SELAMAT DATANG KE MAPPIAU.BLOGSPOT.COM

Khamis, 30 Jun 2011

Teringat La Pulak..

Bile tengok perkembangan pembesaran irfan skang ni kan (yang makin la melasak)..tetibe aku teringat saat2 aku mengandung ngan beranakkan die dulu..


Ingat lagi mase tuh dalam Bulan November 2007 bilemana aku tahu untuk pertame kalinyer aku mengandung...mase tuh aku ngan papairfan g kenduri kawen ofis mate kat palong, gemas....mase kat kenduri kawen tuh series aku takde rase ape2 perubahan yang lain pun kat diri aku...sebelum2 tu pun tak...kirenye aku rase macam biase2 jer..melantak jela pun secara luar biasenyer.....series tak rase ape...



*gambo2 ni mase baru dapat tahu mengandung, adeh baru mengandung dah domok!*

Tapi hari tu papairfan macam monyok sket...katenye tak sedap badan...(sebab tu la aku macam syookk sendiri jadinyer tuh).....lepas jer dah setel makan2 jumpe2 gosip2 dengan kengkawan kat kenduri tuh kiteorang pun terus balik.....ontheway balik tuh papairfan kate die tak larat...pale pening...pastu rase nak muntah2...lorrr...nape plak ni kan...salah makan ke hape ke..jadi terus berdesupp balik..

pastu bile sampai umah (time ni kat kampung) terus papairfan melepek jer baring.....pastukan tetiber jer aku dengar die muntah2.....muke die time tuh memang dah loyo giler dah aku tengok...nak romenkan die pun rase tak sampai hati time tuh...eh tetibe... :P. pastu melepek balik kat atas katil...aku pun risau la kan...then terus la aku ajak die g klinik cek nape sume....

papairfan cakap die memang tak larat nak drive....jadinyer aku drive...series time ni aku tak rase ape2 pun..sihat jer tau...hahahaa...mase ontheway ke klinik tu kan...tetibe papairfan cakap die nak muntah lagi...lorrr...kelam kelibut la aku benti tepi jalan...benti2 jer papairfan bukak pintu pastu terus....uwekkk..uwekkk..uwekkkk...adoiiilah...aku dah risau2 dah....nape pulak nih...tak penah2 macam nih....hissh...

lepas papairfan dah uwek2 tu...aku pun terus pecut drive g klinik kat bahau cume tak sempat nak driff jer :P....sampai2 klinik jer..register sume then tunggu dokter...mase tengah tunggu tu papairfan memang melepek abis laaa....hissh...memang kesian sangat kat die time tuh....tapi aku time tuh aku ingat mesti papairfan ni angin banyak dalam badan ke hape ke terus naik kepale tu yang muntah2 tuh.....hahahaha...

pehtu masuk bilik dokter....cakap kat dokter blablablabla......pehtu dokter cakap maybe salah makan...or perut papairfan sensitif tak boleh makan sumthing tapi termakan macam tuh...aku pun iyerkan jer laa....tapi tetibe papairfan cakap...."dokter leh tak tolong cek kan wife saye skali kalau2 die mengandung" aku macam " hah????" terkejut badak berendam la aku tetibe jer papairfan cakap macam tuh....

yela sebab aku tak rase ape yang felik pun kat diri aku tau....then dokter cakap...." hah..nape pulak u muntah nak cek wife u for mengandung?? pastu dokter tu gelak2 (time tuh dokternyer indian)....adoiila...aku plak dah segan2 pastu blur2....

pastu dokter pun bagi la ubat2 ape yang patut then kiteorang pun blah la balik....ontheway balik tuh (banyaknyer ontheway :P) papairfan cakap die tak pueh hati sebab dokter tu tak cek aku....pulak dahh...pastu terus die suh benti 7eleven pastu terus die yang sakit2 tak larat tadi tuh g beli tester pregnant....aku pun macam...ikut jelaaaa..dah orang tengah sakit kan....hahahahaa

sampai2 umah jer terus die suh aku g buat test....aku plak...macam alaaa...malehnyer...sebab dah banyak kali dah aku buat sebelum nih tapi.....hampaskelape......pastu rase macam tak konfiden yang aku mengandung time tuh....tapi dah kehendak orang sakit kan.....ikut kan jelaaaaa jugakk...kang meroyan lak...hahahaa....

mase aku nak buat tuh memang rase berdebar2 la jugak tau......dah buat tuh aku tunggu la dalam bape minit....seminit...takde ape...pastu lagi seminit satu line kuar...dah hampe dah time nih sebab sebelum2 ni buat memang akan satu line jerla sampai kesudah.....pastu aku maleh dah nak pandang tester tuh...aku terus siap2 nak kuar bilik air dah....

