapi saje kontrol buat2 tak nampak gayat. padahal dalam hati uiiiiiiii kecutttttt seiii hahaha

mekchu berkata...

tuh dia gmbr ikan muntah.. gmbr tu mmg wajib ada kalo gi gambang.. sbb masuk2 je dah nmpk ikan tu dulu kan..

mekchu dulu tak merasa main gelongsor tu semua.. sengsorang kena jaga najmi & kakak nabila.. (tiba2 ada 2 anak)..gile tak cukup tangan.. dah la musim hujan.. mmg ketap bibir je la time tu..

IDAZS berkata...

seronoknya main air. tapi saya penakut kalau main yang luncur-luncur gitu

L.e.y.h.a berkata...

vavavavvavaa.....hai makwe rajnikath!!!

hahahahaha.....

sekamar rindu berkata...

salam.....

sangat bestnyaa main gelunsur mcm ni...

dulu pernah rasa di A FAMOSA..

best...aaaaaaaa......terpancar kebahgiaan puan..

semoga Allah swt memberi kebahagiaan sehingga ke akhir hayat..'

amin

MAPPIAU berkata...

@mekchu

alaaa kesiannyer mekchu, dah sampai tak boleh nak bergediks2 main tu sume kan. Eh terernyer akak tibe2 ade anak ekpress hahahaha.

Takpe kak lenkali boleh terjah lagi tuh. Kiteorang pun tak abis gak terjah sume. ehehehe

MAPPIAU berkata...

@IDAZS

saye pun penakut sebenarnye, tapi menjeles tengok papairfan naik sorang punyer pasal tu yang buat konon2 tak takut tuh.

padahallll sikit lagi nak terkencing dalam seluar hahahaha.

MAPPIAU berkata...

@L.e.y.h.a

hahaha ok what hensem jugakk okehhh wakakaka :P

MAPPIAU berkata...

@sekamar rindu

owh ye ker, kami pun penah sampai di A Farmosa tuh memang seronok sangat bile bersukaria dengan keluarge nih hehehe

terima kasih cekgu doakan kebahagiaan kami :))

nora berkata...

hahahhaa kesian irfan
teserlah kena paksa tangkap gambar

MAPPIAU berkata...

@nora

hahaha tau takpe

kayyana berkata...

erm... buruks seh muke yg nampaknye sgt teruja.. lupe irfan kt mne ye... hahahha... sape la yg amek gambo tuh..

MAPPIAU berkata...

@kayyana

oiittt apesal tetibe ko nak jadi tersangat berterus terang ni weiii tsk tsk tsk (tetibe tak boleh terima kenyataan ahahahaha)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...