SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 15 April 2011

Sebelum Dan Selepas....Ape Lagi 5s Punyer Hal La Nih Ngehehe...

Yea kengkawan skang ni kek opis den memang tengah hangat untuk buat 5s ni hokeyy. Ape itu 5S???? haaaa meh sini acik nak habaq mai nooo :P. Sisih, Susun, Sapu, Seragam dan Sentiasa Amal haaa tu la maksud 5s yea kengkawan.

Dannnn memang masalah besar kat aku bile dengar kene buat 5s ni tau, sebabnyer aku memang pemalas piang bab2 mengemas nih arrrrggghhhhhh tak soooka tak soookaa. Tapi disebabkan SYMP akhakkk terpakse jugak hokeyyyy *nanges*.

Tak caye aku memang pemalas piang bab mengemas haaaa meh saksikan nih, eh sebelum tuh istigfhar dulu yea kengkawan hahahaahaha hover tau :P.





Haaaa see see, ni pandangan kat kabinet belakang tempat aku. Series mase aku tengok gamba ni memang rase nak terjun terus kat luar tingkap tu tau. Giler bersepah!! lipas kalau tersesat sampai kat situ konpem die rase menyesal datang situ hokey, memang sampai kesudah la lipas tu tak jumpe jalan kuar punyer, alih2 konpem die bunuh diri jer kek situ hahahahaha :P.



Ni pulak pandangan kat meja kerojeku. oh pitamsssssss :P


Ok ok takpe2 tu sume sebelum 5s hokeyyy, haaa meh saksikan pulak ape jadi lepas 5s hohohohohoho.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
V





PLING!!!!!! waaaaaaaaa tetibe macam ade bunyi magik daaaa hahahaha. Maleh la aku nak kabo ape2 korang tengok ontok2 dah la yea muahahahahhaaaaaaaa :P. Haippppp jangan di tanye macam mane aku buat 5s sume barang2 berharge tu tadi (hahahaaaa berharge la sangat!! :P). Eh selit dan sorok pun S jugak kan kan kan akekekeke :P.

PLINGGG!!!! lagi sekalik wakakakkakaka. Tu dia penangan 5s yea kengkawan.




Hokey skang tempat sudah luas mate memandang so apelagi sambung keroje la weiiiii lalalalalalalaaaaaa :P.


-mamairfan-

35 ulasan:

bonda dadif aka akish berkata...

huaaaa...gile punye clean seyyy!!!!

konpem ko maen perok aje dlm gobok tuh..ekekekekkekek

ehhh tak2..aku tau ko kemas cun2 punye...

=)

mie berkata...

w0w!!!
ada bakat mengemas ni...
kalo digilap, pasti jadi "akak cleaner" yang berjaya...

p/s: tiba2 teringat "akak cleaner" yang cun melecun kat histel suatu ketika dulu...
heheee

IDAZS berkata...

kemas gilerrr!

x tgk lagi meja kejeku. penuh manuskrip, kiri kanan
ada space kosong tuk tulis je sikit.

hinggakan makcik cleaner x berani nak lap meja, takut hilang barang! kah kah kah!!!

psstt: nak mintak mamirfan kemaskan meja boleh? :P

etiey.com© berkata...

hah.. harus dapat pekerja cemerlang nih ini tahun. hikhik..

btw saya sanagt suka meja kerja kemas! tp bila kemas.. tak sampai dua hari dah menimbin segala kerts kat atas meja kan

Farrah Hasna berkata...

kemas sungguh nih...
baru semangat nak buat kerja kan

Yan berkata...

lain kali panggil janie.. sure cepat..

Syuk Ry berkata...

huhu btol2 sblum n selepas ni.. :D

iana razali berkata...

tahniah..meh ambik sijil cni.. hhihihihih 5S kite pun kdnag2 jerk....pelik tu mane brg2 byk tu yerk.....

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

hahahahahaaa ape cerite dalam gobok tuh biarla rahsiaaaa wah!! kah kah kah

MAPPIAU berkata...

