SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Selasa, 22 Februari 2011

Malbatt 2 Farewell Dinner

Vavava terperam lame pulak cerite pegi dinner kat kuantan ari tuh. Okeh lurus pada tujuan la yeh (hahaha alihbahasa :P). Lepas siangnyer kiteorang cek in bilik kat Bukit Gambang Resort tuh, dalam pukul 6 lebih macam tuh papairfan setel reheasal untuk show malamnyer nanti. 

Balik bilik terussss zasssss siap2 untuk dinner.


Mamat ni macam biasakla mane2 tempat tak reti duduk diam, ni musti atuk cacing ade dalam vontot die nih tau huhuhu ( eh ke die buhsan tunggu mama die siap lame gilosss tu yang buat aksi tuh wakakaka kantoi sudah :P)

Alaa irfan kene la paham mama kene la vouggithevassss, kalau tak nanti kempunan pulak anty hanis nak tengok, sebab tu la mama kene take time sikit nak siap tuh wakakaka motip? (Hanis sile jawab!! muahahaha :P)



Dalam kul 8 lebih macam tu kiteorang dah gerak ke dewan untuk majlis malam tuh. Sian irfan nampak muke die penat, tapi die tatap jugak mau lawan penat die tuh dan hasilnyer grrrrr, haisshh paham2 sendiri sudah la yea, mau sakit usus aku ingatkan balik peel die kang hohoho :P.




Papairfan pun tak ketinggalan jugak buat persembahan malam tuh, lepas jer abis die nyanyi die cakap die tujukan lagu OST lagenda budak setan tuh khas untuk aku, tapi series aku tak dengar bile mase papairfan cakap macam tuh. Nak tau sebab ape aku tak dengar? haaa meh sini acik habaq mai nih.




Macam biasak la alkonpemla mamat nih yang suke buat mama die bertukar kan. Tengah2 papa die syiok nyanyi tuh boleh pulak irfan sekuat2 suara nanges pastu dok cakap "papaaaaaa" "Papaaaaa" sikit lagi aku nak join irfan nanges same2 panggil "papaaaaa" "papaaaa" kat bawah pentas tu pulak tauu. Mak aiii vouggithevass ntah kemane tuju lagu pun ntah kemane. Alih2 bapak eh nyanyi syiokk sendiri kat atas pentas tuh, (hahaha takpe kejap lagi aku gesek2 papairfan mintak hampun wokeh muahahaha)



Tapi nasib baik la sepanjang aku kat Bukit Gambang Resort tuh ade si wani ni ha, tunang kepada Kapt Dosh (Geng papairfan) hahaha sori uollssss not available okeh muahaha :P. Kirenyer sepanjang kat sane wani la banyak teman kan aku dan tolong aku untuk kontrol kan si mamat irfan tu okeh. Yela dah papairfan sebok kan dengan persembahan malam tuh. Anyway Thanks dik :)).



Macam2 care okeh aku buat nak bagi mamat ni behave, tapi tak jugek tatap jugek die nak pegi same2 bergonjeng ngan papa die kat atas pentas tuh tau haduiiii haru haru. Tu aku senyum tuh hanye berpure2 okeh jangan la korang percaye sangat dengan adegan gamba tuh hahahaha ;P.



kembar 3 anak2 permata ibu pun ade jugak kat majlis tuh. Masing2 pelik antara satu sama lain  hahaha, irfan pun same konon2 jual mahal hahaha budak2 comel tau dieorang hehe.

Malam tuh ade jugak beberapa persembahan dari anggota Malbatt 2 nih. Antaranye



Persembahan dari Wisma Bintara, tarian twist, gaya okeh masing2 menari twist kemain terhuyung hayang lagi vontot memasing hikhikhik.



Tarian zapin pun ade, kemain terteleng2 lagi pale masing2 okeh ngeh ngeh ngeh.



