SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Isnin, 7 Februari 2011

Sepetang Di Kampung :)

Petang Jumaat hari tuh kiteorang ade kat Negeri Sembilan. Pastu petang sikit balik kampung mak aku kat Kampung Masjid Lonek (haaa siap promote kampung okeh :P). Sampai2 jer kat kampung tengok2 makcik aku tengah baek punyer kasi ikan2 kat kolam makan (depan umah uwan aku ade kolam ikan).



Ape lagi papairfan nampak ikan2 sume mengediks2 dalam kolam tuh, die pun mengelupur la carik pancing. Siap semangat giler buat umpan ikan bagai, padahal ikan2 dalam kolam tu tak pandang pun dedak campur tepung tuh, umpan cacing jugak yang menjadi pujaan hati ikan2 tu okeh hahahaha.



 Tu dia orang yang lame mengidam nak pegang pancing hahahaha. Eceh fokus la konon nanti kau ngeh3
 




Ingat ini olang mau kasi itu mamat fokus sorang2 memancing kaaa, ngeh ngeh ngeh tak dapat okeh aku nak biarkan papairfan tenang memancing wakakaka motip nak mendengki ngan laki sendiri? hahaha :P.





Sekali datang pengacau mengediks ajak amik gambo pastu fokus pun entah kemane wakakaka.




Hahaha tak tahan kene kaco terus belah pegi ketengah okeh wakakaka,  siap ade uwan aku lagi bagi moral support untuk die mancing hahahaha.



Hohoho budak tecik ni lagi la sebok ya hamat time nih, abis la satu umah uwan aku die pegi kejar sume ayam2, sambil kejar sambil cakap "layii layii...layii layii..." (lari lari...lari lari..) die yang kejar ayam tuh pastu die suruh pulak ayam tuh lari hahahaha sabo jela.



Dah penat kejar ayam tak dapat2 die pegi kaco pulak ikan2 dalam baldi tuh hahaha.




Jangan di sangka kolam yang tenang takde ikan besau okeh dalam nih (eh motip nak berpepatah bagai? akekeke :P)




Haaaa hambik ko sekali ikan talapia okeh yang dapat, kemain soooka lagi papairfan dapat ikan tuh. hahahaha jadilah kan buat pelepas gian nak memancing. Dan ikan tu telah pun selamat di kualikan jadi talapia sweet n sour nyum nyum :P.

Sekian, laporan dari kami di petang Jumaat :P.

-mamairfan-

49 ulasan:

mie berkata...

wow!!
beso ikan tu...
buat masak lomak ke? hahaaa

MAPPIAU berkata...

@mie

hehehe buat masak masam dan manis jer, hihihi maleh nak perah santan bagai kalau buat masak lomak hikhikhik

eqbalzack berkata...

perghhh...lama tak pegang pancing sejak jadi student ni..hehe
Rabu ni beli KOSMO sebelum fajar ye, KOSMO dijangkakan 'SOLD OUT' seawal pukul 7 pagi..hehehe

Hanis MY berkata...

syokknyaa tak pernah tgk org mancing live gitu...wahh entry penuh motippp i likeee.. haha lawak dn comel la irfan tu cobit kang baru tahu!

MAPPIAU berkata...

@eqbalzack

hahaha giler punyer laris, pukul 7 dah sold out hahaha

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

hahaha hanis rase nak cubit, akak ni haaa rase nak geget2 jer nengok perangai die tau hihihi

mie berkata...

eh!!
terlupa pula, ada pasangan romantis kat situ...

irfan dan aweknya
papairfan dan uwan..

mamairfan?? hehehee

MAPPIAU berkata...

@mie

mamairfan ngan ikan talapia tu jela

*mode: merajuk la ngan papairfan camni mencikk mencikk* (hahaha tetiber:P)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

ya..ri...va...
seronok ye...

zati embong berkata...

haha..sian ayam,mesti x kuar dr tmpat sembunyi pasni.fobia dgn irfan.

waa bestnya sis lepak2 kg..

apezs shah berkata...

Salam

WOW besau ikan tu kak... Cayalah Papairfan boleh tu walaupon dikacau... tecik tu lak, kelakau leh suruh lari yea...


*wah mengular yea...takde boss..:p

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

hikhikhik :))

MAPPIAU berkata...

@zati embong

tau takpe, abis sume ayam pakat sembunyi takmo kuar dah hahaha

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

hikhikhik sekali duekala mengulau huhuhu.

besar2 pun ikan tuh tatap abis jugak okeh mamairfan ngan papairfan kasi bedal berdue hahaha

nelly berkata...

pancing ikan ! yeah !!
best kalau dpt ikan.
kalau tak dapat , frust menonggeng je .
hahaha

MAPPIAU berkata...

@nelly

hahaha tu la pasal, nasib baek hari tuh kiteorang tak frust sampai tertongeng2 sebab ade dapat ikan, cume mama die duk tertonggeng2 kejar si irfan yang tak reti duk diam jer hihihi

anakibu berkata...

papairfan n mamairfan..: awas kapal selam boleh muncul kat kolam tue....bole buat biznezz ker kolam tue....

Myaby berkata...

alahai rasa rindu kt kolam ikan arwah atok dlu.

kolam die dlu besar. ular pon ade dalam. mmg gerun nak mancing. hihi.

skang dah besemak da kolam xde org jage kt kg tu.

