SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Isnin, 28 Februari 2011

Outdoor Games Pulok!! Ehehehe.

Lepas masing2 dah cas tenaga malam harinyer. Esoknyer terus cargas pergi bergonjeng2 kat outdoor games pulak :).
Masuk2 jer outdoor games papairfan berhajat nak naik buai pusing2 tuh (name games cipta sendiri okeh :P). Tak ajak aku pun takpe aku tak heran (eceh tak heran ke kecut huhuhu :P).




Hohoho series aku gayat, tengok papairfan naik buai pusing2 tuh dari bawah pun aku dah kecut perut dah, tak sanggupppp deh haih hahaha.




Yang si mamat ni boleh pulak die nanges nak naik sekali ngan papa die, hamboiiii macam la ko berani sangat irfan oitttt. Okeh la maybe la ko berani, tapi cube ko test ukur tinggi dulu tengok lepas ke tak nak masuk?? hadoiiila siap2 menangis bagai okeh tengok papa die berpusing2 haru haru.




Disebabkan nak memujuk budak tecik tuh supaye tak nanges lagi, terpakselah mama die berkorban teman kan si anak naik roket pusing2 tuh pulak (hahahahaha padahal omak eh yang beriye nak naik :P).





Utamakan keselamatan walau dimane jue kite berade yea (kate si emak kepada anaknyer :P hahahaa)



Pastu irfan berhajat pulak nak naik permainan nih (ayoyoyo ape namentah tidak la ku hinggat :P), mule2 kene pegang dulu pemegang tuh.




Lepas dah siap2 pegang, barulah turunkan penghadang tuh (eh macam aku penah keje situ pulak gayenyer:P)



Lepas tuh mendalah tuh pelan2 naik terus ke atas.




See dah sampai atas, tinggi jugak okeh tapi juz tinggi untuk budak2 je la.




Lepas dah sampai atas terus bende tuh terhenjut2 turun ke bawah pulak, time turun tuh punyer la irfan suke sebab bende tuh terhenjut2 hahahaha.



Akhirnye sampai bawah dah tengok la budak tecik tuh kemain steady lagi die, tak sangke aku wei anak aku berani naik tinggi2 macam tu sendiri hahahaha, bukan ape aku rase kalau aku naik takat tinggi macam tu pun kecut rasenyer wakakaka (giler hover omak eh :P). 



Lepas bapak eh tengok anak eh naik bende yang mule2 naik pastu turun tu kan, terus bapak eh pulak berhajat nak naik yang untuk dewasa punyer pulak, uiiii nak ajak aku naik mendalah tuh? hohohoho takpolah yo sanggup eden tengok dari bawah yolah :P, mau aku ilang nyawe empatblas kali kang akekeke.



Pastu kiteorang naik kereta tuh untuk masuk rumah hantu yang tak berape nak hantu hahaha. Sebab tu la aku berani naik sensorang kete tuh (eleh cube kalau betul2 ade hantu dalam tuh mau ko turun dari kereta tuh lari kan kan kan hahahaha) , irfan naik ngan bapak eh dah konon2 omak eh berani sangat naik sensorang kan kan ngehehehe.



Then irfan request pulak nak naik kereta langgar2 nih. Hamboiii irfan mama dulu mase umur 2 tahun tak jumpe deh nak naik kereta langgar2 tu tau tak, juz main kereta2 gune kotak buat sendiri pastu siap lukis lampu kereta tuh  gune carayon sincan kat kotak tuh tauuu hahahaha (tetibe nak menjeles ngan anak :P).



Lepas tuh kiteorang naik keretapi mini ni pulak, kereta nih juz pusing2 kat tempat outdoorgames tuh jer. Series tak mencabar langsung okeyyy!! (eceh sempat lagi tuh nak buat berlagak berani wakakakaka padahal :P).

Dalam kul 5 petang macam tuh kiteorang pun beransur untuk kembali ke pangkal jalan balik rumah hahaha. Pheewww tamat la sudah kisah2 percutian kami yang tak seberape nih. Andai kate tersilap kate atau tersalah info harap dapat di maafin ya (eceh tetibe nak skema bagai muahahaha layankan jela eh :P).

tata korangggggg!!! :P

-mamairfan-

30 ulasan:

Gen2Merah berkata...

wahhh bestnya kak.. pasti seronok tu kan...waaaaahh.. best

zati embong berkata...

buai pusing2 2,aduh trun je gigil2 1 badan jat tau sis.dahla makin lama makin laju,makin jauh.ahhh seram!

mie berkata...

kesian papairfan naik sorang2!
lain bagi gue jaga irfan..
nak dengar jeritan mamairfan bila naik buaian tu..

hahaaahahhahahhahahaaaaaahhahhaa
(gelak jahat tapi hati baik)

MAPPIAU berkata...

@Gen2Merah

haah memang seronok!! sebab lame dah tak berjongeng2 macam tuh ehehe

eh tapi seronok jugak "tengokkkkk" jer dieorang main (hahaha ayat orang penakut naik tinggi2)

MAPPIAU berkata...