Tarian kotak pun ade okeh, kreatif tau dieorang nih. Irfan bile nampak jer orang2 kotak tuh turun pentas tau pulak tuh die behave duduk ontok2 hahaha.




Dan persembahan di akhiri dengan nyanyian lagu2 dari semua anggota Malbatt 2. Semua serba hitam sebab tema untuk dinner malam tuh denim dan hitam (hehehe macam tau2 jer dieorang ni tau aku soooka hitam ngeh ngeh ngeh :P).



Dan sebelum maljlis berakhir sesi bergambar kenangan secara beramai2 pulak hehehe. Lepas dah setel majlis kiteorang pun terus zasssss balik bilik. Series wei abis satu badan aku lenguh2 menghandlekan irfan. Sampai bilik terus tido laju2, sebab esoknyer mau pigi berpoya2 kat Bukit Gambang waterpark pulak hoyehhhh.

Tido wei tidoooooo muahahaha :P.

-mamairfan-

33 ulasan:

apezs shah berkata...

as salam

wah kak cayalah... bukan main the vasssvossviss jela kan.. irfan tetap mantap dengan adengannya haha....;)

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

hahaha sampai berbelit2 lidah ko dik sabo jela haih hiks

Hanis MY berkata...

motipppp...wakaka...motipnya nak tengok kejangokkan mamairfan.. eh kellas la kak..matching gitu baju anak beranak i likeee... mmg pasangan romantika, siap tuju lagu bagai... laa sian irfan terpekik2 naper papa dia tak bawa nyanyi sama kat atas pentas tu hehe...
ala akak bertukar bertukar pun tatap menten vougetivass i very like! ala takde gambar berdua-duaan ke haha..

p/s:motippp nak buah kana??? haha lawak la... nak wat GA tapi tak reti huhu plus belum dpt restu lg dr sultan.

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

vavava bergamba berdua duaan?? uuyaiii, tengah2 akak ngan papairfan syiok2 bergambar kang alih2 irfan terjun masuk kolam kang hahahaha haru haru. Dah la irfan pantang lepas ade tempat die nak tuju okeh hahaha.

ecece akak tau, hanis nak buat GA motip nak bagi akak menang kan kan wakakaka ai very like2 jugekkkk okeyyy muahahaha :P

nelly berkata...

alamak ..meriahnya !!

Hanis MY berkata...

vavava akak mmg terbaik lah hot tau! haha buat GA tapi dah tahu sape pemenang hehe...

MAPPIAU berkata...

@nelly

hehehe meriah la jugek, ditambah dengan kemeriahan peel irfan hahaha

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

vavava kalau macam nih konpem la akak tutup mate jer join GA hanis nanti akekeke :P

mie berkata...

wow!!!
memang macam2 ada..
gue nak request mamairfan buat persembahan..
asyik papairfan je..

vote for mamairfan...
hahahaaa

MAPPIAU berkata...

@mie

vavava ko nak suruh akak buat persembahan dik?

mau nanti bukan irfan ngan papairfan jer nanges kat bawah pentas dengan semua penonton jadi troma dengan dengan persembahan akak tu okeh.

musti sepanjang hidup dieorang akan kenang majlis malam tuh horror jer hahahaha :P

oh tidaksss tak sanggup akak nak membayangkan kalau akak yang buat persembahan okeh (silela tarik balik vote ko tuh dik kalo tidak anda akan dihantui kekecewaan sepanjang idup!!! wakakaka :P)

zati embong berkata...

amboi sis,vogue nya O.o

kayyana berkata...

nampak sgt meriah la kak D... erm...makan pakai sudu garpu ker??? hehehehe... sian akak.. tak leh nak voguethevass sbb irfan ngamuk...

✿etiey erywan✿ berkata...

wah sempoi... suak tengok aksi korang. sporting morting je.. anak teruna lagilah sporting manjang dengan aksinya kan..

Fadzli Amir berkata...

hahahaha....ada bakat gak papairfan ni....baguih2...serba itam...nak nampak apa...

