SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 16 Februari 2011

Dari Putrajaya Membawa Ke Gambang :)

Hahaha tajuk ntahhape2 layankan jela eh :P. Alkisahnyer hari Sabtu tuh pagi2 morning lagi kiteorang dah ke Kuantan, sebab belah malamnyer papairfan ade majlis farewell untuk semua anggota Malbatt 2 bersama family masing2. Farewell tu buat kat Bukit Gambang Resort jadinyer ke sane la kiteorang hehehe.



Kiteorang gerak lebih dan kurang pukul 8.45 pagi macam tuh, sebab tu muke masing2 muke baru bangun tido hahaha.Dengan muke irfan nyer yang masih kepuh dek bedak, awal pagi la katekan muke masih suci putih lagi hahahaha (motip? ontah aku pun tak tau :P).




Highway karak time tuh lengang giler tak banyak kete sangat, sebab still awal pagi kan ape lagi syiokkk la papairfan bawak kete ala2 too fast too furious. Giler kecut okeh perut hakuuuu terus terbantut niat nak membute secare besar besaran sabo je la haihh (eh ke memang tu motip papairfan saje tak nak bagi aku tido? wahhh ni boleh mengundang sentap nih :P hinss hinss hinss).



Kiteorang berenti kat hentian termerloh untuk menyetelkan air yang dah penuh kat pundi kencing disamping membeli bahan kudapan, sobab penumpang yang terbantut niat nak tido tadi tuh dah start membebel lapo hahahaha :P.



Mamat ni pulak dari bentong start tido sampai kat hentian termerloh baru terjage, lepas terjage buat muke toye tengoklah tuh kemain tobal muncung die buek hahahaha.



Lepas dah setel beli bekalan untuk perut, kiteorang pun meneruskan perjalanan (eceh tetibe skema :P). Time nih irfan tak nak tido dah, bile die tak nak tido haaaaaaaaaaa ape lagi die pun start la buat aksi bagai. Tak caye?? cetengok cetengok hahahaha :P




Haaa tu die dah start nak buat perangai la tuh








Hamboiiii kemain hebat lagi ko irfan sampai ko kakikan kat muke bapak ko, haaaa tengok tuh muko omak eh dah nak start jadi reksasa dah tuh haa haa.


Lepas omak eh dah keluar suare memetir baru hegeh2 die nak turunkan kaki tuh, eeeiiii budak nih ade jer peel die nak bagi omak eh bertukar jadi reksase tau grrrrrr.



Eh tetibe dah sampai pintu bilik la pulak ngeh ngeh ngeh ape lagi bersambung la weiii dah sampai bilik dah tuh  paham2 la yeh teeeeeeeeeeettttttttttt muahahaha :P.

Dah tata kang aku sambung balik lalalalala :P.

-mamairfan-

33 ulasan:

cik puan akish berkata...

tu diaaa....irfan boring tahap cipan punye...\

dok kt tgh2 pon kaki pon bersilang pangkah..

hihihihi..=)

Gen2Merah berkata...

hehehehe... lucunya tgok gelagat anak tu..hehe

Fitrah Ayu Resources berkata...

jeng...jeng,,..jeng.....tutup mata...kikikikikikikii...

Cik Eka berkata...

hahahaha..akak ni..masuk bilik smbung tdo ker..eka pon p bercuti kat gambang gak bulan doblas ritu.mak ai paneh gile...smpi skang kaki hitam lagi berbelang cm kai setokin..eii jatuh saham..hahaha

wan nurul hezrina abd halim berkata...

bestnyer g bercuti..eh umah kat pjaya ker?kitepung sama umah kat pjaya p18.huhu..

huh dashyat sungguh irfan bagi kungfu kat papa dier=)

mie berkata...

wpw!!
muncung betul mulut irfan ni..
agak2 nya tabiat papairfan ke mamairfan yang ditiru..
ehheeeee

MAPPIAU berkata...

@cik puan akish

hahaha tu la pasal, ketap gigi jela mama eh nengok hadoiiii la huhu

MAPPIAU berkata...

@Gen2Merah

tu la tuh, penghilang bosan time dalam kete tapi kene ketap gigi la tahan hahahaha :P

MAPPIAU berkata...

