SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Sabtu, 12 Mac 2011

Di Suatu Malam...

Ade satu malam tuh tau (hari ape? jangan ditanye konpem aku lupe hahaha :P). Tengah aku syiok menonton tivi, tetibe helper tanye kat aku.

Helper: "ibuk, malam tadinya (malam sebelum malam tu) ade ngak masuk bilik air belakang?" (sile bace dalam slang indon yea untuk mendapatkan efek intonasi yang sebenar :P)

Si Ibuk: Takde nape? (yang ni korang bace slang melayu la jangan nak ngengade tukar slang indon jugek :P)


Helper: pagi tadi masa saya mau masuk bilik air, saye tengok airnya di sinki terbukak mengalir buk...

Si Ibuk: demmmm!!!! (dalam hati) hmmm entah.... biarlah (kat mulut cakap biarlah padahal dalam hati?? kak limah kah? oh tidakssss)


Dah la time si helper tanye tuh papairfan takde, ade hal kat seremban, pastu dah nak tengah malam pulak time tuh ayoyoyoyo. Tapi si Ibuk tadi tatap menten perut sambil makan cikedis twistis hakhakhak :P.

Agak2 aku macam dah buhsan (eceh buhsan ke takuit :P) tengok tivi aku pun blah masuk bilik golek2 atas katil.



Tengah2 aku golek2 sambil berangan2 atas katil tetibe kat almari baju aku ade bunyi krokk krekkk krokkk krekkkk dari dalam demmm!!!! lagi sekali, apehal lak ni kan. Series aku cuak sikit time nih (sikit jela eceh tak nak mengaku lagi tuh penakut :P).




Oh tidaks pintu die dah terbukak sikit dah hadoiiiiiiii, kang ade aku nyorok bawah katil ni kang ishhhh



Halamak die keluar stail juon pulak dah ishhhh



Cisssssssss !!! bertuah punyer anak, hampir2 mak ko ni nak terkucil henggat kan juon ke hape tau tak hahahaha.

Ni nanti kalau irfan dah besar bace balik cerite nih konpem die gelak guling2 bace, sobab omak eh penakut ya hamat :P.

Esoknyer aku tanye papairfan, die ade ke masuk bilik air belakang tuh bukak paip kat sinki. Die cakap takde....aaaahh sudah!!.

-mamairfan-

27 ulasan:

mie berkata...

eh!!
bukan ke paip sinki tu automatik terbuka?
papairfan dah upgrade tu..
hahaaa

zati embong berkata...

haha.aduh kak,kalau jat selamat kunci pintu da tau.

ke irfan yg terlupa tutup kak?

MAPPIAU berkata...

@mie

hahaha takde maknenye okeh, otomatik terbuka time orang nak gune okeh lagi, ni time tade sape gune pun.

oh tidakssss

MAPPIAU berkata...

@zati embong

kalau irfan nak bukak die kene gune tangge dik baru sampai hahaha

Jeely jelly berkata...

haha.. nape anak akak kat dlm almari tu ? haha.. bace dah seramm je kan.. tibe2 lawak plak.. pastu last2 seram balik.. cm kek lapis ! berlapis2 seramnnye :)

mekchu berkata...

hahaha.. boleh geng ngan najmi.. suka sangat main dlm almari.. diana ada amek maid ke? sbb mcm pelik.. selalu hire helper time siang kan..

MAPPIAU berkata...

@Jeely jelly

hahaha pestime dengar seram berlapis2 :P

MAPPIAU berkata...

@mekchu

owh, diana memang amik maid kak, tapi diana lagi senang gelarkan die helper, sebab diana ade cerite lame dengan panggilan maid/bibik nih mase dengan bibik diana yang lame dulu hehehe.

Fadzli Amir berkata...

Saja je maid tu nak buat cerita kak limah tu...mungkin dia terpengaruh ngan sister ngesot...hehehehe...takde pape lah tu....ada la salah seorang yg terlupa tu....nama pun terlupa, mesti la tak ingat kan..

apezs shah berkata...

Salam

Kak hahaha sabau jelaa..
irfan ni mmg nakal betol.
naseb baiklaa xpengsan kan..

bonda dadif aka akish berkata...

hahaha..irfan saje nk wat gimik ngan ko la..

=)

IDAZS berkata...

ekekekekeke. tergelak baca, 2x5 penakut kita nie. ahahahahah

irfan dah pandai takutkan mama dia. aduhai irfan nak tergelak tgk style dia klua almari tu. ahahahahah

pasal bilik air tu, eee, serammm....

fuh kiri fuh kanan

dwaty berkata...

ni agak2... ikut sape ni?????

niesz berkata...

ya ALLAH, kak..berdebar2 niesz nak scoll kan pic ni td, tkut betul tibe2 benda lah tu kuar..sekali anak akak..hahahaha..kite same la kak, niesz pun penakut gak..kahkahakah...

sekamar rindu berkata...

salam...

hahahahahahhaaa..saya tergelak besar membaca entri ni..ish..

habat Irfan..telah berjaya mengejutkan mama Irfan..:)

saya alhamdulillah...puan, saya pun harap puan sekelurga sihat2 selalu..

tehr berkata...

betul la tu
kak limah sedang cari air
dah lama dia tak mandi
hihihihi

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

hurmmm harap2 macam tu la huhuhu.

hah?? sister ngesot uiii tajuk pun dah takuit dengar hahaha

MAPPIAU berkata...

@apezs shah

uiii dik nakal die memang bisa bikin akak hari2 tukar jadi hulk kaler pelangi okeh hahaha

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

huhuhu tu la tuh bertuah punyer anak!! hahaha

MAPPIAU berkata...

@IDAZS

hahaha yeayyy ade geng jugek penakut, nanti boleh la kite duduk sesame kalo tinggal sorang hahahaha (konpem hantu kak limah tu lagi suke ye tak 2 orang penakut bergabung) wakakaka :P

dah kering dah air liur ni duh puh puh tau bukan kiri kanan lagi sekeliling dah nih hahaha

MAPPIAU berkata...

@dwaty

errrkkk soklan ni la yang slalunyer akak fail nak jawab dik ngeh ngeh ngeh :P

MAPPIAU berkata...

@niesz

wah!! tambah geng lagi lorrr...welkam to da club orang2 penakuit dik akekeke :P

MAPPIAU berkata...

@sekamar rindu

hahaha tu la peel irfan cekgu, ade jer bendenyer yang buat mama die ni nak gugur jantung tau hiks.

terima kasih SR :))

MAPPIAU berkata...

@tehr

oh tidaksss..kot ye pun kak limah ni dah lame tak mandi pergi la carik air terjun ker, pantai ker, sunway lagoon ker lagi puas mandi hokeyyyy hahahha :P

nora berkata...

aku la yg guna paip tu
sory ar lupa nk tutup :p

ENTRY HOT : Lucah Day :p

✿ etiey erywan ✿ berkata...

wakakakaka... anak oo anak! bijak.. bbijak

kayyana berkata...

kah kah kah.... hantu kaklimah balik umah... ni edisi irfan sembunyi dlm almari sbb takut mamanye yg garang.. hihihihi.. alah kak, abaikan je.. kang dilayan bunyi2 tu kang lg takut. akakkan berani.. kan kan kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...