L.e.y.h.a berkata...

waaa.org balik pilah gak sabtu lepas...time nak blik kl balik petg tu jammed ya rabbi kak oiii....ape kes dari tnjung ipoh nak ke seremban je dah makn mase nak sejam??? dah la paneh potg tu....hahaha

Syafiq Rosli berkata...

wah besar ikan abg akak dapat ye

MAPPIAU berkata...

@anakibu

hahaha mane nak datangnyer kapal selam kat situ, bior bebenor.

hehehe takdelah kolam tuh juz sesajer jer, tak terpikir pun nak buat bisnes hehehe

MAPPIAU berkata...

@Myaby

owwh ye ker, takziah yea dari saye.

ish betul ker siap ade ular? uii memang takut ooo nak mancing mcam tuh, kang terpancing ular plak kang haru haru huhuhu.

MAPPIAU berkata...

@L.e.y.h.a

laaaa iyo ko, nasib baik akak gerak balik putrajaya malam sabtu tuh, tak jem pun jalan huhuhu selamat hehehehe

MAPPIAU berkata...

@Syafiq Rosli

hehehe tu la tuh, sume tuh berkat moral support dari bini terchenta die la tuh (hahahaa nak jugak up diri sendirik akekeke :P)

Siti Safiyyah berkata...

gulpp!! den dapek tolan air lior jela ni haa.. ;p

DeQdEq berkata...

bestnya mancing....besar plak tu ikan...

MAPPIAU berkata...

@Siti Safiyyah

ahaha jangan tercekik ayaq liur udah ler hihihi

MAPPIAU berkata...

@DeQdEq

hehehe tu la tuh, bile sekali sekale turun mancing memang syiokkk hihihi

DeQdEq berkata...

deqdeq suka tgk org mancing je...deqdeq tak sabar nak tunggu pancing kena makan ikan..heheheh

MAPPIAU berkata...

@DeQdEq

hehehe samelah saye pun kalau ikut papairfan mancing pastu kene tunggu lelame nak dapat ikan memang tak kuase deh nak tunggu hihihi

DeQdEq berkata...

hahhaah...tu la kan...tp klu dpt e ikan..menjerit bkn main lagi suka kita nih....hehehe

MAPPIAU berkata...

@DeQdEq

hahaha pendek kate kalau dapat ikan kite yang lelebih sorak, yang tukang pancing rilek jer pastu blur2 tengok yang si peneman over eksited hahaha

DeQdEq berkata...

tepat sekali...yang menengok mcm kita mmg slalu akan terlebih excited dari pemancing kan..hehehhe

MAPPIAU berkata...

@DeQdEq

haah sampai ikan pun pelik tengok yang si peneman hahaha (yang ni jangan caye akekeke :P)

W berkata...

walaupun ayah W kaki pancing, w tak pernah memancing atau ikut orang memancing. kesian kan. haha

eh, tapi, ayah w suka memancing je, ikan tu dia kan bagi kat orang. ^^

sekamar rindu berkata...

salam...puan,

banyk daoat ikan tu.....

:)) best nya gi mancing.

MAPPIAU berkata...

Nanti minggu cuti nanti kitorg nak g mancing lagi.. sape nak ikuttt...

-papairfan-

MAPPIAU berkata...

@W

hehehe memang kesian. nape tak ikut? cube test sekali ikut musti syiokk tuh hihihi.

wah baik sungguh ayah W suke sedekah :))

MAPPIAU berkata...

@sekamar rindu

takdelah banyak mane SR, papairfan baru nak start paneh enjin dah kene balik akekeke, dapatlah sekor hiks :)

MAPPIAU berkata...

@papairfan

shaye shaye (sambil jeling2 manje akekeke :P)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wah muncung ikan tuh tak hingat=)bestkan kat kampung.wah org n9 gupnyer.kita melaka.dokek doh tuh=)

MAPPIAU berkata...

@wan nurul hezrina abd halim

wah!! memang dokek sobolah yo tuh, boleh la terjah nanti tuh hikhikhik

Amni berkata...

nyum nyum nyum... sedap... dulu layan gak pancing ni kak.. lepas tu skang tak de orang nak teman.. skang layan encik tunang ngan gitar je.. huhuhu... sib bek reti gak main.. kalau tak? melongo la jawapnya...

MAPPIAU berkata...

@Amni

wahhh lagi syiok kalau layan gitar tepi kolam lomantikk gitewww hihihi

Shiela Latif berkata...

shiela nie lama dah berangan nak ikut abg memancing tapi terpaksa tunggu anak besar siket...cik abang pun menjak dah kawin mmg tak penah pergi mansing lagi...gian dia lama tak mancing =))

niesz berkata...

bsr nye ikan tu..makan pon sodap..haha..

MAPPIAU berkata...

@Shiela Latif

hehehe biase la sheila dulu mase irfan kecik pun papairfan tak lepas jugak mancing, ni skang anak dah boleh bertolak ansur sket boleh la terjah2 kolam mancing tuh hihihi

MAPPIAU berkata...

@niesz

memang dah lechen dah pun dik buat makan akekeke :P

Fadzli Amir berkata...

Ni kalu kena ngan geng Anak Haji Amir, mau habis ikan kat kolam ni kami kerjakan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...