@Fitrah Ayu Resources

tutup due2 belah mate tau, jangan ngelat!! hahahaha :P

MAPPIAU berkata...

@Cik Eka

haah kan kat gambang die punyer panas terik sikit, kaki, tangan, hidung akak abis sume berbelak hitam putih tauu...nasib baikla saham akak papairfan dah beli lame wakakaka :P

jadinyer takde pemulangan saham hahahaha

MAPPIAU berkata...

@wan nurul hezrina abd halim

haah kat putrajaya, dekat2 area picc duduk umah sewa.

owh presint 18 dekat dah tuh, boleh la pegi terjah nanti nih hihihi :P

tu la pasal tu gare2 banyak sangat tengok citer kungfu la tuh, abis muke bapak die tibai jugak hahaha

MAPPIAU berkata...

@mie

hahahaha soklan ko nih akak kene draf jawapan betul2 dulu nih wakakakaka :p (dalam cubaan nak menunding muncung kat papairfan akekekeke :P)

✿ etiey ✿ berkata...

wahh boleh tahan si irfan tu erk. lasaknya.. hehe bestnya g gambang. nanti upload banyak2 pic yer..

mekchu berkata...

ishh.. tak sabar nak tgk gmbr 'ikan muntah'.. hehehe.. kalo masuk waterpark wajib ada gambr ikan muntah tuh..

Cik Eka berkata...

hahaha..akak buleh la dah ade org beli saham..
eka ni kawen belom g..
menung sndiri tgk kaki,tgn,muka hitam..
siyes terik..akak mandi tak kat ikan pirana muntah tu..
waaa bergegar die punya percikan air

nazirulhazwan~ berkata...

fuh, kete persona! haha <--betol tak??

Hanis MY berkata...

syokknyaaa detim2 i likeee.... lawak la irfan tu kak... geram nak cubit2 pipi dia tu hehe.... ala i mana gambar pakai cepet itam tuuu.. motipp?? haha...

anakibu berkata...

papairfan muker dah gatal..driving jauh2..jd irfan tolong garu la pakai jari kaki...huhuhuhuhuhuhuhu

L.e.y.h.a berkata...

buat karangan ke ni kak? hahaha

niesz berkata...

owh..ganas nye die..hehe..best nye g jln2 kak.. :)

MAPPIAU berkata...

@✿ etiey ✿

tu la tuh, irfan kalau tak lasak memang tak lengkap la idup die hahaha

MAPPIAU berkata...

@mekchu

hahaha tak sempat pun bergamba ngan ikan muntah sebab irfan tetibe takut hahahah. last omak eh yang sorang2 syiok sendiri tunggu kat ikan muntoh tuh hahaha

MAPPIAU berkata...

@Cik Eka

hahaha musti la mandi eka, tapi akak sorang2 jer la irfan tetibe takut ngan ikan muntoh tuh hahaha

MAPPIAU berkata...

@nazirulhazwan~

eh eh jap jap eden cek balik ade ke soklan yang eden bagi untuk jawapan ang nih hahahaha

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

ni musti ko salah komen entri nih hahaha. ni ape motip nih nak bermotip2 nih wakakaka :P

MAPPIAU berkata...

@anakibu

hahahaha giler advance sampai garu muke gune kaki hahaha

MAPPIAU berkata...

@L.e.y.h.a

tak dik akak buat cerpen jer :P hahaha

MAPPIAU berkata...

@niesz

pegi jalan2 memang best tapi bile irfan buat peel memang lagi best nak jadi reksasa gorgon tau hahaha

Syafiq Rosli berkata...

wah sis nak ikut jgk..hehe

kayyana berkata...

cara irfan meluahkan perasaan rindu pada papanyer... mesti mama die yg ajar kan kan kan..

zati embong berkata...

kak, gambang la tempat jat menuntut ilmu selama 4 tahun tau O.o kecik kang bdr dia.hihi.pekan koboi, mujur dekat dgn kuantan.

zati embong berkata...

kak, gambang la tempat jat menuntut ilmu selama 4 tahun tau O.o kecik kang bdr dia.hihi.pekan koboi, mujur dekat dgn kuantan.

berita sengsasi berkata...

pernah sesat digambang!! nasib baik jumpa orng asli..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...