SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Rabu, 30 Mac 2011

Santai2 Naik Motor... :))

Selalunye tiap hari Selasa ngan Jumaat kat Putrajaya ade pasar malam tau buat kat presint 2. Pastu kebetulan petang semalam papairfan balik keje pun awal so up jadila nak pegi pasar malam hehehe. Pastu papairfan offer nak pegi pasar malam naik motor pulak waaaah!! lame dah aku tak naik motor wei (hahaha jakun!!) ape lagi aku pun ON jela nak pegi naik motor nghehehe.


Sementara nak tunggu papairfan bersiap mandi sume aku ajak la dulu budak tecik nih bergamba gediks jap dengan helmet baru die tuh (hahahaha gile semangat mak pak eh beli helmet baru :P). Sekali kulup daaaaaa hahahahaha.



Cubaan pakai untuk kali kedua pun kulup jugek!! tu yang die mendongakk jer tuh hahahaha



Pastu atlast die dah fedup dah bergamba terus merajuk tido dengan pakai helmet hahahahaa



Alolololo majuk la kononnnnnn hahaahaha geram sungguh aku ngan budak tecik ni tauuu hik3. Kemain lagi merajuk siap pakai helmet, sangat menitikberatkan keselamatan sungguh la haih wakakakaka :P. Anak sapaaa la ni..eh? :P.



Lepas bapak eh dah siap2 mandi sume terus bapak eh cakap tata dik, haaaaa mengelupur terus die bangun nak ikut hahahaha. Tu dia muko omak eh yang hoverrrr eksaited nak pegi pasar malam naik motor akekekeke ;P. Bapak eh tatap menten dengan muko takdo perasaan wakakakaka :P (lepas ni konpem papairfan tinggal aku kek tepi jalan nanti nih hiks :P)



Okeh ready to goooo dah nih muahahahaha ;P.



Ni mase tengah berhenti kat trafic light, irfan sangat teruja sebab dapat tengok lampu2 trafic light secare lebih dekat hehee. Dah naik motor kan hik3.



Sampai2 jer kat pasar malam irfan still blur2 lagi muke die, yelah kan sebab pestime merase direct angin malam hihihihi. Tapi series rase seroooonooookkk sangat jenjalan malam2 kat putrajaya naik motor tau hihihihi. Terus malam tuh tido dalam keadaan muke ada senyum hahahaha (dah start dah hover!!! :P)


-mamairfan-

43 ulasan:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

kakD sambung cita lg sikit....
naik moto berpelukan mcm boyfren bw gelfren la tu...kan2....
sbb apa tersenyum...hanya mereka dan keluarga mappiau sj yg mengetahui...hohohohohoho...

✿ etiey erywan ✿ berkata...

hati-hati yer... heheh best merempit!

bonda dadif aka akish berkata...

gi pasar mlm naek motor....adelah ringkas...sap sap sui..dah sampai..parking pon snng..

mie berkata...

merajuk??
perangai sapa la ni..
ahahahhaaaaa

IDAZS berkata...

naik motor best, baru "mesra".ngeeeeeeeeeeee

tapi mmg dh lama sgt x naik motor. zarin letak atas motor terus menangis, takut!

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

wah!! kakD boleh jadi director ngan ahlil nujum neh hihihihi

MAPPIAU berkata...

@✿ etiey erywan ✿

heheheeee mekacih, sekali sekale memang best!! :))

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

hahahaaaa betul babe, bukan ringkas aje menjimatkan duit pun ye jugak sebab tak boleh beli banyak, sebab moto takde bonet hik3.

MAPPIAU berkata...

@mie

teeeeeeeeeettttttttttttttttttttttt...muahahaha :P

eh sape yek? :P :P :P

MAPPIAU berkata...

@IDAZS

tu la tuh sepanjang jalan naik motor tu rase bahagie jer hahaha

irfan nak naik moto tapi duduk diam tuh susah sikit hahaha, nanti suh zarin jumpe irfan biar irfan pengaruh zarin suh naik motor jugekkk akekekeke

ctpayong berkata...

punyalah kemaruk si irfan...sampai kat katil pun dengan siap bertopi keledarnya.

berhati-hati di dalam mimpi kot.