sekali bile aku nak amik jer bende tuh......timbul satu line lagik.....waaaaaaaaaahhhhh!!!! giler terkejut aku okeyyy.....terus aku gosok2 mate macam ehhh...ye ke nih kan.....pastu bile dah gosok2 mate dah goncang2 tester tu pun still ade jugak lagi 2 line tuh....uissshh......series TERUJA sangat..... :D

pastu aku pun kuar buat2 muke sedih kat papairfan....sajer nak buat filem sket....hahahaa....papairfan bile tengok aku buat muke macam tuh... die macam dah hampe2 dah.....pastu aku bagi tester tu kat die then aku buat2 tak tau.....pas die tengok jer ade 2 line.....terus die jerittt...."hah ! alhamdulillah!!...betul ke nih ??" pastu hug aku...then cium pipi aku pastu excited sangat....then terus senyum sampai tinger.....oh bahagie...yela hampir 2 tahun kiteorang kawen...tapi still takde ape2.....dengan tahan telingenyer dengar gurauan2 nakal orang sekeliling yang sangatla prihatin...2 tahun ko kene tadah telinger.....haih....

ok dah...sampai sini dulu karang2 ke.. esok2 ke.. luse2 ke.. tulat2 ke.. aku citer lak pengalaman aku mase aku mengandung sampai nak terberanak camner yeh hikhikhik.


*saje republish entri2 lame akekeke :P, sebab ade yang tanye cemane pengalaman aku mengandungkan irfan dolu hehehe, maleh nak menaip pun yea jugekk hikhikhik*

-mamairfan-

20 ulasan:

aDieyZa berkata...

wah, sungguh dramatik la cerita akk ni.. akk yg mengandung tp papa irfan lak yg muntah2.. petanda yg x disangka2..

sedih dgr akk kata 2 thn akk menahan telinga dgr ckp2 org yg terlalu prihatin tu.. zana faham perasaan akk walaupun zana baru 11 bulan menahan telinga dgn benda2 tu.. huhuhu..

ada tisu lebih x kak?? nak nangis la pulak lps baca entry ni.. sob3..

bonda dadif aka akish berkata...

eheheheh....flas back balik kenangan tau peknen adelah besttttt...

=)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

daku sungguh terharu...:P

Amirah Yusof berkata...

syukur lepas 2 tahun dapat si irfan tu akak.. :D
ada y tak dapat2 smpi sekarang..ehmm

Hanis MY berkata...

waa suke2 i very like! terbalik pulak, akak yg ngandung suami plak alahan syok la gitu seme pass kat laki haha....byk la ayat2 lawak dlm entri ni syok yg amat sy baca, tak sabr nk bc next plak...next plis! hayaku (cepat2) ahaha gurau jek... sy pun asik hampa je buat test tu sampau dah makles dah buat wuwuwu...sebab asik 1 line jek

Kalamhati berkata...

hik seronok baca..dgn diriku sekali rasa hepi bila baca..hehehe

zati embong berkata...

sweetnya kak.hihi.da mcm citer novel plak tau.hihi.

MAPPIAU berkata...

@aDieyZa

tisu toilet ade dik mau?? :P

MAPPIAU berkata...

@bonda dadif aka akish

kenangan ko hihihi

MAPPIAU berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

hehehe

MAPPIAU berkata...

@Amirah Yusof

syukur alhamdulillah :)

MAPPIAU berkata...

@Hanis MY

ngeeeeeeee insyaallah dik ade rezeki nanti tuh, yang penting teruskan usaha caiyok!! hiks

MAPPIAU berkata...

@Kalamhati

hikhikhik thanks KH :)

MAPPIAU berkata...

@zati embong

hahaha tade maknenyer sampai novel dik hiks

Mama'cfa♥ berkata...

wahh sgt teruja,,,, huh alhmdllh irfan kua gak,, hihi xpe pahni papairfan blk lek la dptkn adik tuk irfn lak

mekchu berkata...

sungguh2 mekchu baca.. sbb tak pernah tya dan tak pernah baca lagi kisah ni.. suka suka dan suka.. apa diana baca smpai papa irfan pulak yg wekk wekk... pas tu dia week week sampai habis pegnen ke tak?

wah, mcm kena buat episod ke-2 je nih..

kayyana berkata...

aih kak.. erm... mengimbau kenangan lama nampak... ok.. lepas ni kalau anak kedua papa irfan gak yg mual mual.. leh turunkan petua kt saya ye.. dosa tau tak sharekan ilmu.. hahahahah..

MAPPIAU berkata...

@Mama'cfa♥

ahaksss heeeee

MAPPIAU berkata...

@mekchu

hahahaha mane nak cekau bace2 kak, cume cakap saayangg kat die tiap hari kot wahh!! hahahaha

MAPPIAU berkata...

@kayyana

hahaha sabo je la ko ni tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...