@IDAZS

uiiii sedangkan makcik cleaner kat tempat ida pun tak berani gue lagi la takuitttt kang ade yang kene telan manuskrip plak kang wakakakaka :P

MAPPIAU berkata...

@mie

hamboiii nak yang cun melecun je ko yeh :P. Eh abis tuh ko ngorat tak akak cleaner cun melecun tuh hik3.

MAPPIAU berkata...

@etiey.com©

haaa tu la tuh ni pun tengah risau nih kot2 lagi 2 3 hari tersesat balik kat tempat sendiri hahahahaaaa

MAPPIAU berkata...

@Farrah Hasna

yuppp!! betul tuh :))

MAPPIAU berkata...

@Yan

ermmm sape janie tu yeh?? hampunn la yeh saye sungguh tak tau nih huhuhu

MAPPIAU berkata...

@Syuk Ry

hurmmm tu la pasal kan Hiks.

MAPPIAU berkata...

@iana razali

haipppppp jangan di tanye kemana barang2 tu menghilangggg hahahahahaha :P kate 5s kan selit dan sorok maybe? akekeke :P

mekchu berkata...

ko plingg plinggg nampak gak hasil.. kitowang nih plinnnggg plangggkongggg pun sama jugak.. tmpt sempit, nak 5hesss katanya...

dwaty berkata...

sib baik ofis saya tak de 5s... klau tak habisla saya punya kichen yang banyak2 tu kena masuk kotak.. hehehe

zati embong berkata...

jat tahu,kak sumbat semua brg2 dlm almari kat bwah 2 kan?hahaha

MataHati @ MH berkata...

rajinnya... sya punya meja konpem tak boleh clean mcm ni. bertimbun2 dgn fail..huhu

MAPPIAU berkata...

@mekchu

hahahaaaa kalo tempat akak tak boleh nak PLING!! PLING!! ape kate kite bako jer kak :P

MAPPIAU berkata...

@dwaty

huhuhu tu care2 akak tak tunjukkan tuh ape jadi ngan kitchen akak, kalau nak ikutkan dik penuh sepanjang dinding tuh akak nyer kitchen, tapi 5S punyer pasal sume kitchen masuk kotak hokeyyy :((

MAPPIAU berkata...

@zati embong

errrkkk sssyyyy.... :P

MAPPIAU berkata...

@MataHati @ MH

rajin ngan terpakse lain kan kan kan hahahahaaaa :P

アヌム ちゃん~~ berkata...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
Jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

aDieyZa berkata...

zana pun dah letih sgt2 dgn 5S ni.. setiap hr Jumaat ada jer gotong royongnya.. zana yg jadi fasilitator ni bertambah la penatnya..

wan nurul hezrina berkata...

waahhh kemas betul mcm tak der keja nak dibuat..hikhik..kat cnipun selalu 5s..kekadang rimas..bila dah clear meja tak getidah nak wat keja

Cik Yan berkata...

wahhh
betol la..5s selalu wat hidup org haru biru..

cik yan penah kene dulu..huhu..=)

mie berkata...

niat hati memang nak ngorat...
tapi disebabkan umur jauh berbeza...
gue terpaksa akur...
hahahaaaaa

MAPPIAU berkata...

@アヌム ちゃん~~

hehehe thanks :)

MAPPIAU berkata...

@wan nurul hezrina

hohoho keroje2 sume telah selamat di sorok dan selit akekeke

MAPPIAU berkata...

@Cik Yan

yuppp!! betul tu kak tak sukeee tak sukee tapi kalau bagi mase atlest its ok la kan ni tak tetibe dan2 tu jugak nak kemas haisssshhh

MAPPIAU berkata...

@mie

ececece chenta itu blind dik akekeke :P

Fadzli Amir berkata...

Gambar yg sebelum tu tak le selerak sangat pun berbanding meja aku...heheh..yg selepas tu terlalu bersih la, macam takde kerja je...bak kata org datang opis tak buat kerja, lenggang kangkung je...hehhehe

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

hahahaha yang meja selepas tu hanye pura2 semate okeh, lepas jer orang audit dah datang cek terus kapal pecah balik akekekeke :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...