@zati embong

weih ye ke dik, rase macam tuh phewww nasib baik akak tak naik okeh hahaha

MAPPIAU berkata...

@mie

ececece walau ko offer nak bayar 14juta untuk jagekan irfan untuk akak naik buaian tuh pun akan ku tatap tak mau naik jugekkkkk okeyy hahaha (hover giler penakutnye eh huhuhu :P)

ape? ko nak dengar akak menjerit?? mau ko dengar pencemaran bunyi paling horror di abad ni kang muahahaha (ni memang gelak jahat tapi memang takde niat baik punyer wakakaka :P)

✿ etiey erywan ✿ berkata...

ishhh tak gayat eh? hmmm... sian si mamat tuh. hehhe.. nanges ke main lagi.

MAPPIAU berkata...

@✿ etiey erywan ✿

yang gayat cume akak sorang jer dik (ruginyerrr) tapi irfan ngan bapak die uiii masing2 bikin akak menjeles jer tau hihihi

bonda dadif aka akish berkata...

best2!!!

irfan boi la mommy!!! ape pulak tak berani kan irfan..kan...

apezs shah berkata...

salam kak diana

amboilaaa buat apezs jeles.. dah lama kot xpergi genting padahal baru g haha.. tapi xmasok tema park.. wah irfan mmg hebat..;)

IDAZS berkata...

Berani irfan naik kuda terhenjut2 tu. zarin semua benda takut. aduiila, sudahnya main mainan yang mak bapak boleh naik sekali.

tapi mak nya pun lebih penakut dari anak. kehkehkehe

niesz berkata...

syok nye..bnyk tul games ek..terigin la plak niesz nal main..ekeke..

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

ni kalau irfan pandai bace komen anty bonda dadif nih. konpem irfan lagi berlagak2 berani ya hamat kang ni ahahaha

yelakan ade anty yang baik hati rajin beking irfan huhuhu

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

w'salam dik :)

hehehe kene pegi lagi la nampaknye tuh kan kan huhuhu

ohoi dik, irfan tu dah terlebih hebat dah tuh, sampai omak eh pewai tau mengikut die hahaha

MAPPIAU berkata...

@IDAZS

hahaha tu la pasal, irfan sampaikan permainan untuk dewasa pun die boleh belasah nak naik jugak, bile tak bagi mengamuk!! uuuyaiii atenyer nak kabo macam mane lagi dah huhuhu

hahaha samela kite spesis penakut ek hiks. Nasib baik ade geng lor huhuhu

MAPPIAU berkata...

@niesz

cecube pegi cecube pegi ahahaha

nelly berkata...

syoknya ..
tak gayat ke ? hehe

Hanis MY berkata...

akakkkkk wow wiiii i loikeee... bestnya rasa cm main same kat sana... hanis suka game irfan especilly naik jet tuh wahh kita sehati sejiwa sebab hover nak naik bendalah tu hik2...
ahaha lawak ah...antu tak mcm nka tu ha ah la mmg punn...stujuk... irfan mmg sentiasa comel dgn gelagat dia tapi takleh lawan kecomelan omaknya...motippp??? wakaka ahkak mmg cun pomss...

nora berkata...

hahahhaha aku dah agak dah mmg ko yg beria2 nk naik roket pusing2 tu kan

MAPPIAU berkata...

@nelly

maunyer tak gayat, tu muke saje jer tuh control cun konon2 tak gayat padahalll hahaha

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

vavavava terus akak rase kembang2 vontot dah nih (eh ni macam motip nak mintak kat papairfan belikan spende baru nih akekekeke :P)

ngehehehe mekacih dik *winkwink*

MAPPIAU berkata...

@nora

hahahaha aku tau nape ko tau, sebab ko pun memang ade nafsu jugak kan nak naik roket pusing2 tu kan kan kan wakakaka :P

kayyana berkata...

seronok tgk irfan.. best nyer.. hehehe..

MAPPIAU berkata...

@kayyana

hurmmmm irfan ngan bapak eh bestlah sebab boleh naik sume2 tuh, orang penakut tuh tak bestlah sebab dapek tertonggok jer nengok huhuhu (mood jeles sudah mari :P)

mama c'fa berkata...

wahh syoknye g gnting ngn fmly be3.... eh husbnd army ke?familiar la

MAPPIAU berkata...

@mama c'fa

yup army hehe, owh ye ke?

tehr berkata...

tak berani aku naik benda2 ttinggi ni walau pun jatuhnya tetap ke tanah
gayat aku! gayat!!
hahaha

mekchu berkata...

byk games bleh main.. tak ramai org ke? part solero shoot tu jaman muda2 berani.. skang dah takuttt...

MAPPIAU berkata...

@tehr

hahahaha bertambah lagi sorang geng penggayat same ngan haku akekeke :P

MAPPIAU berkata...

@mekchu

uiii tu kire berani jugak la tuh ehehe. time kiteorang pegi tuh hari weekdays kaksu ehehe, tu yang boleh lenjan main sume tuh tapi omak eh nengok yolah hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...