Yan berkata...

heee..come nya siap tertidur pakai helmet lagi..

dwaty berkata...

awat warna kuning... okla dari pink...hehehe

mekchu berkata...

diana, micah pun ada gmbr pakai helmet dolphin kaler hijau.. yg kelakar dia pakai terbalik.. ingat nak wat entry la.. hahaha...

sesekali elok bawak budak2 naik moto mcm tu.. asyik nak mewah je dok dlm ekon kan..

MAPPIAU berkata...

@ctpayong

hahaha tu la pasal irfan irfan...tak sempat nak hati2 dalam mimpi dah siang dah aahahahaaaa

MAPPIAU berkata...

@Yan

merajuk la kononnnn ahahahahaaa

MAPPIAU berkata...

@dwaty

tade warne lain la dik, mase beli tu betul2 tinggal satu tu jer pun, memang takde chance nak pilih langsungg huhuhu

MAPPIAU berkata...

@mekchu

hahaha buat la kaksu, musti kelakar kan kan

haah betul tuh sekali sekala kene jugak bagi die rase susah :))

niesz berkata...

hahahaha..klakar la kak ni, best nye dpt jln2 naik moto, teringin la..heee...

IntanBerlian berkata...

huhu comel gila!

hezrina83 berkata...

eeeei tidoopun pakai helmet..mesti besok2 berhemah kat jalanrayanie dak irfan nie=)obses dia ngan tgopi keras warna kuniong tuh..wah hepii korang ek?hikhik

nora berkata...

hahahhaha kuat merajuk ek
aku dah tau dah ikut perangai sape
lalalallaa :p

ENTRY HOT : Nak Merajuk

tehr berkata...

hoho
teringat la masa dedulu
waktu belum beli kereta
bawa anak naik moto
pastu kena hujan
sejuk2...

Farrah Hasna berkata...

sgt kelakar yg alsi tdo pakai helmet..hihi

zati embong berkata...

merajuk ke tidur 2 kak?haha

amboi2 suka betul dia dapat naik motor.

kalau jat,awal2 da surrender da.huhu

ZAZA berkata...

Salam kenal.
Naik bertiga salah tu! :)

Nori berkata...

Salam ziarah.
Seronoknya!
Tapi naik bertiga .. salah tu! ^;^

aDieyZa berkata...

tido pakai helmet!!! adoi, perangai sapelah yg dia ikut tu?? hihihihi..

Jeely jelly berkata...

merempit tak kak g pasar malam tu ? haha

WILAYAH C.T.M berkata...

comel je tido ngan helmet..hahaha

http://lagakpendita.blogspot.com/

MAPPIAU berkata...

@niesz

sekali sekale memang best dik, tapi kalau berkali kembung angin plak :P

MAPPIAU berkata...

@IntanBerlian

thanks :))

MAPPIAU berkata...

@hezrina83

hahaha harap2 macam tu la gamaknye

MAPPIAU berkata...

@nora

sape sape sape??? (sambil jeling2 kat papairfan :P)

MAPPIAU berkata...

@tehr

alahaii musti rase sejuk bile dikenang kan heeeeee

MAPPIAU berkata...

@Farrah Hasna

hahaha tu aksi merajuk tuh

MAPPIAU berkata...

@zati embong

merajuk buat2 tido dik hahaha

oooo jat takut naik moto yeh, ni yang nak jemput jat same2 naik nih hahaha

MAPPIAU berkata...

@ZAZA

hehe

MAPPIAU berkata...

@Jeely jelly

hampir2 dik hahaha

MAPPIAU berkata...

@Nori

mekacih sudi ziarah :))

MAPPIAU berkata...

@aDieyZa

teeettttttttttt ahahaaaa

MAPPIAU berkata...

@WILAYAH C.T.M

tu la tuh kikiki

simply nana berkata...

ni ibunya pun terlebih excited skali ni nk naik moto...angin menderu2 je menghempas muka.tgk irfan comey je dia pakai helmet, kuat majuk ikut sape uh..hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...