SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 24 Februari 2011

Dari Gambang Membawa Ke Genting Pulok :D

Hahaha tajuk ntahhape2 sudah, series kalau buat entri tang tajuk la paling sengal skali aku nak pikir. Tapi takpe asalkan tujuan dan maksud bersatu sudah (vavava ayat!! aku pun tak sangke hahahaha sengal sudah :P).

Eh ni macam dah lari tajuk, tak pahammm :P. Alkisahnye lepas kiteorang berjimba sakan mandi manda kat Bukit Gambang Waterpark tu kan, lebih kurang kul 2 petang macam tuh kiteorang pun sedar diri untuk mengundurkan diri dari situ. Balik bilik zasss mandi2 sume (eh mandi lagi :P) zasss tukar baju, zasss kemas2 barang (hahaha senangnye hidup sume main zasss2 je yek :P).

Lepas dah siap2 sume kiteorang pun meneruskan perjalanan ke Genting Highlands pulok ngehehehe. Yela kan dah alang2 ontheway nak balik putrajaya tuh memang lalu genting, macam serba salah la pulok kalau tak singgah (eh ape kene mengene ntah hahaha layannnn :P).



Kiteorang sampai genting dalam lewat petang rasenyer dekat2 nak pukul 7 camtu. Ingatkan nak naik cable car tapi tak sempat. Jadinyer kiteorang juz main kat indoor games jer malam tuh sementara nak tunggu member papairfan datang untuk cek in bilik.




Mase ni kiteorang naik yang pusing2 macam kincir angin tu rasenyer. Time ni sebenarnye masing2 dah penat, yela kan dah siangnyer masing2 tak henggat donia main air, tu yang muke masing2 nampak ponek ya hamat tuh.




Haaa tu irfan tu dah nak start meragam la tuh sebab penat (eh ke die fedup nak layan omak ngan bapak dok gelenyar berfotogediks bagai hahahaha).




Hurmmm takpe takpe, dah irfan maleh nak bergamba biar omak ngan bapak eh yang feeling2 macam ore tongah bercinto amik gamba muahahahaha :P (muntohh!!). Arggghhh!! time ni muke aku dah nampak dah nak sunburn hasil berjemur tengah panas time mandi siangnyer tuh tsk tsk tsk. Papairfan jer yang menten warne kulit die mencikkk tauuu!!. Nasib baik la dah kawen, haaa takde pemulangan wang hantaran ye bangggg akekeke motip? :P.




Irfan macam biasak la kalau main kat dalam indoor games ni, musti kereta kecik yang keliling eifel tower tu yang menjadi pooojaaaaan hati die. Sampaikan 4 5 6 kali okeh die duk mengulang naik kete tuh ish ish ish. Ececece kemain lagi gaye ko irfan! hahahaha.

Tak lame pun kiteorang main dalam nih, sebab masing2 dah pewai sangat dah. Alih2 dalam kul 9 lebih macam tuh member papairfan pun sampai then kiteorang terus zassss cek in kat hotel first world, pastu masing2 terus kroohhhhh kroohhhhh kroohhhhh tak hengat ape dah. Esoknyer mau terjah outdoor games pulok muahahaha.

Eh dah tido kan apelagi bersambung la hahahaha, jangan mare haaaa ngeh ngeh ngeh :P.

Okeh tata!! hikhikhik.

-mamairfan-

31 ulasan:

apezs shah berkata...

salam

wah wahhh mmg kak ni bercuti sakan kan... perghh best juga ni, rituu kite hehe... fulaweih kak ape kena kalau xsinggah genting kak? haha.. mmg bab tajuk pening nak pilih.

mekchu berkata...

mmg berbaloi lah kehilangan diana beberapa hari dulu.. berjalan sakan rupanya....

Hanis MY berkata...

bestnyaaa g genting! i likeeee tak pernah pergi lagi hokayyy... irfan nampak cm goodboy je sebab takde gambar noti... kita tunggu esok irfan buat akak bertukar ke tak hehe..

Fadzli Amir berkata...

Ingat lagi masa memula dtg sini ngan cik wife..jln melilau, siap sesat2 lagi....kaki jgn cakap la...sakit macam nak tercabut...hehhehe

mie berkata...

uiihh!!
ni nak pergi taman tema genting ataupun nak tido akt first world hotel?

heheheheee

mie berkata...

uiihh!!
ni nak pergi taman tema genting ataupun nak tido akt first world hotel?

heheheheee

DIDA-SOBRIE-MISHA berkata...

ai kak D ni enjoy sakan nampak!!
sronoknyer gi jln2, yela kan, nak byr utang time papairfan dok jauh..kan..kan..hehehe...

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

ngehngehngeh tu la pasal dik, lame bebenor tak kiteorang tak pigi bercoti2 nih kan, sekali pegi hambekk kauu hahahaha.

takde kene ape pun dik saje jer bagi alasan nak singgah jugekk akekeke :P

MAPPIAU berkata...

@mekchu

hahaha dah macam iklan pulok!

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

hurrrmm tu la tuh, die dah penat bateri dah lemau tu yang kurang sikit die punyer peel. esok punyer cerite? hahaha paham2 sudah..

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

haah la datang bape kali pun memang akan sesat jugak tau kat genting tuh, bosa ya hamat kawasan die, tang kaki lenguh tu tak yah cakap la memang rase nak berkaki ayam jer jalan kalau boleh hiks.

MAPPIAU berkata...

@mie

due2 nak jugekkk, tamak la katekan ngehehehehe :P.

MAPPIAU berkata...

@DIDA-SOBRIE-MISHA

vavavava pandaiiiinyer ko misha mana tau nih? akekeke :P

zati embong berkata...

alamak sis,rindu mahu ke genting jugak.bestnya. O.o

IDAZS berkata...

seronoknyaaaaa.

kami pun nak pergi sana weekend nie. cik suami ada dinner, alang-alang tumpang sekaki. kehkehkeh!

tak sabar tunggu entri seterusnya. Baca penagalaman org dulu, cari informasi ;)

Sham berkata...

wah semua main zasss je...mcm gerak kilat jer...heee...

MAPPIAU berkata...

@zati embong

apelagi pergi terjah cepat2 dik ehehe

MAPPIAU berkata...

@IDAZS

wah!! seronok tuh, selamat bersokaaa ria di genting nanti yea hihihi :)

MAPPIAU berkata...

@Sham

hahaha tau takpe

nelly berkata...

Eceh ..comelnya dak tu !!
=D

✿etiey erywan✿ berkata...

wahhh besttt... 40 minit dari rumah. kadang pernah balik hari je

tehr berkata...

deretan entri cuti2 malaysia
selamat bercuti dan bergembira

sissyira berkata...

salam

asalkan bersama yang tersayang penat pun rasa tak penat kan =)

nora berkata...

tak kira tak kira nk marah gak

nak marah ni nak marah ni

MAPPIAU berkata...

@nelly

ehehe mekacih :)

MAPPIAU berkata...

@✿etiey erywan✿

wah!! memang best bergande2 tuh hihi

MAPPIAU berkata...

@tehr

hahaha nanti boleh dijadikan kenangan sume nih hihihi

MAPPIAU berkata...

@sissyira

haah betul tuh dik, bile bersame yang tersayang ape saje menjadi bahagie ehehe

MAPPIAU berkata...

@nora

marah la marah la marah la lalalalala :P

kayyana berkata...

wah.. g genting.. giler lah..

MAPPIAU berkata...

@kayyana

ape??? pegi genting boleh jadi gile?? ooooo nak tipu yeh :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...