SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Isnin, 16 Mei 2011

Mak Long Sudah.. Hehehe

Alhamdulillah hari jumaat jam lebih kurang 10.50 malam aku secara rasminye udah bergelar "maklong" kepada Nur Alisha Sofia hehehe. Semuanye alhamdulillah selamat, kate adik aku die tak rase sakit teruk pun mase nak lahirkan sofia.  Alahai dah rezeki die kan, masa aku lahirkan irfan dulu uisshh besar sungguh dugaannyer. Dengan kene paksenyer, dengan tekanan darah tingginyer, dengan 3, 4, 5 orang nurse ngan dokter bergilir2 main seluk2 nyer nak bagi jalan tu bukak, dengan kene bedah bagai huhuhu. Takpelah rezeki masing2 kan, asalkan irfan selamat mase tuh dah syukur rahmat :)).


Kalau kat belah keluarga papairfan aku bergelar makngah kepada empat orang anak buah. Kalau kat belah keluarga aku dapatlah aku ngan papairfan bergelar paklong dan maklong!! hehehe. Nak2 pulak Sofia ni anak buah pertama aku kalau kat belah keluarga aku kan haaa lagi la rase beronok2 hehehe. Dan yang paling tigeronok dah tentu2 lah uwan ngan atuk irfan sebab dapat cucu sepasang hehehe.




Mase sampai2 jer kat hospital aku pun teruslah pangku kan si Sofia nih, then panggil2 la name Sofia nih pastu kan tibe2 irfan cakap "mama.. mama.. irfan.. irfan.. la" sambil tunjuk kat diri die. Alahai sayu giler hati aku time tuh. Mesti irfan ingat aku dah berubah kasih kat Sofia uhuk uhuk. Takdelah irfan sayang,  kasih sayang mama tatap pade irfan anak manje mama hehehe.


Errr errr papairfan camno nih irfan macam tak ready lagi lorrrr huhuhuhu :P.


-mamairfan-

26 ulasan:

✿....rossa alina....✿ berkata...

hihihi..ayokkk..irfan xready lagi nak dapat adik..kekekeke.. ;p

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

ala biasa la tu..nanti2 irfan ready la...terus kan sj semangat juwang mu..hehehhehe...

Kalamhati berkata...

Tahniah mak long!!..=)

Uncle Lee berkata...

Hello Diana, thats a real cute baby.
Congratulations to the parents.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

waaaa terus bersemangat waja dah nih (sambil jeling2 nak terkam papairfan ;P)hahaha

MAPPIAU berkata...

@Kalamhati

hehehe terima kasih cikgu!! :))

MAPPIAU berkata...

@Uncle Lee

hehehe thanks a lot lee :))

Hanis MY berkata...

alolo...comeynyaaa sofia, tapi kam lagi comey irfan tu hehe... manja2 gitu, dia nangis tak? klau dia tak nangis ok la tu ehehe..ke situ pulak, ampun bg nasihat tak berguna hik2... takde pengalaman la nk dpt yg sulung pun belum ada rezeki lg doakan hanis eh... huhu

p/s: adehhh lawak la jawapan komen tuk kak D tu...

MataHati @ MH berkata...

hehhe....papa, irfan nak adik lah.. :p

wifenavy berkata...

Haaaa... tu camana nak proses yg satu lagik kalau sayu cam tu

mie berkata...

comel nya...
agak2 gue ada jodoh tak dengan alisha sofia ni, maklong...
hehehheeeee

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

hehehe insyaallah dik ade rezeki nanti tuh, banyakkan berdoa yea :)).

eh ye ker? malu ah hihihi

MAPPIAU berkata...

@MataHati @ MH

papa cakap " ok bereehh.." akekeke :P

MAPPIAU berkata...

@wifenavy

huhuhu tu la tuh, nampaknye kenela pospone dulu uhuk uhuk

MAPPIAU berkata...

@mie

HaHaHaHaHa berjanggut la ekau nak nunggu si sofia ni mie oiiii :p.

Tanpa Nama berkata...

errrrrrrrrrrr........errrrrrr........

-papairfan-

etiey.com© berkata...

tahniah mak long!!! irfan jeles la tue

aDieyZa berkata...

kak, samalah kita.. kat sebelah husband pun zana jadi mak ngah.. org kata mak ngah selalunya garang tp zana x garang ok.. hihihi..

irfan x ready lagi??? hahahaha.. jawabnya kena tunggu la kak.. bagi laluan kat zana dulu la yer.. huhuhu

Fadzli Amir berkata...

Tahniah Mak Long..!!!...walaupun Irfan tak bersedia lagi, tapi semasa muda ni la bagus...hehehhe

MAPPIAU berkata...

@papairfan

apoo??

MAPPIAU berkata...

@etiey.com©

hehehe mekacih, tula pasal hiks

MAPPIAU berkata...

@aDieyZa

eh ye ker, garang eh? nanti akak tanyekan anak2 buah akak, makngah die ni garang ke tak (sambil sorok rotan belakang badan) hahahaha

tu la pasal kene tunggu irfan ready dulu ni kan, owwhh akak doakan yang terbaik buat zana yea insyaallah ade rezeki nanti tuh :))

MAPPIAU berkata...

@Fadzli Amir

terima kasih!! hehe

hurmmm betul jugak tu kan, hurmmm akan di usulkan kat papairfan nanti neh hiks

zati embong berkata...

hihi,kak,kena mintak permission irfan dulu ni O.o

IDAZS berkata...

erksss, irfan x ready lagi nak bergelar abg long ke? heheheheheheh, kena tunggu irfan bagi greenlight la gitu gak. :P

tahniah, dah jadi maklong, suka nama sofia :)

wan nurul hezrina berkata...

alololo cumilll.takder kuningdah kan??salam peluk cium taw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...