MAPPIAU berkata...

@zati embong

hehe biase2 jer, ikut mane dan je tuh hiks

MAPPIAU berkata...

@kayyana

terpakse pakai sudu garfu, kalau pakai tangan kang maunyer kejar irfan sambil tangan dikerumun semut hahaha

MAPPIAU berkata...

@✿etiey erywan✿

owwhh anak teruna ku memang setiap mase sporting dengan pelbagai aksi okeh hahaha

anyway thanks yea :)

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

ngeh ngeh ngeh nampak la mama die yang paling vouge!!! (wahhhhh pitamsssss akekeke :P)

sile jangan muntoh yea hikhikhik

L.e.y.h.a berkata...

jgn jdik mcm mokhtar kak oi..blom pg die dah tabalkan diri die jdik vokalis makbatt 3.....ni buah hati die ni dengar die nyanyi pon bleh pitam....gagal!


aiseh..mood derhaka dah smpai. hahahahah.....

echah mashuri berkata...

alaaa akak oii...hubby akk tuh kemainn buat feel2 romantik tuju2 lagu.boleh pulak xdgr.ishhh...HAHA

pehh...vouge di lunaaaaa*bahasa perancis.eheheheh

sekamar rindu berkata...

salam....

malam yg penuh dengan keceriaan..
meninggalkan byk kenangan manis..:)

Fadzli Amir berkata...

Ni nak request sikit kat papairfan, bukan mamairfan ye...hehehehe..Bro, aku ni memang memang minat gila kat sojar ni, mungkin sebab bapak aku pun sojar gak...aku nak mintak ko buat entry pasal senjata yg ko gunakan, adakah M16, atau styer, tak pun M4..aku dgr M4 ada masalah berbanding M16..pastu pistol yang korang gunakan, glock ke, sig ke... pastu ada tak gambar kenderaan masa kat lubnan, condor ke, adnan ke...jenis pesawat yg digunakan, nuri ke, ...buat pengetahuan ko aku memang fanatik sgt kat benda2 cam ni...aku ade berpuluh2 model kit heli dan jet...tank pun ada....kalu tak melanggar isu2 keselamatan la....hehehe panjang pulok...

sissyira berkata...

assalam

layan kak....besh tu ada org main tuju2 lagu tu..

Fadzli Amir berkata...

sorry...nak tambah sikit...nak tau gak tentang pakaian masa kat sana , gore tec ke...kasut pulak adakah guna magnum...baju kalis peluru...pisau, mungkin pakai aitor kot...night vision pulak...hehehehe...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

yeeeehaaaa....nampak mcm best ja...fulamak cun nya ko...i loikes..
irfan pun mantop...papanya lg sempoi siap tuju2 lagu lg tu...hehehehe..

MAPPIAU berkata...

@L.e.y.h.a

hahaha jangan risau dik akak sodar diri lagi okeh :P

vavava akak suko bile mood derhake ko sampai dik muahahaha (ish ish ish perangaiii :P)

MAPPIAU berkata...

@echah mashuri

hahaha bukan sengaje okeh tapi tak dapat nak dielakkan kesulitan untuk mendengar atau menghayati lagu tersebut adelah amat dikesali hahahaha :P

MAPPIAU berkata...

@sekamar rindu

hurrmmm betul betul betul hehehe :)

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

vavava nasib baik cukup ruang yek nak tulis akekeke :P

wokeh wokeh nanti papairfan akan ceciter kan yeh

hehe mekacih :)

MAPPIAU berkata...

@sissyira

hehehe tu la pasal dik :)

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

hehehe boleh boleh no hal punyer.

nanti papairfan dah ceciter saye habaq mai haaaa hehehe :)

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

hehehe mekacih kakD, malu ai (sambil tutup2 muke lari2 anak tapi tak tau lari kemane hahaha :P)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wahhh satu keluarga wear black...heppinya nengok u olz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...