SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 17 Mac 2011

Simple Sajorkkk..

Semalam papairfan tak balik sebab kene duty, jadi die kene check in la kat kem. Pastu petang tadi papairfan mesej request mintak aku masak sebab lapor katenye. Alololo siannyer tak makan yea banggg :P.

Time papairfan mintak aku masak tuh dah dekat kul 6 lebih dah, dah barang2 nak masak pun nan hado jadinyer berdesuppp la aku pegi kedai kat area umah aku ni beli lauk ngan barang2 masak.

Dah setel beli barang2 untuk masak terus aku berdesupppp balik umah pastu senseng lengan berkuntau kat dapor untuk masak. Yela kang lambat pulak kang nak makan kan, akuuuuu jugak yang meroyan kang sebab lapo hahaha :P.


Okeh menu malam ni simple sajork, aku juz masak ikan tenggiri masak asam pedas (lauk peberet papairfan hehe).



Pastu aku buat pulak telur hancur, sebab papairfan ngan irfan memang peberet jugak ngan telur hancur nih, dah setellll dinner malam nih :). Tak payah masak banyak2 sebab yang makan kat umah ni pun juz aku, papairfan ngan maid sajork.

Haaa see see mamat ni sampai tak menyempat nak tunggu papa die balik, die dah kasi ngappp dulu itu telur hahaha anak anak.

Okeh dah aku nak siap wangi2 nih, baru la karang papairfan balik selera nak tido kan....eh tersasul pulok :P, barulah selera nak makan kan kan kan ngehehehe :P.

Dah tata :P.


-mamairfan-

32 ulasan:

mie berkata...

dah tumpang makan skali boleh?
asam pedas? feveret juga tu..
ehheheeee

MAPPIAU berkata...

@mie

boleh boleh, meh la datang putrajaya...pastu ko siap2 bawak barang2 untuk masak tu yeh akekeke :P

Kalamhati berkata...

mak aih cedapnyeee..hehe

niesz berkata...

simple tp sedap kak, selalunye yg simple tu la yg tmbh smpai 2 3 kali..ehe..

zati embong berkata...

haha.kak nih.ni kira kalau terlebih wangi papairfan lebih tergoda tgk kak la dr makanan eh O.o

MAPPIAU berkata...

@Kalamhati

eh tak rase lagi mane tau nih hiks :P

MAPPIAU berkata...

@niesz

haah dik betul betul betul :)

MAPPIAU berkata...

@zati embong

ngehehehe tu strategi tuk dik akekeke :P

L.e.y.h.a berkata...

DO tidow kat kem oitt...bukn kt umah
!!! hahahahah

bonda dadif aka akish berkata...

babe!!walaupon mu kate simple..tp pade daku camm sedap aje..

eekekekke=)

✿ etiey erywan ✿ berkata...

simple tapi sedappp!

nora berkata...

amboi amboi amboi
semua ko claim diorng nye feveret
sebenarnye ko nye feberet kann kannnnn

ENTRY HOT : Hari Ini Dalam Sejarah

IDAZS berkata...

menyelerakan sungguh tengok asam pedas tu. Tak pernah masak lagi.
biasa buat singgang sepedas resepi orang ganu je. sharela resepi yea :)

bab wangi-wangian tu, auuummmm
(eh, eh tiba-tiba mengaum pulak) kehkkehkeh!

biasanya masakan yang simple tu la yang sedap ;)

MAPPIAU berkata...

@L.e.y.h.a

oiittt tido sehari je la oittt, lepas tu tak paham2 nak tido kat umah, yang kat umah ni dah resah gelisah dah ni tido sorang oooitttt wakakaka :P

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

halamakkk aku ade syiling dueplohsen jer ni babe, cukupla buat habuan puji yek akekeke :P

MAPPIAU berkata...

@✿ etiey erywan ✿

tang rase tuh nanti kene tunggu papairfan buat review hahahaha

MAPPIAU berkata...

@nora

ko ni sekali sekale kaverline haku tak leh ker? issshhhhhhh :P

MAPPIAU berkata...

@IDAZS

wahhh singgang sepedas tak penah cube lagi tauu, nanti nak terjah blog idazs la plak amik resepi tuh hiks.

ermmm nanti kalau papairfan dah bagi green light rase die boleh di share saye akan shareeeee yea. Kang share punyer share sekali rase ke lauttt haru haru hahaha.

aummmmmmmmmmm jugekkkk eh? hahaha

yeke...? mekacihhh hehehe :)

MAPPIAU berkata...

Tengkiu my dear..

-papairfan-

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

sodap tu..
dan lg ko menyelit ye...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

salam
utung pandai masak
kirim salam sama budak comel

Yan berkata...

simple tapi sedap, oklah tu.. sure makan banyak.

Jeely jelly berkata...

sbb2 saye suke masuk blog org2 yg dah berkawen nie.. diorg suke tunjuk makanan ! haha ! lapar ! :)

aDieyZa berkata...

wah, lauk asam pedas tu nampak menyelerakan.. terliur zana ptg2 mcm ni..

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

sape yang terselit kak? nghehe

MAPPIAU berkata...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

hehehe biase2 jer alhamdulillah...

insyaallah :))

MAPPIAU berkata...

@Yan

hurrrm tu la tu kan hihihi

MAPPIAU berkata...

@Jeely jelly

yeahhhhhh ai likeeee jugekkkk hihihihi

MAPPIAU berkata...

@aDieyZa

hihihi ape lagi malam ni punyer menu asam pedas la ye dak hiks :P

Hanis MY berkata...

kalau sy g sana kena masak sedap2 cenggini eh hehe..akak winduuuuuuu terima kasih atas doa dan semangat...

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

musti la dik hanye untukkmu okehhh

alhamdulillah hanis ngan husband selamat :))

windddduuuu jugekk kat hanis :))

kayyana berkata...

tgk tu.. bukan nk antar kt kite skit.. majuk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...